跳至

首頁
23456...11

尾頁

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Re: 好姊妹密密斟(Part 8)

honey,

預祝新工一切順利

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Honey & benben,

我個CASE 同benben差唔多,又係underpaid,但我覺得再唔走係到繼續打工,無前途,又學唔到野,人工又少,返工時間又長(5.5day),老細同同事都係麻麻地.雖然叫做準時放工,唔係太多野做,不如襯仲叫後生,轉下工好過.就算搵得少d,但可能過一兩年會好過係呢到(原地踏步)
benben 寫道:
honey

existing job. . . . 9-6pm (I want to leave @5pm ga!! :mrgreen:), 5.5 day (I want 5 days ga!! :mrgreen:) . . . . . salary. . . ai . . ..好耐無 adjust lar. . . may be boss know i am married, w/ kids. . . . 我又唔會走 . . .唔加 lor!! . . . .so also underpaid ga!! :evil:

but. . .

good things is no OT, no pressure, no need to learn new things, nice colleagues (no politics), close to my home (15 mins Van) ..................... & hv time to online!!

I am also lazy to find job, 又要 in, 又要send letter/cv. . . 所以. . .keep working here!!

伯爵府

Happybebe 寫道:

re: underpaid
:-( :-( 提起就傷心. 呢工我做左12年啦. 但5日工又可以準時返屋工湊仔所以都懶得搵[/quote]

伯爵府

benben,

如果我老細 & 同事好人士d,或者我地未必會走既

benben 寫道:
mui

我無你甘上進, 唔想再學咩新野, 是是但但收入少少地, 穩穩定定, 唔使同人爭上位, 夠 $ 買下自己野, 唔使下下問人(老公)law, 便算!!:mrgreen:

"原地踏步" - good description of my status too!!
but feeling OK wow!! :mrgreen:
(my hubby said my attitude very ar Q ar!!)

伯爵府

早晨benben

伯爵府

係呀~好多人都話熙個樣仲好bb

不過一出聲,d人就覺得好奇,點解咁細個b識講咁多野
benben 寫道:
老公話 heihei 個樣好 B

伯爵府

Ben,

Martin 真係好叻仔,要比個飛躍進步獎佢,琴日終於一嘗手感kekekeke

熙出名細

伯爵府

Ben,

熙琴晚嚇醒左要我抱,我問佢係咪發惡夢?
熙答:係呀!二伯呀!(電單車)驚驚

Bcbc,

Re.: 講野
熙比起bosco都唔算叻

BOSCO 無乜野嗎?都未見過佢喊得咁利害

伯爵府

Bcbc & anna,

小朋友真係跌跌踫踫下成長.不過做阿媽既見到就好心痛
依家bosco 同家信都無乜野就安落晒

伯爵府

anna,

咁又係!如果少少跌踫,我都無乜野
但如果有流血,我就會心痛
呢排成日見住佢嘔,都好痛心 :-(

annaanna 寫道:
mui,
跌下o者... 好少事o者,心痛?冇喎~~

伯爵府

Ben

兩姊弟都好鍾意食提子喎
benben 寫道:
anna, bcbc, mui
佢地成日都 pk. . . .我已無咩 feeling. . . .
真架. . . .!! 成日都跌跌跌 . . . .!! 轉頭又無事!!
even 大女程程都係甘. . . .昨晚又 hum 頭 to 柜, 大喊. . .唔停, 問佢食唔食提子, 即刻又stop crying wow!!

細佬. . .跌下, 都係學習之一. . . 學下 pain, 學下 balance, 下次會小心 d 啦!!

伯爵府

早晨

咁既天氣真係差
benben 寫道:
chi chi lup lup 的 weather!!

good morning ~~

伯爵府

pom,

熙仔食固體都ok
係飲奶先會出事
pomchin 寫道:
muimuichu
熙仔仲有嘔咩
尋日見熙仔無咩野BOR~~~~

伯爵府

早晨karman & bcbc

伯爵府

熙熙琴日洗完頭之後
個頭一直係濕
睇黎佢一返屋企我就要開冷氣
bcbc 寫道:
benben, mui & karman 早晨 ~

禽晚已經開左冷氣lu, 實在太lup, 連抽濕機都好似唔夠勁呀

伯爵府

Ben,

我都唔知點解,其實都好擔心,擔心佢氣管窄影響
每次飲完奶,佢成日都會咳兩聲
一咳就好易嘔奶,有時仲會係鼻到出
所以依家飲奶,好多時都拎定個盆係附近

最麻煩係…………..依家熙熙愛上奶奶
無時無刻都話要飲奶
訓覺又奶奶,起身又奶奶.去完街返到屋企又奶奶

benben 寫道:
mui
why? vomit when drinking milk?
then no more milk now?

伯爵府

Bcbc,

打wii 唔怪得要開冷氣

Anna & benben,

下次覆診時會同醫生傾傾,
之前覆診都話佢ok,希望無乜事

Ben,

鍾意飲奶係好,所以佢要飲都會比佢飲.
依家飲奶好巴閉,又要指定人選開奶,自己就係特定地點訓低等奶到
跟住又要拎埋個奶樽蓋,一飽肚就自己將蓋 “級”返落樽到,好搞笑

伯爵府

benben & bcbc,

好呀!一齊食,我諗APM就最就腳

伯爵府

bcbc,

roma roma 好似12點食到3點喎
bcbc 寫道:
最衰就唔到"roma roma"既時間,如果唔係呢度係好選擇喔

伯爵府

ben,

roma roam 有lunch buffet,星期六日好似$78/位,另加一,雖然食物唔太多,( pizza, 燒牛肉,豬柳,沙律,意粉,雞翼,腸仔,甜品,炒飯etc),會不停轉款同更換.但都幾好味.

有棉花糖~~岩晒小朋友

benben 寫道:
mui & bcbc

lunch / tea 我都 ok.

apm, mui 你地頭, 有咩地方 arm 小朋友吃 d 架.
不過我果兩件食咩都 ok!!

roma roma. . . never try. . . .好食架?

睇埋 kelly 點!!!!!!!!!!!

首頁
23456...11

尾頁

跳至