自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Happyhappylive 發表於 22-11-20 19:29
現今社會多網絡欺凌 .霸凌
見到啲妹妹講其實好可憐
家長亦都好心痛 :igiveup ...

度度都有,網絡欺凌呢度都唔少

珍珠宮

開不了口 發表於 22-11-21 07:13
係,呢度都大把,一句人地抵死就網絡欺凌,呢啲人教出黎嘅仔女真係不敢想像 ,有時覺得呢個社會風 ...

對,我今日先同你一樣諗法,社會風氣太差,尤其在網上好多人口沒遮攔,不是事實又周圍講,好恐怖

珍珠宮

開不了口 發表於 22-11-21 08:50
以前啲人,就算有投訴有唔妥你,可能見你道歉或者好易就算數,而家?一有少少野就想玩到你盡整死你咁,有 ...

係架,耳濡目染,就算屋企唔係呢啲人,出到社會為求生存,就會利用在網上所學到嘅嘢攞嚟用,其實呢度好多所謂嘅家長都好鍾意網絡欺凌人,尤其某啲藝人,成日知少少就當係真,簡直膚淺,希望佢哋啲仔女在學校唔好比人欺凌就好了

珍珠宮

crazypaper 發表於 22-11-21 10:49
現實同網絡一樣,欺凌嚴重,我覺得有咁既父母,仔女性格都差唔多,父母係一面鏡子,香港人係好mean,比較少 ...

其實一出街就發現大部分香港人好自私,沒有同理心的!

珍珠宮

開不了口 發表於 22-11-21 11:21
係,仲要扭曲人說話,無証實過就當真咁去欺凌人,有時呢啲野女人仲衰過男人
...

對!不知所謂!
之前我有三幾個同事在公司大大聲,做錯又唔認,甩甩漏漏,仲要同老細投訴,呢啲人,我只會可憐佢哋啲仔女,長大後一定不會是優秀的人

珍珠宮

crazypaper 發表於 22-11-21 13:24
佢地自己欺凌咗人地,都仲覺得自己理直氣壯先最無得救,因為佢地根本唔知自己有問題,試問咁既成年人,點 ...

JM 說得很對!我哋要自己守住呢條線,不會將自己仔女變成害群之馬,即係呢度某部分喜歡欺凌人嘅人!

首頁

尾頁

跳至