派對情報

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 不如我們攪個生日會(2003年8月羊仔羊女)

各位資料已update左第9頁第一個留言啦~~~~

babyellow,

我已加左你個名係工作人員度架啦~~~~如果你有軟尺, 請當日帶埋去, 而家只有iamheihei同我有咋! 我諗兩把軟尺未必夠囉~~如果無就唔緊要啦~~~~謝謝

另外多謝各位唔介意我留D禮物比我朋友呀~~~~

男爵府

O+'sLover,

哈~~你呢個訊息黎得太遲啦!!! 所有禮物已經拎哂啦!!! 如果再有新既贊助商的話, 再搵你幫手啦!!!!

艾也~~~你囡囡唔黎啦?! 咁我要重新編排過座位先得啦!!!

男爵府

hei-815,
哈~~你肯做MC, 我相信大家都唔介意既~~~而家需要MC既項目有抽獎同頒獎

各位 :
其實大家唔駛咁緊張, 我地都無乜遊戲玩, 只係抽獎同頒獎咋~~~抽獎形式係由BB自己去抽, 我已經搵左一位媽咪預備一些波波, 貼上數字, 等BB自己去抽禮物, 而那個波波會送埋比BB架!!!

今天收到chunmum電話, 由於Felix 囝囝病左, 醫生要佢在家休息, 唔可以去人多既地方, 所以佢唔可以參加今次生日會啦!!!! 不過chunmum負責既野, 佢當日會拎比我地, 而佢亦已買左禮物, 由我當日代佢囝囝抽....在此衷心祝福Felix囝囝早日康復, 身體健康, 精靈活潑, 快高長大~~~

男爵府

艾也~~~一號風球呀!!! 有點擔心添~~~希望佢快D走, 唔好影響我地既生日會啦~~~

update左資料, 有table no. 啦~~請大家記住自己坐邊張table

男爵府

真係好啦~~颱風艾利終於走左啦!!!! 幾擔心佢會係香港停留呀!!!!

還有兩日, 就到生日會啦!!!! 有點緊張添!!!!! 講個好消息比你地知~~~我部printer經過半盒ink洗磁頭搶修之後, 終於起死回生, 我昨晚已經print好哂所有生日證書啦!!!!

[size=medium]在此再一次提醒各位, 當日各家庭要帶一份$30-$50的禮物作為交換禮物之用

男爵府

期待已久的生日會, 今日在黃雨警告下順利舉行, 生日會得以成功, 有賴各位踴躍參加~~~~雖然今日有兩個遊戲未能舉行, 但一眾BB都玩得好開心~~~我已經upload左相啦~~~我會pm比你地~~~

另外由於其他遊戲有多於一名勝出者, 所以獎狀會容後寄上, 現在公佈各BB既資料 :

1. Cahris Ho : 頭圍 - 45.5; 手長 - 25; 腳長 - 38; 手瓜 - 17; 腳板- 13

2. 凱晴 : 頭圍 - 47; 手長 - 24; 腳長 - 42; 手瓜 - 14; 腳板- 13

3. Owen Lau : 頭圍 - 47; 手長 - 22; 腳長 - 37; 手瓜 - 15; 腳板- 12

4. 尚霖 : 頭圍 - 49; 手長 - 24; 腳長 - 42; 手瓜 - 18; 腳板- 14

5. 承熙 : 頭圍 - 43; 手長 - 21; 腳長 - 39; 手瓜 - 15; 腳板- 12

6. 煒華 : 頭圍 - 48; 手長 - 25; 腳長 - 34; 手瓜 - 15; 腳板- 12

7. Sik Wui : 頭圍 - 47; 手長 - 25; 腳長 - 37.5; 手瓜 - 15; 腳板- 14

8. Sze Yue : 頭圍 - 48; 手長 - 21; 腳長 - 31; 手瓜 - 14; 腳板- 13

9. Sze Yui : 頭圍 - 48; 手長 - 22; 腳長 - 32; 手瓜 - 13; 腳板- 13

10. 練晉 : 頭圍 - 47; 手長 - 23; 腳長 - 36.5; 手瓜 - 14; 腳板- 13

11. 梓瑩 : 頭圍 - 47; 手長 - 22; 腳長 - 34; 手瓜 - 14; 腳板- 12

12. Tak Tak : 頭圍 - 50; 手長 - 28; 腳長 - 43; 手瓜 - 18.5; 腳板- 14

13. 穎曦 : 頭圍 - 43; 手長 - 20; 腳長 - 32; 手瓜 - 14; 腳板- 14

14. 朗朗 : 頭圍 - 50; 手長 - 24.5; 腳長 - 35; 手瓜 - 16.5; 腳板- 13

15. 卓熙 : 頭圍 - 48; 手長 - 23; 腳長 - 37; 手瓜 - 15; 腳板- 12

恭喜以下得獎BB :
最大頭BB : Tak Tak 及 朗朗
最細頭BB : 穎曦
最手長BB : Tak Tak
最腳長BB : Tak Tak
最大手瓜BB : Tak Tak
最小手瓜BB : Sze Yui
最大腳板BB : 尚霖, Sik Wui, Tak Tak及穎曦
最小腳板BB : Owen Lau, 承熙, 煒華, 梓瑩及卓熙

最後Tak Tak成為大贏家, 得到五個獎呀!!!! 勁勁勁

[size=large]如果你地收唔到我pm, 就話我知啦~~~~我唔知大家會否介意, 所以我唔post相片條link出黎啦!!!!!

男爵府

今日個個BB都好得意, 好多都唔怕羞, 好好玩~~~~

最攪笑係Hugo_ma個囝囝, 竟然鍾意左別人個媽咪.....

朗朗真人同相都好得意.....如果佢今日唔係扭計, 我諗佢都會好好玩~~~

大細孖都好好玩呀!!!! 初時都怕好難分邊個大邊個細, 但佢兩個就好易分

我覺得最難攪係同BB度身呀!!!! 因為個個都坐唔定, 郁黎郁去.....幾辛苦先度到呀!!!! 真係辛苦哂各位Daddy同Mami啦!!!!

今日整體黎講, 個個BB都好乖, 無乜點扭計..... :mrgreen:

男爵府

lovelychun

唔緊要啦~~~我地下次再攪其他活動咪再玩過囉!!! Felix囝囝身體要緊嘛!!!!!

babyellow

咁快就問兩歲攪唔攪呀??? 如果到時我唔係太緊肚既話都可以再做攪手既!!!!! 哈哈哈…

昨日參加生日會既BB, 簡直係各有特色, 幾乎個個都好活躍, 四圍走或爬, 好彩佢地無一齊扭計咋!!!! 唔係都唔知點收科囉!

不如唔好等兩歲咁耐啦!!!! 我地呢班可以聖誕攪個聯歡會, 05年攪個父母親節聯歡, 跟住05年8月攪個兩歲生日會, 咁既schedule都唔錯喎!!!!! 可以比多D機會大家認識, 又可以比BB多D機會識朋友仔…..你地有無興趣參與先????

各位靚媽 :

如果我昨日有咩做得唔好既地方, 請多多包函...
我第一次做統籌架咋!!!!!

男爵府

babyellow 寫道:
carol,你而家造緊人??
我都係喎,生個細佬俾朗朗玩.....

哈哈哈~~~我未咁快, 我剛結婚半年咋~~~過下二人世界先, 我地打算明年先會造人囉!!!! 我個契女就快出世啦! 到時我要幫手照顧佢呢!!!! 其實我都想快D做媽咪, 因為可以睇住BB健康成長, 真係人生一大樂事.....

丫....差D唔記得祝朗朗一歲生日快樂~~~~聽教聽話, 越大越型仔.....

男爵府

各位靚媽 :

你地唔駛咁客氣喎!!! 我知道有左小朋友會比較困身, 所以我咪襯自己未做媽咪就全力以付囉.....

我都知道你地等得好心急架啦!!!!! 隻相片slideshow我昨晚已經整好左啦!!!! 今日等我老公配埋音樂, 試播埋如OK就可以寄比你地架啦~~~~咁你地仲唔快D pm郵寄地址比我???? 我一早講過隻相片slidesow只可係電腦度播咋!!!! 我以前都嘗試搵可以係VCD機播既software, 但就只可以播一首歌, 而家我用呢隻雖然只可在電腦播, 但就可以用好多首唔同既歌囉!!!!

大家都咁期待下次gathering, 如果聖誕節再攪好唔好呢??? 到時各位BB都差唔多有一歲零4個月囉~~ ?-(

男爵府

嘩~~~你班靚媽, 我昨日唔得閒上黎之嘛!!!! 就多左咁多留言?! 勁呀!!!!!

你地唔駛多謝我啦! 我付出的心機同時間有你地欣賞就足夠啦! 估唔到有人會keep住我設計既場刊 (餐牌)....

係呢~~~張生日證書ok嗎??? 我設計左幾個款色比我老公及同事揀架!!!! 佢地覺得呢張最好, 清得黎又夠突出~~~希望各位喜歡啦!!!!

另外有媽咪問CD係咪有相及slideshow?! 無錯~~~我會將全部相及slideshow燒錄在同一隻CDR內, 因為slideshow個file好細架咋~~~我都知道大家好心急架啦~~~比多少少時間我啦!!!! 我本來諗住昨晚配埋音樂, 但放左學返到屋企有好多野做, 所以未得呀!!!!! 因為我要幫人攪婚禮 (今年11月尾), 昨晚要傾野囉!!!! 攪到今日好累呀!!!!!

lovelychun~~你放心啦~~你設計既名牌都好靚, 我本來打算只係print out架咋!!! 你仲好心機過我~~~~

男爵府

622,

無問題呀!!! 咁你將D相send去我e-mail啦!!!! 我諗要分幾次喎!!!! 雖然我個e-mail有100MB, 但我諗個file太大未必可以添呀!!!! 你試試~~~~

男爵府

622,
你個e-mail我收到啦! 我要今晚回家才可以download喎!!!! 你唔好咁快delete左佢呀!!!!

hugo_ma,
我老公本來想幫成班BB影張大合照, 我見當日咁既情況, 都好難令佢地乖乖地比我地影相囉!!!!

我個朋友昨晚入左醫院啦!!! 唔知我契女肯出世未呢? 我期待左好耐架啦!!!! 我真係好心急想去睇下佢可唔可愛呀??? 希望今日放工有好消息啦!!!!

男爵府

我個契女昨日中午12點12分出左世啦!!! 佢係一個超級大BB呀! 有3.9kg重呀!!!! 仲有好多頭髮添呀!!!! 由於剛出生, 所以無得抱佢, 只可以隔住玻璃窗望咋!!!!

我見到我朋友, 第一時間問佢辛唔辛苦? 佢第一句就我話好辛苦, 好痛, 叫我唔好生喎!!! (佢係順產), 攪到我有少少驚添!!!! 各位靚媽可否分享下經驗呀!? ?-(

男爵府

各位靚媽 :

繼反斗8月羊B一歲生日會後, 又一活動, 就係反斗8月羊B聖誕Party, 請到以下網址報名
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=190660&forum=2&0

男爵府

多謝各位靚媽分享生仔心得呀!!!! 其實我都預左生BB會辛苦, 亦都聽人講過, 當見到BB時, 就咩痛都忘記哂~~~~

我老公昨晚比我睇契女D相呀!!! 真係好攪笑, 好得意架.....我下星期六會同老公去探佢, 到時會同佢影番D相先~~~

可能我老公見到契女咁得意, 暫時睇到個咀咀似佢媽咪, 我老公話想知我地第時個BB會似邊個, 突然提前生BB既計劃, 真係比佢激死呀!!!! 我今個月都開始造人啦~~~希望成功啦!!!

男爵府

babyellow,

量體溫? 係點架? 我唔識呀! 可否教下我呢?

男爵府

622,

我知道架啦~~~~多謝提醒~~~~

各位靚媽 :

生日會相片CD及slideshow CD, 將在今個星期尾寄出, 請未pm地址比我既媽咪, 盡快pm地址比我

男爵府

megakuk 寫道:
Hi! Carol,

決定提前生BB呀! 好呀....祝你早日做人成功啦!我自己就一次bingo, 快到你唔信..哈哈.

May May

嘩~~~一次就bingo??? 唔係呱???? 我都希望會bingo啦! 我計過, 如果今個月bingo, 個BB可能會同我同一日生日架!!!! 但我又驚自己會失望喎!!!! 唉~~~~

男爵府

各位參加完生日會既靚媽 :

唔好意思, 因為我老公試左可以係DVD機播既相片slideshow, 不過只可以播一首歌, 佢話可否比多幾日時間佢去研究, 希望可以做到有幾首歌, 等大家可以係DVD機度睇喎!!!! 佢話無論成功與否, 都會下星期寄出比大家架啦!!! 不便之處, 敬請原諒~~~

首頁

尾頁

跳至