自由報料

跳至

首頁
12345...37

尾頁

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆 fannymama123 的帖子

我都唔理 3721, 申請左先. 因為我好多水電煤保費要交.....

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆 ccyin 的帖子

我找唔到張app form寫要簽幾錢先有 50000分 ? 請問......你記得嗎 ?

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆 happybaby212 的帖子

送50000分....= 4166 MILES....同時拎 Supp Card多 15000...TOTAL 有5000 MILES

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆 Jessieyin 的帖子

Jessie, 指點下欲谷邊張最Jetso ?

我有

(1) Amex/SCB (現在最常用 - $6 @ mile ) ,

(2) DBS/AMEX , 呢張每 $48 換1000 Miles.

(3) SCB Premier Mile (呢張無特別, $15/ MILE, 以前成日送分. 2014個 Promotion停左)

(4) Citibank,少用,$12/ MILE. 無 stimulate promotion for spending.....

(5) HSBC ,無特別, 最多有 最紅獎賞先用來30% 買 Wellcome or Caltex Coupon

(6) Nanyang Bank, 長期收埋唔拎出街. ~~~ 無乜JETSO

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

BTW, 有無JM 用緊 Amex SCB ?佢在2015年3/31日前轉分去 AM, 會回贈 $300 Handling fee , 所以有分轉就要2015/3/31日前轉啦. 但最衰就係無得 mix premier miles張CARD 嘅分一齊 convert......

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

HSBC我放了在賞家居(好似係 Citistore果D大百貨公司)
Citi 係 Rewards果張Platinum
其他無啦

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

Oh oh yes.好似你有Mention過 !!! 多謝 !

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

緻水電煤係咪唔當$2800內 ?

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆:Jessieyin 的帖子

哦丶好!我重新整理一下!多謝教路!

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

說時遲那時快,我昨天已經寄埋份app form, 連supp card一起申請! 希望等得到我收CARD交保費 !~ 成 17000蚊....

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆 hikiki 的帖子

Yes ar ! 坐言起行 ! 嘻嘻......遲左添啦. 如果早D見呢個post 仲好.

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

嘩.....耐左D WOR~~~~~~~

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

唉 ~咁一定待唔到 ~~已經 Due date 要交 ~~~

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆 crabtree528 的帖子

下~~~~~咁灰 ???? 仲打算上來報喜 !
Jessica, Hikiki,我張CARD今個星期會批啦. 我問個STAFF 伙咪交保費可以當新簽帳,怇話"最好唔好" ~ 即係得? 不過我都應該唔會嘅 !

Crabtree,

BTW, 如果真係唔再CONVERT到又真係好慘~~~~~請問CONVERSION 有無手續費收呢 ?

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

Jessie, 我張CARD今個星期批啦. ~ 有 $60000保費呀 ~~巧開心~~~不過Crabtree話下年2/28日轉唔到分LU ~!~.....請問轉MILES手續費係咪$250 ?

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

Jessie , 係咪成日有得lucky draw ? 180,000 ,@15 一里?$500 上限都ok ,一年convert 1 次

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆:lazyjarjar 的帖子

係。我估應該唔計。多謝你

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

咁咪已經一張台灣機票?

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆:bloodwong 的帖子

好像Platinum $250=1 dollar