夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

支持樓主離婚
男人俾唔到安全感老婆, 做咩都無用~
離婚搵過下一春吧啦
一定會有個岩曬你架~

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

mayce860914 發表於 21-1-12 12:51
個陣個女人叫我老公做”老公”,仲send啲個人相比我老公,我亦知道我老公上過佢屋企。我老公話係送貨,但 ...
一定有野啦, 點會係送貨丫, 邊有女人無啦啦叫個男人做老公
肯定出去扮送貨又走去同個女人上床啦
而家仲要大大聲鬧返你轉頭
一次不忠, 百次不用
唔好俾你個衰佬呃, 一於同佢離婚
你唔同佢離婚佢出去又咪溝過第2個,
有架車, 隨時車去山卡啦度車震你都唔知啦
之前公海先有個JM 開鋪, 離左婚拎架車黎送貨又順便接客做G
爆房錢都慳返~
根本講既野全部都係呃你, 咩好慳又剩
有D女唔洗錢都會送上門架你真係太天真

翡翠宮

somesome2020 發表於 21-1-12 13:29
樓主點會咁辛苦又搵過第二個男人.

而家樓主係想現任老公對佢千依百順, 心裏只有樓主一個. 任check 唔嬲, ...
無可能發生架啦, 樓主個老公永遠都唔會如佢所願
我都識呢類口花花既男人, 有老婆又周圍撩女仔
天生性格無得改, 仲要樓主本身又...
個老公更加當自己單身出去周圍溝女啦,
叫得老公都唔知上左幾多次, 樓主唔係仲咁天真信個男人無野呀麻?
同老婆唔知幾耐無XX, 唔通真係次次去叫G 咩

樓主都係離婚吧啦~個男人好明顯滾女滾到出曬面
有架開工車隨時周圍同唔同女遊車河, 食外賣又得,
而家講到明離婚一了百了仲好~
佢自己仲開心, 以後唔洗煩
樓主搵定律師搞定D 善養費, 分家產好過
將來一定會搵到對你千依百順既好男人架

翡翠宮

somesome2020 發表於 21-1-12 14:02
利申, 我唔係話樓主老公做得啱喎. 但係呢個世界係咁, 做"錯", 背叛左人, 唔一定要補償的.

但係樓主老公離 ...
maybe 係公屋
可以原生家庭唔理想
可能想搵個伴
不過好多野都無gurantee
一紙婚書從來都唔代表係一定會一世
樓主可以放生自己
呢個男人已經係壞左, 救唔返
無謂再花時間落去, 亦唔須要再怪責自己
你地2個好明顯就唔岩對方
再勉強一齊都會再發生咁既事

樓主老公都算係咁, 自己走, 留返個仔同間屋,
比好多即將離婚但無地方住既女人幸運好多

翡翠宮

肥肥寶 發表於 21-1-12 15:25
係公屋還好,如果係租既房咁樓主被離婚會好大經濟壓力
樓主似係無乜壓力果類
應該係FTM, 離婚後生活如常,
照湊仔, 拎膳養費生活養仔
只係無左個老公
不過個老公都成日唔響身邊, 去左第2個女人度
其實離左婚後都無乜分別

翡翠宮

mayce860914 發表於 21-1-12 18:21
我老公日日都係屋企,放假都係同我地一齊,我都有壓力,不過都係湊仔個種精神壓力,錢來源都係老公比,不 ...

離婚後其實物質生活方面都無咩變
總算唔洗請工人再自己出去工作
算係咁

翡翠宮

mayce860914 發表於 21-1-12 18:25
其實係,我而家諗諗吓都覺得係咁,搵到證據又如何?我都係唔捨得呢個男人,好矛盾!
...

唔捨得咪忍
跟任又爆>忍>爆>忍
都係咁
無乜野可以做
男既照出去偷食
女既唔想離又無工作能力/唔想工作/想湊仔whatever,只有百忍成金

翡翠宮

mayce860914 發表於 21-1-12 21:53
我地結咗婚7年,第一次係2019年嘅事
每年爆一次
預左成世都係咁

翡翠宮

uckukuku 發表於 21-1-13 11:19
如果年年爆一次爆到80歲都唔離婚,咁兩公婆都好夾丫
男既繼續出去滾, 女既同男方爆,
爆完又俾男既鬧, 跟住自責, 繼而上黎呻,
跟住得到男人既"原諒" 跟住又無事
跟住男既又繼續出去溝女, 上床, etc.. 周而復始
呢度都見唔少

翡翠宮

mayce860914 發表於 21-1-13 12:18
世事都比你看透
來來去去都係呢D, 最緊你接受到咪得

翡翠宮

mayce860914 發表於 21-1-17 20:24
佢都無改變,繼續同條女傾到返屋企
都話左, 男既繼續滾, 女既咪繼續忍

翡翠宮

mayce860914 發表於 21-1-17 22:58
所以我開始灰,想放棄,呢幾日我都睇定法援,叫朋友print左離婚申請書比我,我都寫好了,諗住申請左法援先 ...
其實有幾難知?
佢就係要唔離婚, 佢繼續去溝女,
你照舊照顧屋企仔女
佢唔離婚唔係因為愛你愛仔女, 只係費事煩
唔通仲要再玩多次結婚生仔遊戲咩?

翡翠宮

肥肥寶 發表於 21-1-18 16:04
樓主而家根本仲1516離唔離婚,可能佢覺得搵到證據支持自己離婚係正確,會死得眼閉D
...
就算搵到, 男既氹兩氹話會分咪又係算

翡翠宮

mayce860914 發表於 21-1-18 09:36
男人唔係蠢呀,但係當佢覺得你飛唔出佢手指啦嘅時候,佢就係比你知道佢出軌又點?我咪又係係屋企做煮飯婆 ...
當你無到, 睇死你根本唔會走, 唔會離
而家試緊你底線
開始時日日傾, 等你接受左佢同其他女人日日傾計
之後咪出去拍拖, 當然到時會話OT 做野,
到咁上下咪得閒去開房過夜
到最後咪話同FD 去旅行
大家各有各自己既世界

相同而又重覆發生既劇本

翡翠宮

caliamama 發表於 21-1-20 13:31

結婚生仔從來都唔係遊戲嚟㗎喇~點解你會覺得佢老公離婚 ...
兩個根本就唔夾, 樓主果個人心已在外.
結婚生仔對男人黎講就係煩, 所以唔會想再行多次
我認識既已婚/已離婚既男人, 非必要都唔會想離婚
唔係因為愛, 只係費事煩
離又婚又要俾屋企人哦, 問, 屋企無女人又俾人歧視

好明顯而家樓主呢個, 返去只係為左交人費事煩
唔係想同樓主溝通, 因為溝通唔到
日日被審犯咪當同屋主, 有張床訓就算
屋企果個講乜咪由佢, 一係大佢講離婚跟住就會收聲求原諒

翡翠宮

caliamama 發表於 21-1-20 16:07
我唔會好似你咁用其他人對比,我相信呢個世界乜人都有,你講嗰啲男人梗係會有,但調返轉亦有好多男人因為 ...
江人易改, 本性難移
呢度成日想男人改, 你又想樓主改
其實根本係多餘
改完一時三刻
遲早都會回復返原狀
所以一早就話唔夾
乜愛都一早已經磨滅曬
仲有愛老婆唔係咁樣周圍去溝女
而家只係無得人贓並獲

翡翠宮

caliamama 發表於 21-1-20 16:29
呢度成日想男人改㗎咩?咁明明見到樓主有問題冇理由唔出聲叫佢改一改掛?冇話多唔多餘嘅,自己做好本份, ...
你有追到個post 既話, 都已知唔係第一次第二次
大把JM 講到口水乾, 樓主都係一樣
所以算吧啦, 唔會變
就算離婚佢依舊住返響度,
依舊有家用, 其實無乜大分別
而家只不過係physically 多左件人得響度

翡翠宮

caliamama 發表於 21-1-20 17:14
唔怪得囉~我真係喺呢度咁多年都未試過講咁多嘢..... 睇嚟我都講到口水乾 lu~
祝福大家啦~
...
樓主純粹都係呻下求安慰
點會離婚丫, 改完一排咪又回復原狀
而家又話男人唔想離到底想點
或許想人地話唔離=挽留=仲愛
明眼人一睇就明.. 唔離不過費事煩
或者未煩到一個點要即刻離
咪繼續沈醉落去自得其樂囉

翡翠宮

SUMSUM_88 發表於 21-1-20 18:34
樓主老公同個女人一定有問題,正常女人如果冇野,唔想破壞人哋家庭嘅話,接到樓主個電話,就算唔鍾意,都 ...

溝到溝到返屋企都繼續溝
仲要大返大婆轉頭
擺到明恰個女人無錢身材走樣又無打扮,走都走唔到先咁

首頁

尾頁

跳至