夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

tobytoby 發表於 20-7-12 12:00
各位姊妹

記得我嗎?唔知點解,我心依然感到好痛~好痛~好難受~

因妳對佢仍有愛。呢個過程現在對妳來説會好艱難,但為咗妳同你2位小朋友嘅將來生活,妳一定要好好咁去面對,千祈唔好逃避。妳逃避,就會注定失敗,妳希望失敗嗎?
邊度跌倒就邊度起翻身,唔好回望過去,努力同2位小朋友向新生活邁進。唔好諗住復仇,放過自己啦,妳要同2位小朋友活得比同賤男生活時更好。妳有乜唔開心就上來BK同大家傾下,呢度大把JM會陪妳
加油JM. 記住唔好亂諗嘢,凡事正面d,只做正確嘅事,專注focus落2位小朋友生活&學習度,妳外家&小朋友一定會支持妳

男爵府

tobytoby 發表於 20-7-13 19:04
各位姊妹

我好開心咁話比你地知,亞叩門嘅中學今日打電話比我話收我仔,呢間中學係心儀排甲第二。

恭喜JM, 你睇下,你一甩件廢柴,好事就即刻來,仔仔派到心儀學校,証明上天係好錫你
加油呀

男爵府

tobytoby 發表於 20-7-26 17:46
層樓已經釘咗契,佢做唔到二按。
我律師個邊要佢盡快簽協議書,可能引致佢心煩,呢幾晚個女人應該係迫緊佢 ...

你都依然要小心,因如果件垃圾去搵「唔合法二按」係一樣借到錢的,所以你都要mon實層樓。
你千其唔好心軟原諒件垃圾,如果佢真係好似佢同個女人所講「唔捨得你同2個細路」,點解當時東窗事發後,佢唔即刻同個女人一刀兩段,反而仲對妳變本加厲咁去傷你嘅心,佢宜家咁嘅反應係發現自己原來無得繼續「食軟飯」,又同家人反目、又有機會分唔到妳半層樓,無錢無屋住咋,所以樓主妳一定要保持清醒。

男爵府

tobytoby 發表於 20-7-26 10:45
律師話冇辦法,唯有當佢透明。
等上庭再傾。

件垃圾發現自己將會「無錢無樓住」就更係心煩啦,樓主妳要保持清醒。

男爵府

tobytoby 發表於 20-7-26 18:01
其實真的好多謝各位姊妹,由上星期開始,我好叻咁比之前食多左野,不論早、午、下午茶、晚餐。

昨日望住塊 ...

肥返就好了,樓主加油!呢度大把JM支持妳

男爵府

tobytoby 發表於 20-7-30 08:33
各位姊妹

你哋好嗎?

樓主,都係個句喇,你C6東窗事發後一d斬攬嘅心都無,仲要傷害妳,宜家仲要話「大家都有錯」,我真係想知樓主你做錯乜囉?錯在當初層樓落埋佢名嗎?樓主,你C6無得繼續「食軟飯」,無樓、無錢、無仔女,就更係即時求你原諒啦,樓主你真係要諗清楚佢係咪對妳真心,唔好忘記你c6對個女人未忘情,只係現實生活迫佢同個女人要暫時分開咋。
樓主,宜家分開對妳來說係「長痛不如短痛」,否則你宜家痛苦將會係「永無止境」,你真係要諗清諗楚。

男爵府

Surveyor 發表於 20-7-30 17:30
I suggest that you should try to make love with your HB, but before making love, you must declare to ...

唔係呀話,你叫樓主try to make love with her 賤老去試個feeling? 萬一個大陸女人有性病傳染咗俾個賤佬,個賤佬再傳染俾樓主咁點算?
講漏咗,體液可傳染好多疾病的,包括肝炎,呢類病染上就一世架啦。
再者,有得性行為番已代表原諒咗個賤佬架喇。
唔好同我講話可以戴套呀

男爵府

Surveyor 發表於 20-7-31 10:37
回覆 marronc 的帖子

Yes, safety measure is a must la, in particular, this duration.

多謝你嘅偉論,可以直入垃圾筒

男爵府

milk0760 發表於 20-7-31 12:52
我剛掉件垃圾又係自己出去叫雞鬧返我唔俾機會佢對佢絕情話恨我一世喔,話以為有小小希望,當我真係傻既咩 ...

咁搞笑,你都未話恨佢一世,你件垃圾就先話恨你一世,咁你由得佢慢慢恨啦

男爵府

mingmama 發表於 20-7-31 13:15
佢嘅思維真係好瘋狂

直頭係「走在時代尖端」

男爵府

Yeelim 發表於 20-7-31 15:17
其實好最的方法, 先簽分居協議, 之後再睇佢的表現, 2年後再決定.
仲有樓主, 除左叫佢俾返間房你, 仲要叫佢 ...

件賤佬邊有錢呀,層樓係樓主屋企人&樓主自己供架。個賤佬基本上係「軟飯王」

男爵府

Surveyor 發表於 20-7-31 15:50
回覆 marronc 的帖子

The suggestion is not to you

又呃一分

男爵府

小虎豬媽媽 發表於 20-7-31 16:26
認同你所講,個個人唔止偉論,仲系癈到唔癈的癈話

d人心地唔好嘛,最緊要樓主要理智,唔好跟條友咁講去拎自己去試隻賤佬咋。

男爵府

wingyaumama 發表於 20-7-31 22:38
所以我都覺其實樓主未放低賤人!

咁又好難要樓主即刻放低隻賤佬嘅,話曬咁多年感情,係要d時間沖淡架喇。
賤佬呢一刻對樓主只剩低「錢」呢隻字,所以樓主千萬唔好上賤佬嘅當呀,一陣連錢都失埋就麻煩了,始終仲有2位小朋友要照顧嘛。

男爵府

tobytoby 發表於 20-8-8 16:50
今日係我生日,C6晨早起身竟然同我講生日快樂,仔女當時都未醒。

我今早已經同仔女去街食嘢買嘢,不過夜晚 ...

生日快樂樓主
協議書佢無得唔簽嘅,因可以單方面申請離婚的,就算住埋同一間屋,只要係分房訓已可以視作分居,就用呢2年時間睇下賤男表現,另外你自己嘅財產唔好再益佢了,一定要叫佢甩返你層層樓個名出嚟。就算呢次佢同個女人分手,都難保以後唔會再犯,因賤男已跳出咗偷食嘅心理關口,可能之後會玩得更加小心。

男爵府

whitebyKiKi 發表於 20-8-10 16:22
遲來的生日快樂呀JM

雖然暫時未知你地結果會點

JM乜原來你都響度呀

男爵府

tobytoby 發表於 20-8-13 09:21
C6冲完涼之後我直接同佢講左,收咗女人缐同熄埋佢電話⋯⋯佢竟然冇鬧我仲攬住我,叫我唔好理會女人令我自 ...

樓主,你攞返層樓嘅業權先算啦,唔好忘記個賤男係「軟飯王」,佢同個女人扯緊貓尾你都唔會知啦。
要記住當一個人對另一半無咗感情時,剩返嘅就係錢架啦,樓主妳真係要自己諗清諗楚。

男爵府

tobytoby 發表於 20-8-13 09:50
我同律師講業權轉讓,律師話轉讓與否都係要平分。好無奈

你叫賤男放棄佢個半份業權,由你自己單名持有先啦,你最多都係要補交印花稅,唔使真係俾個半份錢佢的,好多聯名買樓嘅夫婦都係用呢個方法甩半邊名,再買入第二層樓避「辣招」的,呢樣你可以問埋律師點處理。
可能賤男一聽到你要佢放棄業權,即刻「原型畢露」
樓主要緊記:人無咗感情就係只講錢架啦,係好現實的,妨且樓係樓主你&你外家俾錢的,你拎返係應該的。

cathngai    發表於 20-9-13 13:33
cathngai    發表於 20-9-13 13:33

男爵府

cckuma 發表於 20-8-13 10:32
轉晒仔女名又得唔得? 或者轉咗你名,你再轉俾信得過嘅屋企人,咁離婚應該分唔到你層樓?
...

樓主小朋友未成年加唔到名入去的,同埋加其他人名入去其實無意思的,咁只會令業權更分散更複雜,而加人名亦要獲得全部業權持有人同意才可加名,所以樓主只可以叫賤男自己放棄業權甩返賤男個名出嚟。

cathngai    發表於 20-9-13 13:34

男爵府

cckuma 發表於 20-8-13 11:01
甩賤男名都會分咗樓主半層樓,賤男實唔肯放棄分樓權利啦......

賤男自願甩名的話又點會分到樓主半層樓呢?賤男一定知層樓自己無出過$1的,所以咪話「甩名見真章」囉

首頁

尾頁

跳至