自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我覺得佢好衰呀,佢不擇手段到連阿Ray都想殺,已經完全無人性,雖然最後佢冇殺….

珍珠宮

yaumuimui 發表於 23-6-30 23:12
她去到完全無路可走,細佬、囡囡都知道她真面目後,才生無可戀跟衰老豆攬住一齊死,如果她真係知錯點會去 ...

珍珠宮

connielamyee 發表於 23-7-1 16:55
佢就是以朋友角度想佢改邪歸正...佢嘅角色就是非黑即白,無灰色

我都覺得係呀,Ray發現Luna之前係扮緊弱者,以朋友身份想佢自首,當然亦預咗Luna吾會肯…..雖然Luna落紅花粉只係敏感,但敏感係咪可以死?佢嘅目的都係要個老公肝臟救女而老公吾肯,致敏嘅後果都應該會好大鑊,要個老公死先可以救女,佢已經係做緊犯法嘅事(佢老公有食南瓜包)雖然之後係吳電暈佢老公跌落水,Luna係等老公吾夠氣先去救佢全部都係處心積慮,做比人睇…..另外,佢等佢奶奶心臟停先叫救護車,佢奶奶已經有機會會死, Ray係搜隻証據⋯⋯唔係裝佢可以點?

珍珠宮

momo629 發表於 23-7-1 17:26
噤點解佢想殺葉自己又唔去自首?葉都差唔多死呀?佢行為又好正義?根本係朋友只可以勸佢,而唔係裝佢。根 ...

但Ray結果係無殺到吳⋯⋯而老公同奶奶都有嚴重後果…. 一個遇溺死(似佢預期可以救女)(有食令佢致敏麵包)一個全身唔郁得除咗對眼(Luna有換晒佢啲血壓丸,重倒晒落廁所,又賴返奶奶,不停講大話)…..

我覺得阿Ray愈查覺得越唔妥,亦已經預咗Luna好大機唔會肯去自首,甚至係為求達到目的,不擇手段,乜嘢都做得出,所以先會裝佢…攞足證據….

珍珠宮

momo629 發表於 23-7-1 18:13
我意思係套戲係探討人性。其實ray, madam,甚至張國強….. 都曾經因受刺激而想殺人,其實同張心月係一樣。 ...

只可以講有無引致嚴重後果已經差好遠啦⋯⋯有啲角色係不近人情…. 但Luna真係有令人有嚴重傷害同會繼續傷害來掩飾自己罪行已經好吾同…. 咁佢係錫個女,但一步錯,步步錯…佢係一個好悲慘嘅角色

珍珠宮

momo629 發表於 23-7-1 18:41
其實由頭到尾都冇直接去殺一個
,只係果啲人冇噤好運氣

佢一開始明知係老公致敏源落花紅粉,已經係想置人於死地,咁佢換咗奶奶嘅高血壓藥其實都可以引致中風嚴重後果,不過每次都係佢老竇郁手先,佢等奶奶心跳停先call白車,其實都可以整死人(又可以唔關自己事)但初時扮柔弱掩飾….我覺得都幾陰濕,令人更加吾提防…..雖然,佢做每一樣嘢都係想同個女一齊,但就變咗係不擇手段囉…

到最後連Ray都想殺就真係…

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊