跳至

首頁
12345...19

尾頁

大宅

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾

博宇媽 寫道:
其實渡船街都有間青年幼兒園都幾好,一個月只得2450蚊,好似08:30至06:00放學。九龍站上有間幼兒園但係好多人,一出世都要拿出世紙去排位先。

我想你指的是青年協會青樂幼兒園(渡船街)和仁愛堂西九龍幼兒園吧?小女兩間都有申請過,而且正如你所講,校方給我的印象很好:地方企理,老師、主任專業,有愛心,小朋友有禮貌.

大宅

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾

今日好靜!大家出門度歲了嗎?
我歲晚收爐啦!相信農曆年期間冇乜機會上網,同大家拜個早年先:祝各位媽咪笑口常開,事事順利,心想事成;小朋友就身體健康,樣樣進步喇!

大宅

新年一開工就做到氣咳! :cry:

嘩,呢個賓姐真係好離譜,冇陰功呀... ?-( ?-( ?-(

我自己冇請工人,所以覺得又返工又湊女又要打理家務係好辛苦,有時見到朋友有個好賓賓,可以多返好多自己時間就好羨慕,但係久不久就聽到呢D古仔,就真係令人卻步...都係自己捱

大宅

tulipgdn,

大家樂D盤菜得唔得呀?

helloruby,

Welcome!多謝報料.我年三十去花墟,都發現花墟公園有

大宅

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾?

聰明豆,

Welcome!我係佐敦街坊,有一個27月大的女女.
亞女出世前我未搬去佐敦,好多時收

大宅

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾?

駿發呀?好地方喎! :mrgreen:
我以前住得比較遠,靠東涌

大宅

好開心呀!亞女終於喜歡返學喇!

我個女返

大宅

tulipgdn,

係呀,而家只不過是開始,重有排煩呀...大家比心機湊女啦! :wink:

聰明豆,
可能亞女放假覺得悶啦?這個年假我同亞女爸爸都放不到額外假陪她,咪覺得上學好law.
我女讀果間nursury在太子,你估下?唔知近你返工地點嗎?
多謝提醒.最近office upgrade過電腦,我check過果D增補字符集呀咁都裝了,唯一可能是個手寫版,新不如舊,常出問題.我會減少用廣東字or用英文拚音表達.

聰明豆 寫道:
dear all,
請問大家bb細個時有冇比佢地返playground呀? 有冇好仲紹呢?

你是指playgroup嗎?我自己個case早前在這裏有同其他mammy談過,煩請到P.5&6(以舊文在P.1計).不過當然歡迎其他mammy分享心得la!

大宅

tulipgdn,
你好犀利啊!留低口甘多playgroup資料!真係要多謝你,個list好有用呢!
你有冇

大宅

Re: 續西九龍(好靜!要X大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾?

聰明豆 寫道:
mamamui,
點解吾o係油麻地讀幼稚園既? 咁近!

小女由婆婆湊,婆婆屋企

大宅

Re: 續西九龍(好靜!要X大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾?

小小bb 寫道:
但如果三個"k"點算 :cry:

3條"king"遲D咪有3條"女"law!幾好! :mrgreen:

大宅

聰明豆,

你都好有計劃呀,一早部署哂!
你要返工,平時邊個幫你湊BB?點解唔考慮幼兒園?
小女已考取崇真幼稚園,都係貪佢近婆婆屋企,又有一條龍,如無意外九月會升讀K1.到時又要適應一輪啦!

大宅

Re: 續西E龍(好靜!要X大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾?

小小bb,
你個仔真係利害!有潛質弟日做"女殺手"呀!

聰明豆,
我都係早出晚歸的媽媽,唯有放假時自己多些湊la,但有時又覺得冇sai私人時間,好似去剪個髮都ng得閒kum,幾矛盾ga!

mingming626,
ng怕

大宅

tulipgdn,

小心保重!近日好多人中招,我老公都

大宅

tulipgdn 寫道:

係女以可以同佢扮靚, 不過真係開支大了!

但亦會多

大宅

乜你

大宅

tulipgdn,
你就好啦!亞女由出世到而家冇一晚比我一覺訓天光,唔知點解每晚佢至少都會嘈幾聲,有時多

大宅

隔離政策失敗,老公都係惹病

大宅

fionkwok 寫道:
hi mamamui,

想問聲崇真會安康幼兒園係邊? 是否係油尖旺? 間學校好唔好, 容易收嗎? 學費多少? 請指教!! 你個女係幾月出世, 咁細就可以返學?

fionkwok,
小女所讀幼兒園在太子近深水

大宅

tulipgdn,

而家輪到我同婆婆中招啦... :cry: 所以亞女一病親就好麻煩!

fionkwok,

介紹就ng敢講!我自己原本都係烏烏下,連幼兒園同幼稚園都唔識分,咪靠上網

首頁
12345...19

尾頁

跳至