跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

我8月尾面試, 請問你們驗身是驗什麼?
我上星期去了旺角卓健, 我做了照肺, 驗血, E生好大力禁我胸, 因我谷M好痛, E生要幫我BOOK佐敦卓健疹所加做胸部超聲波及造影再加HKD1850, 即是原本驗身費HKD2XXX, 再加HKD1850, 合共HKD4xxx…… 後來我回家諗清楚,堅持要做都叫番我自己的婦科E生做, 她們只好退番HKD1850給我, 又說會HOLD住我REPORT直至我給他們胸部超聲波及造影REPORT….

請問有無JM去面試時未有驗身報告帶去, 之後補番?

THANKS

大宅

2018復活節勳章

雙妹媽 發表於 16-8-2 12:30
卓健是美國領事館指定診所嗎?我這邊的女性冇為因為見領事做任何婦科檢查喎

...
系指定診所, 所以我好質疑點解移民要婦科檢查, 好似想呃$

大宅

2018復活節勳章

Jennifer1208 發表於 16-8-2 14:17
同埋印象中醫生無大力禁我個胸

非常簡單嘅體檢
早知我去中環果間

即是面試佢會同你講APPROVED, 你後補寄番去美國領事館, 之後先收到移民VISA? THX

大宅

2018復活節勳章

引用:請問你有無需要補打針

原帖由 alnonkie623 於 16-08-02 發表
請問你有無需要補打針?
要,德國麻疹

大宅

2018復活節勳章

Jennifer1208 發表於 16-8-2 15:47
放心啦 如無意外係ok嘅

我個時係唔記得要interview 前一日先記得 所以良民證 體檢咩都未搞
thanks! 請問你interview問左咩?
我系老公美國公民在美國入紙申請我8個月就有interview date.....

大宅

2018復活節勳章

引用:Quote:YCLIE 發表於 16-8-2 16:18 thanks!

原帖由 Jennifer1208 於 16-08-02 發表
我係老公DV抽中嘅
問你做咩工 邊間公司 會係邊到land 點解係個到land就係咁多(emoji)
Thanks

大宅

2018復活節勳章

cambo 發表於 16-11-17 19:29
有冇人可以告訴我由交DS260至收到信去美國land一共要幾多個月?感謝!

我老公在美國揾律師搞,由申請到我land,全程10個月時間。

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主:

9月land, 10月尾收到green card。
未有green card, 要睇你出境多久。immigrate visa末到期應冇問題。
不過我有green card, 應該下年暑假先返hk, 我吾sure。

大宅

2018復活節勳章

cambo 發表於 16-11-18 22:34
我打算land完留一陣返港,我想個仔讀完F5才來讀community college,不讀high school。
綠咭是否寄比申請我 ...

寄去你填寫的地址。
如果你出境幾個月以上,好似要申請回美証,詳情你問其他jm。
我老公仔女在美國工作,讀書,我暫不回香港,等仔女放暑假先返。

首頁

尾頁

跳至