親子旅遊

跳至

首頁
12345...27

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

manu4211963 發表於 19-1-21 11:36
猜謎遊戲
1. 化少少妝先至入去食嘢,
張對眼再整細少少

韓國人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

Lqueenie 發表於 19-1-21 11:40
我地係貴在想一房住5人,否則要訂2間房,價錢都係差不多

咁樣你地真係會好貴。。。
我親戚二大一小所以平啲

珍珠宮

angelnki 發表於 19-1-21 11:41
你買蟹貴唔貴,我尋日係朝市食花咲蟹,1.82kgs,14000yen包加工,我去完金森倉庫搭的士去朝市,的士司機介 ...

好貴呀!我記得幾年前買一隻蟹番香港都係一千蚊左右,但今次我買一隻皇帝蟹、二盒海膽再加一盒三文魚子要45000yen

wcpcelia    發表於 19-1-21 14:10

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-1-21 11:43
會一直kepp住留意價錢,thanks

札幌市我住Hotel Mystays Sapporo Station唔錯,雖然房細少少,但有放濕空清機,最重要係JR札幌西口一出過三個街囗唔駛五分鐘就到,冬天落雪都唔太辛苦
最近最方便一定係札幌JR日航酒店,一出JR隔離就係,不過超貴。。。

珍珠宮

angelnki 發表於 19-1-21 11:45
咁貴,咁朝市真係好平

如果唔係我阿媽好想食我一定唔買

珍珠宮

ioi 發表於 19-1-21 11:49
回覆 Joey8 的帖子

請問樓主, 乃之風你住邊種房型和幾樓? Thanks! 我正考慮乃之風. ...

乃之風住最基本房型三樓,不過可以的話住高一層,因太近樓下餐廳,野食味房都有。
但個自助晚餐真心麻麻

ioi    發表於 19-1-21 12:01

珍珠宮

ioi 發表於 19-1-21 11:49

請問樓主, 乃之風你住邊種房型和幾樓? Thanks! 我正考慮乃之風. ...

SPA渡假館雙人雙床房

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-1-21 12:02
我暫時hold左豐水薄野站的comfort hotel,3間房包早餐每晚都唔駛$2000,JR旁就交通方便,薄野行街食飯又比 ...

但你三個小朋友住近JR拖喼方便啲,你可以再考慮下,因我知溫泉酒店接駁巴士都係JR札幌站上車

珍珠宮

hennyyoyo 發表於 19-1-21 12:22
仲諗住有少少期望 25/1住

房靚,景靚,記得夜晚去埋彩燈隧道影相,乃之風行過去三分鐘左右,好近

Cheuk2012    發表於 19-1-24 22:26
wcpcelia    發表於 19-1-21 14:10

珍珠宮

hennyyoyo 發表於 19-1-21 12:29
好,謝謝!

我勁想俾錢試嗰個岩盤浴,但唔夠時間
你冇期望自助餐可能有驚喜
早餐7:00開始即落去食可以坐靚位望住羊蹄山食早餐

珍珠宮

無話可說 發表於 19-1-21 13:00
去咁多地方,都幾趕喎!我朋友11號出發玩左7日,天氣好好喎,多野食同買,不過d行人路就麻麻,真係仆左2次 : ...

都唔算十分太趕,最緊要預啱車時間都可以,17/1番香港嗰日有冇因為暴風雪delay?
我18/1回港都delay大概四十五分鐘

珍珠宮

無話可說 發表於 19-1-21 13:19
我朋友自駕遊,去得少地方過你 我參考緊佢,希望年尾到我飛!
據我所知佢無delay,不過到港有無遲 ...

我17/1響小樽暴風雪,15/1響札幌市又落雨+雪,又濕又凍,不過冬天落雪自駕真係要小心,暴風雪日我響小樽都見到有車死火卡住響雪度等救援,如果係我死得,又唔識日文

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-1-21 13:22
除非搵到更抵的酒店,否則comfort樣樣都算不錯

最多出發去登別或旭川時坐的士去JR

你五個人的士都抵

珍珠宮

Lqueenie 發表於 19-1-21 13:23
似乎買埋冰爪去穩陣d

我有帶冰爪去,但冇用,因我著UGG整唔到

珍珠宮

無話可說 發表於 19-1-21 13:42
附近多舖頭,好彩條路就會剷成咁,唔係就雪路冰路黎!我見佢d相,都諗緊去唔去

...

我去嗰幾日啲路

Cheuk2012    發表於 19-1-24 22:27

珍珠宮

hennyyoyo 發表於 19-1-21 14:37
唔係呀,我上人地台湾的blog都讚佢唔差,不過,唔好太差就Ok

可能我之前響星野食嗰個buffet太好味有比較

珍珠宮

karen508hk 發表於 19-1-21 14:04
其實係睇天氣,有一年我三月頭去開始溶雪,真係跣到趴街一步一驚心,啱啱一月頭再去時夠凍好乾爽,就算周 ...

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190121&s=10793140&a=59166639
【日本暴雪】逾30班機取消 JR多條線普通車暫停 北海道陸空交通混亂

珍珠宮

redredred 發表於 19-1-21 15:36

支持遊記分享。 冇得去,有相睇都開心

多謝支持

珍珠宮

無話可說 發表於 19-1-21 16:08
噢!17號我朋友當日飛走喇,好彩佢全程好好天氣!自駕應該要好小心既,落雪都無咁驚,又雨又雪先最恐怖!亦 ...

但我覺得冬天北海道真係好靚
就算遇上暴風雪,我同C6都話冬天會再去北海道,唔止八日,考慮十日,因我地唔會自駕,就算C6以前響加拿大有雪地自駕經驗,佢都寧願揸車,因雪地自駕比平時自駕晒精神幾倍,好攰。。。

珍珠宮

無話可說 發表於 19-1-21 16:25
去北海道,當然係想玩雪睇雪!
雪地自駕老公都試過,又係加拿大揸,不過果邊路面情況好d咁,佢又 ...

函館我初頭都想去,但就係擔心暴風雪問題所以放棄了去星野滑雪。
二世古上網搵資料話唔係好適合我呢啲新手
下次冬天再去我應該會去函館,登別瀧乃家可能會再去,小樽,星野。。。
去旅行係想開心舒服

首頁
12345...27

尾頁

跳至