自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

失戀低潮期中,做咩都唔開心
好羨慕kingdom度結咗婚既各位JM
我想要既婚姻生活好簡單
我想每晚都煮飯俾老公食,總之佢一收工返嚟就做大爺,佢每朝去返工前我都會準備好早餐同梳洗物品,會沖定暖水壺俾佢帶定返工,中午如果佢想我整飯盒俾佢都得,如果佢想同同事出去食拎返個飯盒返黎,啲嘢食我第二朝會自己食返
另外我都會自己返小兼職同創業,因為咁啲時間至彈性,而且我最大既願望係做個稱職既家庭主婦,唔係事業女強人,照顧好個老公同屋企打理得乾淨整齊

別墅

回覆樓主:

出唔曬,繼續:

不過好可惜,我個前男友一啲都唔欣賞,佢利字當頭,覺得我事業差就睇我唔起了,如果我係一個月入5萬既女強人,佢一定會對我阿諛奉承,絕對唔會俾氣我受!

別墅

D..D 發表於 23-8-19 22:58
緣份未到

我希望將來會遇到個真係對我好既人,唔拍拖了,直接同我結婚啦

別墅

回覆 Jessy 的帖子

一年

別墅

回覆 english1221 的帖子

我事業方面努力緊,但工作以外學習都要時間,所以未有咁快有成果但我覺得,如果我事業有成佢至黎搵返我,咁即係貪我既錢,而唔係真心愛我
佢係我事業低潮時離開我,睇小我既工作,我遲下有份新工,希望可以重新起步

別墅

vivibabyvivi 發表於 23-8-20 00:20
你之前出過個post話你男朋友對你超級好不過有情緒病,就係呢個?你冇錢就嫌棄你,呢啲叫超級好?
...

超級好只係當初,而且我當時意亂情迷,至會俾佢啲花言巧語氹到

別墅

Feiangyen 發表於 23-8-20 15:00
我明白,但千祈唔好急,一定要搵一個錫自己嘅男人,唔好將將就就結婚,否則後悔一世。

我果陣27歲都未拍 ...

你依家點呀?

別墅

laumuichu 發表於 23-8-20 22:19
唔好急,否則40歲時會出post,原來自己一個更開心~
你當佢大爺即係等於做妹仔,何必辛苦自己,我當年都係 ...

你諗錯一步?願聞其詳

別墅

yy_chow1210 發表於 23-8-20 22:31
話你知,香港男仔其實超級勢利。好多人都覺得香港女仔睇錢睇得好重,但現實係男仔都睇錢睇得超重。我試過識 ...

因為我嘅事業同錢而同我一齊嘅男人我唔會要,而喺我人生事業低潮期離我而去嘅男人,實在令我好痛心

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊