自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

負責策劃統籌安排呢個派雪糕活動的人

珍珠宮

MM2H 發表於 23-4-22 10:58
睇片唔似係2位前線自把自為,拍片人直接查問時,已有另外工作人員出現,攞走整箱雪糕,隨後又有西裝保安出 ...

寶馬事後解釋原來都只係派俾事前有登記的人同場內工作人員。
如事實,本來就好簡單,counter放個牌寫明只派俾已登記的特定對象就得。
兩個小妹妹話派哂,完全唔係果回事,睇佢哋個樣就唔覺得專業。
一間大車廠做車展,做事無周詳考慮,㨂人又唔專業。成件事唔係車廠負責仲可以賴邊個。

珍珠宮

MM2H 發表於 23-4-22 11:53
解釋有點牽強,片中外籍男士,完全唔見有出示登記,周邊坐住食雪糕嘅,係工作人員?派比工作人員,但安排 ...

不過咁講,而家真係好鬼麻煩,乜事都扯上國仇家恨咁無限發酵,嫌呢個世界未夠亂,恨不得第三次世界大戰即日開打咁。煩死。

珍珠宮

alau2021 發表於 23-4-22 12:36
唔使扯到去國仇家恨,而家佢哋嘅做法係歧視中國人,你覺得冇問題咩?如果淨係派俾工作人員使乜話啲雪糕冇 ...

你唔使講到我好似幫寶馬咁。你睇晒我啲留言先發表都未遲。我嘅睇法好明顯已清楚講明寶馬錯。你要點睇同誤解我冇所謂。無謂嘈。

珍珠宮

MM2H 發表於 23-4-22 13:01
明啊,我都好討厭近年嘅‘’誰大誰惡誰正確‘’ 之為,總之係咪都扯到上天先,反而最基本嘅查證就唔多理
...

就係咁。錯就係錯,但白痴低能引起定刻意針對性做某個特定行為,係有分別的。可能當事雙方都未出聲或待查,其他人就唯恐天下不亂。

珍珠宮

MM2H 發表於 23-4-22 14:32
唔係中國獨有,現今資訊發達,但反而令好多人變得更片面

黑暴期間,外國好多人都一樣被帶風向,一條西灣 ...

十分認同你呢句
「唔係中國獨有,現今資訊發達,但反而令好多人變得更片面」

珍珠宮

mizuho 發表於 23-4-23 00:13
上海係浦西人睇唔起浦東人、浦東地
公司同事話「寧要浦西一張床、不要浦東一套房」
...

浦東唔係金融中心?點解唔要呢?

珍珠宮

mizuho 發表於 23-4-23 14:50
呢個係歷史原因,上海嘅old town其實就係浦西黃埔(外灘)嗰度有租界,仲有老上海嘅小洋房,好有味道;加 ...

原來係咁,謝謝,長知識。我知浦東係新發展重點商業區,仲以為會受歡迎添。
好似廣州天河區,南韓江南,就算香港西九呢啲新區都唔會俾人嫌棄,仲貴得幾貴吓。估唔到上海人的想法係咁。

首頁

尾頁

跳至