自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/742333/%E5%BF%AB%E9%80%9F%E6%B8%AC%E8%A9%A6-%E5%91%88%E5%A0%B1%E5%B9%B3%E5%8F%B0%E6%9C%AC%E5%91%A8%E6%8E%A8%E5%87%BA-%E9%99%BD%E6%80%A7%E6%88%96%E9%99%BD%E8%BD%89%E9%99%B0%E5%9D%87%E5%8F%AF%E5%A0%B1-%E5%B0%87%E6%8A%BD%E6%9F%A5%E7%9C%9F%E5%81%BD?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=mama

消防處1小時前發生最新隔離安排:
https://www.facebook.com/2259548997450630/posts/7301780309894115/

公爵府

alicemic 發表於 22-3-6 20:40
既然佢下個禮拜個平台先推出,即係我而家收到呢個訊息都唔使理啦
...

呢個短訊寄件者個名好怪

我每次檢測、短訊確診都係HKSARG抬頭寄件者。

古古怪怪!

公爵府

Kuromi1127 發表於 22-3-6 20:51
好多部門幫緊手
今日下午係ICAC電話打嚟
但自稱衛生署

吓!咁激!內容講乜?

公爵府

alicemic 發表於 22-3-6 20:47
正話click過入去睇,見到入面嗰個表格同我之前填嘅一樣,所以上嚟問下有冇人收到嘛!
...

我第一次27號以為快測呈陽都要申報同一條LINK,我就申報咗,但2號短訊初陽再入條Link已經有少許項目更改過,FB谷友都有提及過。

公爵府

回覆樓主:

會唔會係下圖呢個dh.gov.hk衛生防護中心發出既短訊?

公爵府

Kuromi1127 發表於 22-3-7 18:02
話係衛生署打嚟,record係確診,要求我申報番。

哦!正常

你核酸覆檢SMS初陽?
無申報,所以衛生署聯絡你要申報,是嗎?

公爵府

Kuromi1127 發表於 22-3-8 11:31
交樽仔SMS係(不確定)
等衛生署聯絡
之後打電話嚟…話我係陽性

亂爆到無極限!

首頁

尾頁

跳至