自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

啱啱團賽,《路黑山高錫人夜》唯一男參賽者李振鵬,沒有被安排唱solo,因為相對其他隊友無乜機會表現,最後被淘汰了⋯ 大家都戥李振鵬不值!

有人會覺得點解Eric 作為導師做乜唔出聲,覺得佢有責任⋯ 而家謎底終於解開了⋯

大宅

alpaca3 發表於 23-10-31 00:09
啱啱團賽,《路黑山高錫人夜》唯一男參賽者李振鵬,沒有被安排唱solo,因為相對其他隊友無乜機會表現,最後 ...

原來Eric Sir有安排李振鵬唱Solo Chorus嗰部份的,但係個隊長綵排後將Chorus改咗為全隊一齊唱(見下圖)

作為隊長,連一句solo都唔安排俾李振鵬,根本就係失職!或者佢個人係太自私,因為淘汰一個就會好大機會淘汰無唱Solo無機會表現嘅李振鵬

其實呢隊最應該foul嗰個係隊長陳燕娜,練習時見佢入第一句幾次都入唔到,之後又不斷批評隊友⋯

睇佢對住鏡頭講嘢就知佢對人態度差,大家都係參賽者,猛叫人做「阿姐」(感覺帶貶義),又話「三個阿姐都好有主見」,串串貢咁!超級黑人憎,希望佢快d被人淘汰啦!!!

attach1_sign/tmp/php1zk0rD

大宅

himhim0502 發表於 23-10-31 01:28
eric kwock 唔出声?

唔知佢哋綵排後,決定將李振鵬嘅Solo改為合唱,係幾時通知Eric Kwok⋯

但無論如何,Eric Kwok其實可以响評判面前解釋返點解李振鵬無得唱Solo⋯ 咁佢就唔使咁無辜被淘汰⋯

大宅

野原美冴 發表於 23-10-31 11:59
其實你哋唔駛咁肉緊, 呢個只係電視節目, 搏高收視才是目標, 不是真係比賽。 你哋太天真了 ...

參賽者又唔係藝員,呢d係真人show,見到呢d咁唔公平嘅事,大家都會睇唔過眼,想為佢抱打不平

大宅

可愛教主2 發表於 23-11-2 20:29
你講得啱,為咗佢,我返睇佢星光大道之前啲片。12年前,佢話自己係一個秘書仔, 所以而家做總監,可能都係 ...

23歲做秘書?咁好大機會唔係大學畢業喎⋯

印象中好少大學生會去做秘書的⋯

大宅

1205 發表於 23-11-3 09:28
https://fb.watch/o41bbU7-Ao/?mibextid=v7YzmG

睇條片最後佢有講首歌是自己選,否定左tvb 內定 再講佢話 ...

咪係,《那些年》4個男仔可以就1個女仔;但《路黑⋯》不但唔就人,仲要Eric Kwok同意咗嘅獨唱部份都剝奪埋,改為合唱,真係好過份、好自私!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊