單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:單親之後,大家有努力尋找新的另一半嗎

做女人要像一隻猫性格,高傲D,做個又靚又叻女人旁边的人對你讚賞,有麝自然香吾好搞到全世界都知你好急出貨先得架!
如果你自己個心都急,旁边D人會覺得你仲急!甘好自然會覺得你糸賣净蔗!
参加社交活动識多朋友擴闊圈子,對自己都身心都有益!
緣份吾同工作考試,吾糸付出幾多就有幾多回報!上天安排你會遇到就會遇到,遇吾到就做好自己
,珍惜眼前所擁有,好好享受每天時光,刻服你對寂寞的恐惧!
不過新一年我都祝你找到個好男人

侯爵府

引用:Quote:babytszkin 發表於 14-12-26 17:51

原帖由 88ofsun 於 14-12-26 發表
88哥,呢到成日都有D媽咪因心急而出事,所以我覺得感情真系要隨緣!

侯爵府

引用:Quote:原帖由 88ofsun 於 14-12-26 發表同

原帖由 haydenden1023 於 14-12-26 發表
真架

侯爵府

引用:無呀暫時都比較忙唔得閒住

原帖由 fiona920 於 15-01-01 發表
無呀暫時都比較忙唔得閒住
靚女,
你吾洗開聲都大把人要啦
喂……幾時帶丫B比我抱抱呀?你好鬼衰架,飛士book又吾uoload下D靚仔相比我睇下
好鬼掛住你個大眼B丫

侯爵府

引用:近日在電話認識了一個比我細9年的異性,對方

原帖由 jojo-mama 於 15-01-01 發表
近日在電話認識了一個比我細9年的異性,
對方也是離了婚,至於是否可以做朋友,
真的需要時間,我會以平常心去 ...
电話都識到好利害丫

侯爵府

引用:當然唔會咁快投入,但佢叫我見面,我推過,

原帖由 rosannalam 於 15-02-15 發表
當然唔會咁快投入,但佢叫我見面,我推過,說自己未ready,佢再約,我應該推保持網絡關係還是應約?

...
我路過,想8下!
妹妹,你净系在網絡先識到D\"佬\"架咩?
無其他圈子??細你+年見都未見過就話想發展
擺明就系放線釣魚,好危險!你要識得保護自己丫!

侯爵府

引用:我圈子好細,一直都係圍住我對小朋友同c6,

我圈子好細,一直都係圍住我對小朋友同c6,好少出街加上兩年ftm,更加識得人少,我聽你地講,放棄!

...
我明你感受丫,系女人都會想有人錫,更何况你仲年青,你bb幾大丫?如果返左學可吾可以你去做下義工又或者你参加下D社交班呢,例如學下整餅個D呢……或者去做下parttime,因为打开自己生活圈子,對自己都有好處!感情事要慢慢來,緣份到就自然來!
希望你明白,畢竟我们己是媽媽級了,如果自己出了問題,最受罪的就會是我们身边的小朋友!
所以一定要小心處理丫

侯爵府

引用:我有做part time,但係替長工,只有兩個人

我有做part time,但係替長工,只有兩個人或一個人返,基本上等於唔識人!

...
哦,甘有機會米轉下工罗!
我覺得你像想有個伴就算,可能你真糸吾系幾慣一個人糸吾糸丫?

侯爵府

引用:我唔咁心比人睇唔起,我一個人都可以好快樂

我唔咁心比人睇唔起,我一個人都可以好快樂,我個人好悶,睇吓電視,睇吓書同處上網都過度日,衣加就情緒起 ...
唉唷……你鑽左牛角尖丫,
傻妹,世界甘大如果太care別人想法,自己會好辛苦架!
講你知,我都成日比人睇死一定孤独終老,就連而家個c奶上司都有意無意笑我無仔溝
哈哈,無謂事,無謂人,我聽完回應就糸
做人最緊要做好自己就够啦,吾好想得太覆雜!
你吾好想埋一边啦,如果你真系一走了之,甘你真糸好不負責任罗!
隨左做宅女,你有無其他hobby架?

侯爵府

引用:我有做part time,但係替長工,只有兩個人

我有做part time,但係替長工,只有兩個人或一個人返,基本上等於唔識人!

...
平时我都糸好悶的一個人,夜晚睇下電影台,上網,同朋友我就訓!
但丫仔一放假,我地就會週圍,特别糸行山,陪他去下公園啦!
夏天我自己就成日一個人去游早水,
又好鐘意約下D朋友仔去飯局!

其实吾好困住自己系屋企,多D出外走走

侯爵府

引用:我身邊好多單身女士仲未有bf, 親戚有,鄰

原帖由 sunev 於 15-02-22 發表
我身邊好多單身女士仲未有bf, 親戚有,鄰居有,朋友,同學,同事,亜妺D同學等,30至50歲,全部未婚,都唔 ...
甘呢D都要講緣份同性格!
我身边都有成蘿三高中女朋友唉……緣份真系要等天派籌……

侯爵府

引用:我也是1個帶住2個小孩的mama ..呢條路真係

原帖由 Cherinebb 於 15-04-13 發表
我也是1個帶住2個小孩的mama ..
呢條路真係唔易行 ..
吾好甘灰啦……
我個仔自閉加弱智,挨下挨下,他都11岁啦……
往好方面想,時間會過得好快!
將來大左两個都會孝順你

侯爵府

引用:Quote:babytszkin 發表於 14-12-26 17:51

原帖由 wayso 於 15-09-11 發表
好抵死搞笑呀你睇完...我淨係諗到唔好急.但要快咋
...

侯爵府

引用:Quote:babytszkin 發表於 15-9-11 12:13 妖

做咩妖我啫查實呢到成日都有人欠伴,湊埋一對咪就啱數囉駛乜嘥錢嘥時間去 ...
因为有成功個案,所以好多人都會抱有期望,不过成功比例真糸小之又小!
或者有D女士真糸覺得垃圾都想有件揸手,好过咩都無!
唉……wayso,我好累丫,今日難得放.假,少爷又返學,我做.左幾鐘頭家務,我屋企仲未搞掂
一陣又要湊放、學了
点解日日都甘忙架

侯爵府

引用:Quote:babytszkin 發表於 15-9-11 12:59 因

舒服嘅屋企就係用忙到甩6換返黎架啦搞好清潔後就乜都抵番晒:wi ...
有道理辛苦工作了一星期,又到了努力洗錢時間

首頁

尾頁

跳至