自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 ilovehuman 的帖子

唉吖 唔好講呢啲啦 唔想又牽涉到呢部份🙏

子爵府

回覆 mami2000 的帖子

其實jm都講得岩呀 可試下唔同工吖 可能會發現到自己一啲新既潛能 尤其如果唔係等開飯呢 就享受下獲取唔同經驗 可以睇到更多野呀

子爵府

回覆 mami2000 的帖子

同我之前間公司一樣 當一個員工做到10年8年 冇晒原先既價值 個老闆就會搵機會整走佢

子爵府

回覆 twinsjoycewong 的帖子

係呀 何況香港人咁鍾意下午茶 以前放平日同呀媽去酒樓飲下午茶 真係要攞飛等到傻 衣家好快就有位

子爵府

回覆 MsBusy 的帖子

點振興? 咪就係想大家幫幫手諗下 比啲高見囉 當然唔一定要派錢 正如有jm提到商埸宣傳方面應該要做下 有冇啲方案/活動係可以比商場參與 齊心帶動返好個氛圍呢

人地開間鋪仔都係等於我地打份工 搵餐晏仔 我屋企樓下檔睡衣內衣店 兩公婆開左3x年 佢地都話衣家賺到份人工已經好開心 人老心不老 仲繼續想工作

子爵府

回覆 Pigpigzhu 的帖子

成朝都好過尋日班店主 佢地話成星期冇開單 我仲諗女士們對護膚一定唔會慳

子爵府

回覆 wailanf 的帖子

食店lunch時段係ok架

子爵府

回覆 Goodmorning33 的帖子

我都覺得大商埸內賣衫既食既都係熟口熟面嗰幾間 同一款衫同一隻料比起啲小店貴幾倍 我都小左去大型商埸 除非要買啲喺大型超市先有既食物咋

子爵府

回覆 fundfund 的帖子

我早兩日先同老公提起芽莊 覺得暫時越南湯粉係佢最好食 我嗰日貪近食安南 我唔知自己食緊咩 湯冇味 雞絲又幼又淡

子爵府

回覆 Bicanna 的帖子

係呀 我去嗰個就係住宅商埸仔 聽講每間鋪係唔同既小業主 所以都已經主動減租 算係咁 但大型商場嗰啲就唔知

子爵府

又唔可以話清費模式係政府政策做出黎 但我覺得政府有責任幫手推動經濟 眼見商戶接連關閉 就要攜手做啲野 唔係話商戶做唔掂就係政府找數 亦唔係要政府做叮噹派錢 不過可同商戶共同計劃一啲方案? 就好似旅發局都會整啲餐飲消費卷咁 酒店staycation優惠etc

子爵府

回覆 Conyyyyyyyy 的帖子

commission都3,5萬 想請問賣咩架

子爵府

回覆 cherrylui28 的帖子

連按摩店老闆娘都話9月開始人小左好多 佢都經營左1x年 以往咁多年都冇聽佢訴過 所以有時唔係話經營模式問題既

子爵府

回覆 smart_lam 的帖子

你朋友十年既心機 咁就冇左 佢咪好唔開心

子爵府

回覆 Conyyyyyyyy 的帖子

sell客從來都做唔黎 我連對住老闆都唔識轉灣 所以唔得討好

子爵府

回覆 Etcetc 的帖子

好耐以前IFC係咪都有間架?衣家仲有冇喺度呢

子爵府

回覆 Bblink 的帖子

我見按摩店附近有啲衫係50至100蚊 可能比起淘寶仲化算 班店主話已經唔係價錢既問題 就算標價30都冇人影 我做嗰間既按摩都平左了

子爵府

你真係講得岩 10個有9個喺政府部門做既都係hae做 因為我身邊唔小親戚都係鐵飯碗咁 只係為份糧 點會真正用心攪好民生 我衣家搭緊地鐵去坑口 幾卡車廂都係得幾個人 以往weekend一家大細聯群結隊既氣氛冇晒 希望突然有啲有抱負既賢士出現啦

子爵府

回覆 hellohappy 的帖子

老豆話以往迫滿人既佳寶和錢大媽 都小左人

子爵府

回覆 Ahky1033 的帖子

好多雞絲河都預左小肉架啦 有時唔想食太多肉就清清地選擇佢 坦白講 芽莊可能算係偏貴小小既越南餐 但佢既雞絲河湯底算好味 肉既份量可接受 有間喺apm都好食 湯底夠味 但唔記得個名

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊