0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主:

9/2/2021: 資料補充:當時搽係面既原來係中度類固醇,所以兩日有明顯效果...不過當時爛得好緊要,又有感染,所以要搽。。。。
明白媽媽你既心情(emoji),我個仔滿月開始起,到而家4個幾月無停過,好反覆,睇過幾個醫生,搽左成個月類固醇都係好唔到,睇左楊醫生,用左兩日藥,有好明顯好轉(右圖用左兩日藥)希望唔好反覆差返(emoji)
如果你有轉介信可以fax過去,睇下可唔可以早啲,因為我本身都book左11月,有轉介信、驗左血,加上可能我個仔情況嚴重(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️⋯⋯所以我上星期睇左
媽媽唔好灰心,一齊加油(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

clkam 發表於 18-7-17 12:47
我囝都係面有濕疹,無你bb咁嚴重,但已搽左含類固醇膏差不多半年,一唔搽又紅返,都想book楊醫生,但今天 ...

佢唔淨止面呀,身都有呀,面就最嚴重
有轉介信起碼知道bb情況,有可能會早啲

別墅

clkam 發表於 18-7-17 13:11
睇到都心痛,希望佢快d好返。
我都搵下有無其他好醫生可早點睇。

有朋友叫我睇中環-蘇格倫,尖沙咀-何麗容,兩個我都未睇過,唔知好唔好

別墅

fung0529 發表於 18-7-20 00:05
嘩 你小朋友d濕疹真係好勁呀。咁睇黎楊醫生真係超勁呀。我小朋友無你咁勁呀。咁我等到9月啦。希望你小朋友 ...

身邊有幾個小朋友有濕疹,都係睇楊醫生睇好。呢段期間媽媽辛苦啲,多啲皮膚護理,密啲保濕唔好俾佢R,加油!! 你小朋友都會好快好返

別墅

mr13wing 發表於 18-7-17 08:53
明白媽媽你既心情(emoji),我個仔滿月開始起,到而家4個幾月無停過,好反覆,睇過幾個醫生,搽左成個月類固 ...

資料補充:當時搽係面既原來係中度類固醇,所以兩日有明顯效果...不過當時爛得好緊要,又有感染,所以要搽。。。。

首頁

尾頁

跳至