自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

sky_blue618 發表於 24-3-26 20:54
我鐘意睇佢同裕美多過前度
裕美學歷唔高,但EQ 幾高
前度反而讀書叻,其他嘢又唔覺好突出(轉親行都無一行 ...

EQ高?佢好明顯非常極度介意麥明詩啦,上次上絲打為爐訪問,又話林作好憎林作前度,憎到想佢死,呢d說話叫EQ高?果然係零分既水平!
仲有,咩叫做前度只得讀書o力,其他普通?你唔去考個10A來睇下?人地結婚,得到幾多朋友祝福?個個可以咁㗎?

子爵府

babytt2 發表於 24-3-27 01:24
讀書叻好多時未必事業叻

咁記得叫你仔女學魚尾咁考零分啦,咁就可以好似佢咁幸福,結婚離婚再嫁林作咁既富二代

子爵府

檸檬檸檬 發表於 24-3-27 08:18
以為面圓碌碌,真係好有毅力改變

可能想扮林作EX

子爵府

gallygally 發表於 24-3-27 08:39
裕美同林作媽講: 總之條件好好, 但心地好差, 帶出黎可以有頭有面, 就得啦。 暗諷緊前度.

無辦法,佢自卑到爆炸

子爵府

kanhan 發表於 24-3-27 08:43
戥佢呀媽心痛, 有個咁既仔
供佢讀咁多書.. 都係乜都..作!
呢對成日同人鬥

離過婚都算,無墨水、講嘢無腦,又整容,個仔同佢一齊就越來越痴線,又犯官非,唔好話林作阿媽有錢有面,我地呢d普通人都唔鍾意呢d新抱啦!

子爵府

gallygally 發表於 24-3-27 09:31
其實心地善良比學歷更重要

呢樣當然,但睇唔出魚尾心地有幾好,10A心地有幾差?有無例子?人地父母用心栽培,令佢成為獨立自信既女仔,唔通依家讀書勁就係罪名?

子爵府

gallygally 發表於 24-3-27 09:40
唔知呀, 個人感覺, 睇佢竟然請林作亞媽去飲, 已經覺得佢個人心地唔太好, 為咗搏話題冇左同理心, 好似 ...

你有無睇曬林作阿媽既訪問先?林媽話佢同10A一直都有聯絡,會食tea,仲見過盛,作媽當佢契女咁,好錫佢。而10A尊重長輩,出於禮貌都要問下作媽去唔去,仲話擔心佢會唔好意思,點知林作媽話唔怕,一定去。
有時真係唔好自己亂感覺亂估,人地林作媽自己接受訪問親口講述。

https://youtu.be/9Iqnd-Hebzc?si=68SVGRRpXrZE5I_2

子爵府

gallygally 發表於 24-3-27 09:59
咁冇同理心的人多的是, 呢度都唔少

同意,呢到真係唔少人自以為是,自己小心眼、自卑就「憑感覺」去評擊人,話人心地唔好!講到有咩證據咁,點知係自己「感覺」,笑死人

子爵府

kanhan 發表於 24-3-27 10:04
離過婚, 又冇墨水,
見佢ig把口呢..完全係好低俗!
一見到魚尾就諗起佢結咗婚冇幾耐,

阿作都無得揀啦,聲名狼藉,大家perfect match!

子爵府

gallygally 發表於 24-3-27 10:05
人地請你, 唔通話唔去咩. 有時呢d野自己識做啦. 個亞媽仲要出黎踩個仔兩腳。 請得佢媽黎, 預左俾記者問. ...

咩有一定既劇本㗎,真心祝福就得啦,一定要踩自己個仔㗎?你都會咁做?你唔係好有同理心㗎咩?
仲有,請佢,佢可以人唔到禮到㗎,人地請你飲,你一定要去? 不過你咁有同理心,相信街邊道友請你飲,你都會lur飯應咁撲埋去,不過去還去,自居選擇就唔好話人請你尊重你係心地唔好!
你呢d心理咁黑暗既人,做你朋友親戚真慘,請你又卑你話心地唔好,唔請你又話唔尊重你。

子爵府

fivebeanrice 發表於 24-3-27 10:04
咁有d人分析能力比較弱,大家要對佢地有d同理心

你講得對,不過同理心好似唔係咁用,係是非都唔識分。

子爵府

fivebeanrice 發表於 24-3-27 10:17
如果與智力有關,咁係咪要諒解先

要,我諒解

子爵府

gallygally 發表於 24-3-27 10:18
勢利嘅人係唔會明白什麼叫同理心, 我只睇到呢度不停有人踩人話冇墨水/冇腦/垃圾, 要幾無品先講得出呢啲 ...

真係睇唔出喔,大學畢業睇嘢都咁片面,唔去了解件事就妄加評論。呢到唔係全部師奶來㗎,bk臥虎藏龍㗎!

子爵府

gallygally 發表於 24-3-27 10:18
勢利嘅人係唔會明白什麼叫同理心, 我只睇到呢度不停有人踩人話冇墨水/冇腦/垃圾, 要幾無品先講得出呢啲 ...

其實我都唔明,要幾黑暗既人先會係人地結婚喜慶既大日子,係人地咩都無做過既情況下,因為邀請尊敬既長輩出席自己婚禮而卑人話心地唔好。BK的確多媽媽,但唔係全部都係無知師奶,相信佢地都好驚遇到你呢d思想咁負面既新抱,做咩都卑你鬧,家吵屋閉。

子爵府

gallygally 發表於 24-3-27 10:31
咁如果你個仔有案底, 可能又會坐監, 人生低潮緊時候試下去本來係新袍的婚宴飲咪知囉.
仲要面對記者, 之後 ...

你個仔就來要坐監,佢前度結婚,請你去飲,你唔去埋就埋q去啦,去又要話人心地唔好,你直頭心理變態添啦!人地林作媽就唔同,有果句講果句,大方、幽默,唔似得d人,心理負面到爆,睇咩都係差,覺得人人都害緊佢,你真係唔好去飲宴阿,害死主人家,如果有人請你既話!

子爵府

fivebeanrice 發表於 24-3-27 10:44
檢討緊喇……要對智力低嗰d人有同理心嘛……,嘩!好在有d人都低唔晒……識得咩叫對號入座……只係自己個 ...

不過魚尾點差都好,一定好過心理陰暗、以己度人既騎呢怪!

子爵府

gallygally 發表於 24-3-27 10:45
首先, 我諗唔會同呢D人做朋友先.

是但啦,有時唔係你想同人地做朋友,人地就會同你做囉

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊