跳至

首頁
12345...12

尾頁

別墅

Re: 有冇柏景湾�帝柏海湾BB妈咪

EmiCheng,

Yeah, 我記得呀, 上次我地係T3 門口撞到, 仲傾咗一陣. 其實你大肚時我已認得你, 因為我返工成日見到你, (起碼一星期兩日) 因為我係你後面, 所以你見我唔到. 個陣時我仲同我老公講我成日係T3 見到個肚同我一樣大的大肚婆. 你知啦,大家都係大肚, 梗係留意d. 記唔記得幾個月前係聨邦, 你同你老公係門口話我阿b好得意, 識得自己坐係到食嘢!! 不過個陣你bb瞓咗覺. 哈哈哈.

我已經留意有邊d學校好, 我仲買咗05 年入學天書睇. 我知到我地後面間小學幾好(天主教小學). 仲有, 原來kln tong d 幼稚園唔係好貴, 同出面d差唔多, 仲可以升好d學校, like 喇沙, 華仁. 你地會唔會比bb兩歲入學?

而家我地有咁多媽咪, 不如我整個list 出黎啦. 請你地補充番d資料 :
Login name/Add/baby sex/ age/
birdbird – CP, 囝囝, 8個月, 在職
mabel_leung - CP 囝囝, 9個月, 在職
twinsma03 – 維港灣? 龍鳳孖B, 7個月,在職
tulipgdn – CP, b/g?, 3mth? 在職
Alison^^ - ??, 囝囝, 8mth?, ??
EmiCheung - CP, 囝囝, 9個月, 全職媽咪
Mayc – PA, 2個 b/g, 7/3yrs old, ??
Irischan927 – PA, b/g? 5mth, 全職媽

別墅

Re: 有冇柏景?�帝柏海?BB?咪

我今日同洛洛去咗爬行比賽, 佢用咗51秒完成. 唔知有冇得入決賽呢?

我都有想過迦南, 唔知佢d學生多數入邊間小學呢? 你地打算同bb兩歲入學, 讀全日or 半日?

a54818487
我個人認為呢到都幾方面, 樓下就係商埸. 會所設施都ok, 不過貴d, like游水,guest 要$50.租金睇你租邊隻單位及裝修.大約$12000-$18000

別墅

Hi everybody

Lok Lok is very naughty in these few days, he always need to stick with me and my maid... and always need to carry at night...

birdbird
The 15 second baby is the same group with Lok Lok ah. when we just start, he finished... so fast!!!!

別墅

My home PC is broken down ah... I can only read the BK in office... very trouble.

My Lok Lok is also very naughty since born. Always need to carry. Even now is the same. My maid always complaint she cannot sleep as Lok Lok always cry and need to carry at night. She call him 'Mr. Sticker / Mr. Carry / Mr. Glouce'. Lok Lok always swith my TV / DVD / recorder power..... always need to keep an eye on him... so tired...

birdbird
I agree you to change the maid... but do not use 'Tak Shing'. Their attitude is very rude... I try before. My agent is ok, I forgot the co name, she help me to employ the existing maid. (but I think most important is the maid herself). If you want, I can PM the contact to you.

That's good to meet together... how about next Saturday? Will yours husband join together? May be we can meet in the baby playroom of the Club House. Pls enroll as below:

Gathing of CP & PA Mummy Club:
31/7 (Sat) 3:00pm / Meet at the main entrance of the Club.

- mabel_leung + Daddy ?? + Lok Lok

別墅

birdbird, Emi

For tomorrow gathering, I will pm my mobile to you. We can contact directly if any changes.

Emi
You will come a bit later? When? May be we can wait for u at the entrance.

各位帝柏/柏景mami & babies, 大家住得咁近, 不如見下面, 交個朋友仔丫. 黎緊31/7 星期六, 有個小小 gathering, 請報名la.

Gathing of CP & PA Mummy Club:
=====================
日期: 31/7 (Sat)
時間: 3:00pm
地點: Clubhouse (Meet at the main entrance of the Club first)

1. mabel_leung + Lok Lok
2. birdbird + baby GRANT (daddy多數唔會去)
3. Emicheng + 定殷 + Daddy (可能晏啲到)

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

另外, 請update mami 同 bb資料
===================
Login name/Add/baby sex/ age/wk (as at 31.7.2004)
birdbird – CP, 囝囝, 9個月, 在職
mabel_leung - CP 囝囝, 10個月, 在職
twinsma03 – 維港灣? 龍鳳孖B, 8個月,在職
tulipgdn – CP, b/g?, 3mth? 在職
Alison^^ - PA, 囝囝, 8mth, 7個月,在職
EmiCheung - CP, 囝囝, 9個月, 全職媽咪
Mayc – PA, 2個 b/g, 7/3yrs old, ??
Irischan927 – PA, 囝囝, 5mth, 全職媽

別墅

birdbird, Emi

Are u interest to join a birthday party in BK for Sep 03 BB? As your baby is Oct baby, may be you are interest to join.

I join two birthday parties in BK for Lok Lok already. Include the two for mine, Lok Lok has 4 birthday parties in Sep ah.... he can meet many friends....

別墅

twinsmother

你就好啦,有對孖b, 我好恨架,好鬼得意架. 不過肯定湊得好辛苦. 佢地似唔似樣?

各位有冇興趣參加bb一歲生日會呀? 係9月舉行, 快d去睇下.

別墅

birdbird

Grant 好番未? 你一定冇覺瞓....

Alison
我覺得間Italian food 普通啦, 唔係太正.

我假期會去仙踪林食, 貪佢有張sofa, 可以放洛洛企係到.

係呀,我同洛洛去咗baby house 影相, 好cute好靚呀, 等我得閒放上網比你地睇.

別墅

Alison

我冇咗大約$2300, 不過d相真係影得好好. 我初初都擔心影得唔好, 因為洛洛後尾已經好"mun" 同cry, 點知影出來d相都冇令我失望.

你拎多幾套衫比軒軒, (打電話去佢話著一套,拎兩套), 但係都唔只, 因為有5個景要著自己衫, 仲有2個游水景, 好彩我拎咗4套衫同2件泳衣比洛洛咋!! 仲有, 記得拎d野食去,(我不停塞d餅比佢食).

你老公要返工? 你唔影全家福呀? 咪好可惜? 可唔可以留d同埋你老公影? 影黑白相全家福好靚架, 一定要影呀. :-P :-P :-P

比條link你睇啦.

Baby House Photos

別墅

好呀,搵日大家一齊去golf gym既餐廳食野.

我都鍾意去仙x林,因貪佢有張紅色梳化仔,洛洛可以企係到,唔駛成日扶住佢.

別墅

irischan

我要返工架, 所以星期六日會得閒d. 不過我嚟緊幾個星期都唔得閒. 因為我要同洛洛開生日會呀. 有9月5日, 9月12日 (都係參加咗bk d 生日會) , 9月18 (同屋企人) & 9月19 (同朋友).

係咪好挎張呢? 哈哈 :lol: :lol: 我個仔就嚟一歲啦 !!!

別墅

Karson 91

歡迎你加入呀. 得閒多d上嚟傾計,仲可以約埋一齊玩.

別墅

Hi Karson

好呀,記得比幼稚園d料我地呀.

我都成日去會所游水架,唔知有冇撞過你地呢? 仲有呀,我要的起心肝,游水減肥. 我打算一星期游三晚,一粒鐘應該夠啦,你地要支持我呀!!

Alison
好呀,我贊成你個提意(雖然我唔係好知係點)都幾好. 不如叫 - 奧運站三寶至叻媽咪會

別墅

Emi

其實都唔係, 不過睇下你想BB 兩歲定三歲入學.

我都未知, 不過我都留意緊D幼稚園, 呢頭附近有冇D好介紹? 我only 打算同洛洛報"陳守仁" or "油天" 小學.

別墅

呀, 好唔開心呀, 洛洛病咗呀. 佢傷風同發燒. 洛洛從來都好少病, 見到佢戆居居, 冇洒精神, 連聽迪士尼都冇洒反應, 我個心都不知幾痛.

仲有樣激氣野, 工人話廳部泠氣remote 唔見咗, 佢話可能洛洛"dum" 咗落街. 原來佢成日比洛洛企上window, 我同佢講, 好危險, 佢就即時面膿. 真係激死我 !!!

別墅

我洛洛都未好番, 不過冇發燒都冇"禁" 擔心.

我都同洛洛搵緊燈籠仔, 佢鍾意車, 我都係會買個車車燈籠比佢, 仲會影張相, 比佢大個留念.

好呀, 約埋一齊參加會所中秋節目, 不過唔知有冇, 等我留意下先.

別墅

Emi

我都未知洛洛幾歲入學好, 2歲好似太早, 好慘, 之後要讀廿幾年書.

不過去睇下都冇防, 記得叫埋我去呀.

Lilian

歡迎你加入, 你有2個仔都"禁"細年記bb, 咪好唔得閒? 大哥錫唔錫細佬架? 有冇呷醋呀? 我都有打算生多個bb, 不過我恨女恨到發洒神經, 如果再係仔, 我想我會傻咗.

中秋節就到啦, 有無興趣一齊過中秋呀? 不如我地同 BB一齊係會所或平台公園玩燈籠同賞月呀!

9月28日晚上(時間未定, 各位可提議)
-------------------------------------
Emicheng (9:30後)
mabel (9:30後ok)

別墅

Emi, birdbird

可能洛洛心情好, 咪不停show time. 真係頂佢唔順呀.

係呢, mattel 個倉係邊呀? 等我明天去掃貨先.

別墅

Emi

我仲未同洛洛去playgroup, 不過同其他03年9月bb媽咪搵緊, 到時有料比埋你地啦.

別墅

birdbird

我上兩個星期剛剛發生同你一樣事件. 我啊姐佢成晚燶口燶面. 拎餸出嚟仲"彭"一聲放落張檯到, 成晚黑口黑面. 我問佢: Are you ok? Are you sick? 佢話M come, 我叫佢食藥, 佢話ok (對話中仍然黑口黑面)

第二日我赿想赿火滾, 我同佢講: "我知你有M好辛苦, 但係你都唔好好似琴日, 因為啊SIR 以為你發脾氣, 佢好唔鍾意呀." 唔知佢下個月仲係唔係噤呢 ?

我發覺佢赿嚟赿唔拈, 好似上次洛洛生日, 同屋企人燒野食, 佢一落到嚟, ONLY 自己食, 唔會主動話幫手燒, 後尾叫佢幫手, 佢先肯燒.

佢成日講電話, 我成日見佢攬住個手提.... 佢做咗三個月咋, 已經搞成噤, 我老公話我對佢太好, 我可以點丫??? 有人質係佢手, 平時得佢同啊B係屋企, 唔通我面黑對住佢咩? 就算佢做錯野, 我都要想餐死, 點樣話佢好D呢 !!! 唉.... 真係好慘, 唔知佢係MOM 定我係.

EMI, 你就好啦, 可以自己湊B, 我都好想呀, 快D中六合彩啦......

首頁
12345...12

尾頁

跳至