自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

creambb 發表於 20-1-26 01:33
宣佈停課後,家長群組一堆人話即book機票去旅行,大佬呀人地用意唔係俾你繼續外遊去玩呀,會死人架自私到死 ...

真係無言。其實其他國家都有武漢人、大陸人既蹤跡,我覺得係hk安全d,起碼有事起上來都係自己地方。

男爵府

終極熊貓 發表於 20-1-26 02:29
決定
同對策係兩回事
成盤計劃,風險、漏洞管理,資源分配,有咩?

咁你有咩高見?大家交流下。

男爵府

asweetmom 發表於 20-1-26 07:55
如你所求了,你又有何高見呢?

其實你真係知自己想講咩?如你所言,都如我所願囉,我仲可以有咩高見?我既意願已係呢個post入面詳列左,你不如刨下先?

你之前回覆我,除左廢話,你係唔係應該留低你既所謂「高見」?
新年快樂

男爵府

asweetmom 發表於 20-1-26 08:07
不用爬文了,不值得。
我就是沒有高見呀,所以不會要求别人怎麼做。

連文都唔爬淨係識廢up,人地講完你又再問,新年流流,你無事嗎?我好擔心你
唔阻你啦,咁你繼續再問啦,體諒你。

男爵府

asweetmom 發表於 20-1-26 08:18
也不見得你有何建設性,還假惺惺。

知你連標題都睇唔明,講多次你聽,呢個post只係問你同唔同意停課。有無建設性就唔知,但肯定有建設性過你d廢話。

男爵府

終極熊貓 發表於 20-1-26 14:35

絕對唔係高見,當所謂政府公僕都岀唔到對策,我呢啲蟻民更 ...

每個人對停課安排有不同意見,有人認為停課的話,小朋友無人湊,所以就算有肺炎危險都期望繼續讓小朋友上課;有些父母認為無嘢比自己子女生命、健康重要 。
教育局宣布停課之前,教協等團體亦呼籲政府宣布延遲復課,並不是倉促突然宣布停課。現在仍是假期,相信假期完結前,即是2月3日前,教育局會知會學校如何做,再由學校通知家長,上次因示威而停課,我小朋友學校有轉貼教育局的信件給家長們。
我不能代表教育局,但相信佢地、學校都會有適當安排。
你還可以上教育局網站看看有無適合資訊。
香港在面對一個又一個的難關,香港人要齊心。

首頁

尾頁

跳至