自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 小源 的帖子

咁多對感覺最辛苦係佢,原來仲要做兼職同家務....近年好多日本低下階層男人係日本都難娶老婆,所以都去搵東南亞女仔結婚..
估唔到咁好彩娶到香港咁溫馴既女仔,日本農夫真係執到寶....希望唔好大男人,善待珍惜啦!

別墅

回覆 fivebeanrice 的帖子

話當初係工作假期,去一間農業機構實習,識到呢個日本佬!之後就被佢追到左!佢話本身係做食物安全檢測,覺得對農產品有興趣,所以想去日本進修下...
香港女多男少,依家好多香港女仔都係利用工作假期出去闖下,好多海外姻緣都係咁樣嚟!不過奇怪點解佢咁好條件,係香港居然冇人追?冇理由...
無論如何,希望佢幸福啦...

別墅

回覆 fivebeanrice 的帖子

原來係初戀........估計以前都係聽教聽話馴品女仔,冇咩愛情經驗,真係日本仔執到寶!

別墅

回覆 ewater 的帖子

日本仔果樣睇落去好似幾惡,恐怕以cathy咁溫馴性格唔係咁容易離開....

別墅

回覆 cy101 的帖子

好多日本低下階層男人都要去東南亞搵老婆,係日本都唔係咁容易識到本地女仔肯嫁...所以呢個日本佬真係好好彩!

別墅

回覆 貓薄荷123 的帖子

所以我都鼓勵女仔拍多幾次拖先談婚論嫁,唔好一次初戀就下決定...因為初戀既決定可能只係一時感動,反而有左愛情經驗,人生閱歷豐富啲,會搵到唔一樣既愛情!
唯有希望呢個女仔後面條路易行啦!但每個月除開只得5000蚊生活費,點搞?

別墅

回覆 dndoomostt 的帖子

Cathy講嘢都斯斯文文,細細聲咁,估計佢樣樣都係順得人果啲性格...呢啲性格既女仔唔會隨便離開㗎....(隨時比日本妹仲要聽老公話,真係好女仔!)

別墅

回覆 peaceful~ 的帖子

唉,大家講咩都太遲啦,都米已成炊啦....
希望無線過多幾年再探下佢,關心下佢生活成點啦..
不過睇佢性格,應該會頂得住既!呢輯無線真係大整蠱,仲以為啲人妻都嫁得好...

首頁

尾頁

跳至