夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

del p.o.

複式洋房

回覆樓主:

我就係今日係雲端見到曬啲對話,個學生知佢結左婚有個仔,而家唸番,條pk應該仲有帶我仔去見過佢,因為之前我囝久唔久就會提靚姐姐,我果時都無為意,個女仔賤到話自己係壞人,以前都好憎啲小三,點知自己而家做左個咁ge角色,又話唔係想拆散我地一家3口,啲信息又係咁提我囝,懶係對我囝關心咁,話想我囝有個收入穩定ge家,有個愉快童年,唔想拆散我地屋企wo,最心痛係,口口聲聲話佢地無將來,我個仆街佬就猛幫佢打強心針,原來10月28號至10月30期間,佢已經打定曬示愛求婚信比個女仔,同同我攤牌講分開ge信,只係一直未比我睇,點知比我係電腦見到曬,佢同個女仔啲msg,個女仔仲sd d 啊啊啊咁ge挑情短訊比佢

複式洋房

jaymima 發表於 18-2-13 03:42
樓主,我八卦禁入你舊post睇埋前傳,如分手情況對你不利,但似乎係必然發生,所以你要冷靜好好部署,最好問 ...

我老公教書,最壞打算我有唸過拆唔店就去佢啲學校搞到佢無得撈,一獲熟,不過係仲唸緊挽救呢個屋企定放棄,我睇埋佢為個小三寫ge日記,佢地應該由8月尾9月頭開始發展,我由11月頭開始我覺得唔對路,同佢日嘈夜嘈,早輪仲買曬機票酒店過幾日同個囝一家人去玩,個囝仲日日話要坐飛機,而家都唔知點

複式洋房

回覆樓主:

我老公日夜都教。如果真心悔改,為個囝,我會算,但擔心一而再,再而三,更重要佢唔想放棄小三,小三啲手段佢睇唔穿,選擇唔要我

複式洋房

soso1227 發表於 18-2-13 09:45
回覆 wkengi 的帖子

再八返你舊post,原來你咁蠢未註冊同佢生仔,

係,自己太信一個男人,而家輸到一敗塗地

複式洋房

回覆樓主:

唸住聽日佢同小三旅行完一番,就搵佢傾左錢先,而家只可以見步行步

複式洋房

回覆樓主:

佢應該係睇錢,但我件pk 覺得係相逢恨晚的真愛,完全唔覺人當佢炮兵

複式洋房

bobo88hk 發表於 18-2-13 21:27
無結婚真係無渣那係手 cap水先啦

睇黎佢都玩左好耐 只不過呢個玩沉船 樓主保重 果個(emoji)妹亦可能好多 ...

無註冊雖然會無曬啲錢,但唯一安慰係個囝係我ge,佢無得爭,有寶貝囝係度,再黑暗都會撐過~~

複式洋房

taiwoon 發表於 18-2-13 22:54
唔好同佢反枱住
最最最起碼樓要轉反你名先
唔好瀟灑咁話可以咩都唔要

我都有唸過咁做,但最驚係傷埋個囝,全世界都知,大個有人話番佢知佢阿爸咁,我驚對小朋友唔好

複式洋房

回覆樓主:

第二個失眠ge晚上.......好想時間快啲過,今所有問題有結果,可以過番正常ge日子

複式洋房

soso1227 發表於 18-2-14 09:53
儍啦,唔通你唔揭發佢,
佢就可以在個仔面前做聖人?
將來嘅事太遙遠,

我前日見到所有相,信,已發msg 講我知道一切,我話會尊重佢,等佢番黎自己講,今晚就知傾完會點.......

複式洋房

Racmom 發表於 18-2-14 14:00
係佢學校嘅學生?!??

係佢學校,剛畢業升u

複式洋房

回覆樓主:

唯有唸,我先30歲,仲叫可以慢慢儲過,真係拎唔番都好,獨力照顧個囝應該仲應付到

複式洋房

立夏 發表於 18-2-14 23:26

有時啲o靚妹唔一定係為錢㗎,尤其是仲要係佢學生,日對夜對有 ...

msg見條女講話唔係貪佢啲錢,不過同我衰佬一齊無經濟壓力,啲食飯果啲全部我隻佬埋單,我老公比埋間屋佢做遊戲房,得閒上去爆房,其中一個msg,佢買m巾都問我衰老拎八達通,佢自己落去買,有時口裡說不,身體卻很誠實,真心,咁多年我地連去旅行都係aa比,我而家只係覺得咁多年啲血汗錢比佢拎黎貼女,好心酸

複式洋房

回覆樓主:

我同佢傾左,問佢有咩打算,佢回應係,佢想等個囝大先做決定,因為唔想影響個囝,我話,我同她,無可能並全,佢話亦有唸過叫我同個女仔直接解決,佢應該想逃避做衰人,寧願我自己離場,或自己去鬧走小三,錢佢話可以寫一層樓落我名或賣樓套現金比我

複式洋房

回覆樓主:

呢6日,心情大上大落,問左好多意見,得出ge結論,可能並唔係外遇個女仔幾多歲,幾後生,反而可能呢幾年大家積落的問題太多,呢個時候有人關心,有人愛佢,無論係老,中,青,其實結果都一樣,難怪佢把持唔住,我而家嘗試挽救呢段婚姻,因為曾經佢真係一個好愛好愛我的男人,雖然唔知點解佢變成咁,但我真心問自己,我無辦法搵到個比佢更愛個囝的男人

複式洋房

回覆樓主:

之後我會努力惡鬥小三,我要保住我頭家,亦已經搵左處理婚姻問題ge人比意見幫我,而佢地分析,都認為我老公係因為婚姻入面情感得唔到滿足,而我無發現,先發生呢一切,希望一切順利,可以比番個完整的家我囝囝

複式洋房

haileypinki 發表於 18-2-19 04:16
咁可以點重建呢段婚姻

我知道,原來要穩定我的家,我先要穩定我自己的情緒,學習愛自己多啲,我而家已經做左ge有:
*頭2日比自己發曬所有的不滿,要喊,要鬧,要宣洩的係佢番黎前發洩曬出黎
*平心靜氣,用由佢的角度出發,問佢佢的意願(表現出我仍尊重佢),試探佢內心想法
*表達我的意願同我受到的傷,勾起佢的內疚
*佢地教會我呢個時候係絕對唔可以發佢皮4,因為咁會減小佢內心對我的內疚感,減少佢番呢個家的籌碼,令佢覺得就係我潑婦,小三體諒佢而家的委屈,所以佢的決定無錯
*同時我檢討咁多年自己做得唔好ge野,例如佢以前成日講愛我,為我付出,但我無回饋佢,以為一直係佢身邊就係愛,生完小朋友,我地無性生活,我無問,以為佢無問就係唔需要,我經常批評佢,無尊重佢,慢慢佢亦成日批評我,我地ge互動模式已變成互相埋怨,同屋主咁
確實,我冷靜一層層咁問,得到最後答案,佢都想改善呢段婚姻,但佢需要時間,而佢都無咩信心做到,我表示我相信佢可以做到,亦願意同佢一齊努力,得到呢個答案,好唔容易,因為由我發現佢4個月前寫定比我的攤牌信中,佢意願係同個女仔過人世的,但分析啲人同我講,頭3-6個月係熱戀期,聽下就算,唔好因為咁就放棄,問清楚自己,內心覺得仲想唔想要呢個老公,再做之後的決定

複式洋房

o_____o 發表於 18-2-19 11:42
你地婚都未結,乜野挽救婚姻丫,清醒D,佢只係你男友同個仔既老豆,只係你一相情願當佢老公,佢現在只係想 ...

係,我確實有啲傻,但事實係我而家放手,我囝會失去一個爸爸,而我而家選擇比幾個月時自己去改變,睇佢會唔會亦為我改變,即使最後都係失去,我都只係失去左幾個月的時間,但我會學習到自己有咩不足,下一段感情,唔好再犯同樣的錯

複式洋房

capricornbb 發表於 18-2-19 19:09
放假後,點都去咗加名先啦~加油!因為你愛小朋友,為咗佢,都要爭取咗你應得嘅先,無論最後挽唔挽救到,最 ...

明白,數目點都要分明

首頁

尾頁

跳至