時事熱話

跳至

首頁

尾頁

洋房

7月21日一定到場支持,琴日7、80歲老人家都出,我無理由唔出

hungng    發表於 19-7-19 21:09

洋房

bobocheung65 發表於 19-7-19 07:39
我真係收你皮 你慢慢玩 監躉 天收 記得叫人除口罩 唔好又買定機票咁狗

其實我也不贊成年青人被捕後潛逃外地,但好矛盾,如果佢哋留喺度,我又怕佢地好似梁天琦咁一判判6年,大好前途咁就無咗...

其實年青人都係出嚟只係爭取民主,又唔係殺人放火,真係需要判咁重?親眼睇住某啲人殺咗人坐2年就出返嚟,心諗其實香港嘅法律都唔係咁公平......

hungng    發表於 19-7-19 21:10

洋房

ngokwan 發表於 19-7-19 13:41
年青人邊度爭取民主?
他們爭取獨裁喎

可唔可以解釋下佢哋點樣爭取獨裁呢?

洋房

scorpioc 發表於 19-7-19 15:52
咁大型嘅驅散係差不多area 點繞過你地? 我諗起D小學雞坐隔離位叫人你唔好過界呀

你估你地係聯合國啲戰地 ...

我反而欣賞呢種反對得嚟有自己觀點嘅人,而唔係盲反嗰種。我諗我哋最大分歧在於你對政權同警方仍充滿信任,但我哋認為佢已經腐敗入心。

我作為沙田人,我唔相信警方所謂嘅「驅散」係真係驅散,更加似係趕狗入窮巷。我相信香港警察就算公開話要圍捕示威者,一樣有大把市民撐,何必明裡一套暗裡一套,損害警民互信,激化社會矛盾?

洋房

其實可唔可以搵次整返個「中立人士遊行」,咁咪清楚晒反送中vs中立vs撐政府嘅比例係幾多?唔好下下俾人拎沈默嘅大多數出嚟做擋箭牌嘛

洋房

leekung261105 發表於 19-7-19 17:16
我只得一個口號:

黑社會 黑社會 黑社會 黑社會 黑社會 黑社會 黑社會 黑社會 黑社會 黑社會 黑社會 黑社會 ...

認同,而家啲警察同黑社會無咩分別,最攞命係做錯啲咩都有政府撐腰,唔使負責任

hungng    發表於 19-7-19 21:18

洋房

carcar0909 發表於 19-7-19 17:56
警察原本在地上驅趕,係因为好多人由商場平台掟嘢落街,磚頭,水樽,遮等等。警察先至上去捉人。高空擲物 ...

RTHK話係警方四面全封,示威者除咗商場無路走。所以我唔明點解話係驅趕,又唔留路俾人走?

我估係警方係有心將戰線推入商場,如果有普通市民因示威者受傷,就可以譴責示威者,逆轉民意。

洋房

stella23ho 發表於 19-7-19 18:41

https://m.facebook.com/groups/855756007860099?view=p ...

我睇完更加唔明,可否提供更多背景資料?呢個係咩出入口嚟?示威者係咩情況下要封門?你想表達嘅係咩真相?

首頁

尾頁

跳至