親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

北海道有乜野係必買?bb用品又可以係邊度買呢?

北海道有乜野係必買?bb用品又可以係邊度買呢?

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Re: 北海道有乜野係必買?bb用品又可以係邊度買呢?

Vksophie,

白之戀人係咪係狸小路買會抵d?之前聽講有d舖頭有折頭,唔知依家仲有無呢?

我跟團實唔夠時間整自製音樂盒

Bbqueen,

馬油 cream係邊度可以買到?大約幾錢?

伯爵府

Vksophie, bbqueen, LuLuBB, Fireman, hoyee, winwin323

Thanks for your information

Fireman,

我既行程無去白之戀人Chocolate Factory. “美東”係乜東東黎呀?我同老公最為食.

Hoyee,

我唔係跟東瀛遊喎!唔知扮係東瀛遊既團友得唔得呢?講笑

winwin323,

好辦法喎!如果唔夠時間整就一於買返hk自己整.

伯爵府

fireman 寫道:
hi muimuichu

"美冬"是石屋製菓(即白之戀人的生產商)的冬季限定新產品, 外面是朱古力, 入面類似威化, 一盒有三種味(blueberry, caramel, 另一種味唔記得), 可以一試, 白之戀人就周圍都有得賣, 可謂standard手信.

在小樽有一間"北菓楼", 一定要試試它們的雪條, YEN 120 一條, 有兩種味, 分別是蜜瓜和"山之梨", 一定要試吓"山之梨"呀, yum yum.

Fireman

伯爵府

好!等我買返香港,自制一個音樂盒送比囝囝

伯爵府

fireman,

除左小樽,仲會到函館睇夜景,熊牧場,狸小路,層雲峽等等
fireman 寫道:
Hi muimuichu

除了去小樽, 重會去邊度玩?

Fireman

伯爵府

fireman,

應該係昭和新山熊牧場
fireman 寫道:

是否去登別熊牧場? 還是昭和新山熊牧場?

Fireman

伯爵府

Fireman,

我去完返左黎喇.真係好多謝大家既INFO.
fireman 寫道:

講咗咁耐, 都未知妳幾時出發? 執好行理未?

Fireman

伯爵府

winwin323,

我既收獲

其實又好似無乜邊度好玩,多數係睇景,而最靚係函館夜景,真係好正

伯爵府

函館夜景

伯爵府

bbqueen,

奶粉我係TOYSRUS買,但唔係到到都見到.都幾難搵到.我都係無意中先發現到有間.玩具,被等就係JR TOWER入面搵到.
我都唔知會唔會比tokyo,不過就幾隻牌子既奶粉都有,聽講tokyo雪印同明治都斷貨.

至於酒店我係住GRAND HOTEL

bbqueen 寫道:
muimuichiu

Where did you buy those things for your baby? Can you share more? Is it cheaper than other places like tokyo? BTW, which hotel did you stay?

伯爵府

ChristyBBmama,

係呀!隔住玻璃影,所以見到有出口指示
其實可以出室外睇景,我都有影相,但室外實左太凍太大風,零下幾度再加上身處高地,又近海,所以連相機都拎唔穏 無講笑GA,你有機會去感受下.

我今次係跟團,行程大約係由旭川~札幌~小樽~函館.
ChristyBBmama 寫道:
muimuichu

函館夜景好靚, 係唔係隔住window影?
可否一講下你既行程呢, 有冇揸車? 或是搭JR Thanks.

伯爵府

winwin323,

函館無論日景夜景都好靚!有機會去睇下
winwin323 寫道:
muimuichu,
好多收獲wow, 妳好利害, 連奶粉都買返hk

我見到妳張相入面d 六花亭, 流晒口水tim

函館夜景真係好靚, 可惜我未去過 :-|

伯爵府

kenngkk,

係呀!我買既係和光堂細仔奶粉,好似0岩0岩做緊特價,對返港幣大約$110罐,超平呀!

首頁

尾頁

跳至