自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主:

我淨係知而家中咗,好多人都唔會避忌吓,照出黎聚會。

已經試過3次,家族/朋友聚會,中招者又唔戴口罩,又唔出聲話自己中咗,俾人發現問佢,佢先話自己中咗,仲話 “唔驚啦,而家係當感冒之ma!“。

跟住惹到成班人都中,有個細路仲病到要住院。講真,就算當感冒,我都唔想病囉,點解我要因為你自私,而無啦啦要受呢D苦先?真係極之討厭

公爵府

撥仔go 發表於 23-10-5 10:00
回覆 BGCOME08 的帖子

呢d朋友好自私。。

直頭賤格!仲咗又唔出聲,仲扮冇嘢照出黎食飯,仲話自己 “我都冇嘢,又冇發燒,又冇咳!“ ,厚面皮到一個點!

真係好想知,而家D人係咪興中咗當冇事?唔洗理人,照出黎聚會惹開哂,係咪只有我太敏感?其實應該話俾人聽自己中咗,等其他人有選擇權出唔出囉

公爵府

whywhite22 發表於 23-10-5 11:41
中咗唔帶口罩仲出席聚會,呢D人好自私,傳染比老人、細路、長期病患者可大可小,人哋萬一有咩事,佢良心過 ...

因為D賤人話感冒之ma,中咗都事,冇燒,冇咳,係輕症。呢D白痴,覺得人人一樣,個個中都係輕症

有個仲搞笑,一早約好哂20幾人大大細細出黎游水/食嘢,佢前一日响谷話自己中咗,問人介唔介意佢出黎?有邊個會做衰人話介意呀?好心佢自己就自動消失啦!結果有一半人中咗。

公爵府

cbeyond 發表於 23-10-5 12:11
我絕對會出聲,叫佢唔好來。
扮好人, 難為係自己

因為我係拉衫尾去,又唔係搞手,所以我冇出聲,但其實搞手為大家安全要出聲囉。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊