自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

明知自己作感冒係咁咳,都唔帶口罩,一齊做嘢啲同事都唔敢自己帶,驚比條pk同事話我哋針對佢。

男爵府

MsBusy 發表於 18-2-8 15:47
傻啦,自保緊要喎,萬一唔好彩被傳染,又傳染比家人就麻煩啦!

睇過我之前post嘅嘢,就知點解我哋唔敢野佢,免得又比佢喊苦喊忽入老細房篤我哋。

條pk仲話,如果係氣管敏感咳都話之佢,但覺得自己係感冒,呢下先最pk。

條pk有妄想被迫害症架

男爵府

ltp00222 發表於 18-2-8 16:17
一個咳左兩個幾月話自己無事
一個今日狂咳話自己乾咳唔係病
結果我中午食完粥返嚟喉嚨痛…立即飲維他命C同 ...

呢條pk同事上年都係咁,咳咗成個幾月都唔帶。

而家有同事放明天假避咗佢了

男爵府

happylife1210 發表於 18-2-8 17:28
睬佢都傻,我尋日就係咁,坐隔離果位同事一返到公司係咁咳唔,話佢佢都唔肯帶口罩,到下午我頂唔順覺得自 ...

你估我哋唔想出聲話佢,隔咗無耐,連我呀頭都好婉轉話“你今日咳得嚴重咗喎”,佢先肯帶番個口罩。

男爵府

SandyKL 發表於 18-2-8 23:16
自己戴口罩都叫針對? 又唔係叫佢戴。

呢條友應該有啲病,人哋講其他嘢,佢會自己對坐入號以為人哋講佢,係office,我都唔敢講“肥字,溝仔”,驚人哋以為我話佢,又發癲入老細房篤我,話返工對住我唔開心有壓力喎。都痴線架。(我工作上完全同佢無接觸嘅)

男爵府

SandyKL 發表於 18-2-8 23:37
你老闆竟然留用呢種無風起浪嘅人,老闆至係高手,放件傻嘅睇實同事,有事就即滙報,你地正常嘅都唔敢作反 ...

條友出哂名擦鞋精,擦到啲老細勁冧,尤其男上司,所以點解我哋唔敢野佢係有原因,最攪笑4x歲人仲扮可愛,對住上司同街外人係識變聲同扮勤力,但呀頭放假,就成隻死豬坐係個位郁都唔郁,最慘係老細睇到佢表面嘢,睇唔到佢扮個啲。

條賤人今日又係咳唔帶口罩,唯有我自己帶,佢後面同事今日都話有啲唔舒服。

首頁

尾頁

跳至