自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知你地仲有無印象幾個月前呢度有個嫁咗去韓國嘅JM上來求助想帶BB逃返香港,後來帶唔到BB走果個post
唔知呢位JM最後有無成功搶返BB,現在過得好嗎?
真心希望佢如願可以母女團聚,返來開心過新生活

大宅

我要自由 發表於 17-9-19 21:10
我都好想知,如果返左嚟香港,個過程係點哩?

淨係記得當時有個識韓文同韓國法律嘅jm幫佢,之後無下文了。佢個原post我記得當時好似有寫到點樣走,但係後來有人鬧做咩唔帶埋bb走,咁佢就刪咗部分細節,刪咗嘅details我就miss咗。其實佢真係好勇敢,當時真係好難做,希望佢宜家真係可以同BB團聚啦

大宅

豬C9 發表於 17-9-19 22:10
h我都有睇果個post 。後黎唔係話個女仔成功返左香港咩?但係就無法帶埋bb 走。好可憐。希望佢可以放得底, ...

但係後來佢有留言話呢度有個jm識韓文同韓國法律,幫佢爭佢攞返BB返香港。唔知最後有無成功到,好想知佢近況

大宅

美之選468 發表於 17-9-19 23:04
有一熟人的細女兒,識到個韓國仔,好似傾到結婚,之後無意中發現韓國仔一腳踏兩船(韓國仔的朋友無意中漏口 ...

韓劇同日劇好多都係美化咗d外國男,其實我個人覺得呢兩個國家大男人主義仲係好嚴重。學呢度jm話齋嫁到世界這邊端好大風險
我有個同事嘅親戚個女嫁咗個來香港生活嘅外國男仔,外國男結婚之後一直堅持所有洗費要同老婆AA制生活,後來俾個男仔呃晒d錢返佢國家,女仔無辦法追,所以我媽一直都好反對我識外國仔,怕我跟佬移民or比人呃晒d嘢就俾人飛

大宅

回覆樓主

潛咗水個post,推推先

大宅

mariefish 發表於 17-9-20 20:40
最記得無啦啦又比人罵無盡力帶個BB走,唔再出帖都正常勒咁

其實我覺得佢真係幾勇敢當時,情況咁危急,可以嘅話點會唔想带埋BB走啊如果要走果個係我,就算唔使帶BB走我一個人都未必走得出境。當時佢無再寫落去,真係有點擔心。好希望佢真係可以搶返個女返來好好過新生活

大宅

是是但但 發表於 17-9-20 23:19
今日睇某post時,識韓文個jm有提過,佢最後好似揀原諒佢老公。
之後冇再聯絡。
...

如果係真嘅,真心祝福佢先生係良心發現,會珍惜佢段婚姻老婆同囡囡啦

首頁

尾頁

跳至