夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

crystal媽咪 發表於 21-10-2 13:36
前傳冇睇
宜家生左三個,係家庭主婦
佢肯改過,咁你想點

第一次的話,肯改肯斷,比次機會佢,人誰無過,唔好再提。再黎第二次或者唔肯斷先一腳伸佢走。

Ftmagic    發表於 21-10-3 23:23

複式洋房

puizhe 發表於 21-10-2 20:37
出軌比老婆批斗吾係正常嫁咩。 吾想受氣咪滾啦, 又叫出去玩,又要老婆無條件原諒?。 傻x左? 吾離婚,吾比 ...

其實都唔係無條件,樓主老公已經斷左纜,比晒GPS任查,咁明白會有d情緒,但成日提住其實無補於事,倒不如大家培養下感情,如果自己未ready咪坦白講先等自己過左啖氣,抖抖先。

複式洋房

Jkjk999 發表於 21-10-3 22:26

係 一早見到已起痰 應該大約1年多前 但之後發現佢大肚 所以 ...

之前無咁詳細,其實你老公不是好人,夠膽認不是你早發現可能仲難斷,原來還一早睇中人,好渣。
明白樓主唔甘心,但你亦睇得好清楚呢個人係咩料。你有3個小朋友,離婚的話,怕佢之後連錢都未必比。你繼續嘈的話,情況只會更差,倒不如靜觀其變,多儲點錢,或是安排好子女日常,再自己找份工作先係上策。

cathngai    發表於 21-10-4 20:32

複式洋房

Jkjk999 發表於 21-10-4 09:46
係 , 我打比條女問佢做咩搞我老公,佢唔認,仲話:「你老公話留意左我好耐。」 又話…「我知你成日check ...

你不唔需要再去找她,沒有意思。
你只要好好照顧自己的情緒,人生是你自己的,你過得快樂同不快樂都是掌握在自己手裡。愛情只不過是你人生其中的一部份,跳出去看的話,你還有很多值得你去放心思的事情。加油

茶類愛好者    發表於 21-10-4 10:44

複式洋房

睇樓王 發表於 21-10-4 12:12
唔識唔好亂講好!無論個原因係乜,邊個郁手先就邊個唔啱啦!

我之前有個女性朋友,婚前婚後個勢都食住個 ...

你個女性朋友都好堅,推到個男人落樓梯,佢應該有躁狂症。

複式洋房

cathngai 發表於 21-10-4 12:46
回覆 睇樓王 的帖子

你個朋友嘅情況係好唔同喎,佢係長期受虐, 佢太太對佢有嚴重攻擊性。

我覺得樓主老公唔想攪大件事都好正常,佢係咪幫住個女人就唔知,但佢確實係怕揚出黎比人知佢攪人地個岩岩生完小朋友既老婆,好賤喎大佬。

複式洋房

Jkjk999 發表於 21-10-4 23:57
條女應該會同老公講朋友幫佢買,如果真係有比錢,可能真係比現金,但係我覺得有點奇怪,因為我老公話個晚 ...

比唔比錢根本唔係重點,講真搵得同事識既人,十個九個都係玩感情,唔係既話去交友app識大把啦。唔使執著呢d野,出軌就係出軌,佢有無使錢唔會覺得無咁衰囉。你唔好再查佢GPS,亦唔好再同佢傾,佢會唔會再搵女人根本唔係你控制範圍內既事,倒不如用d精力響自己控制到既事度啦,好似自己既事,有咩想學想試自己去做,唔使再研究佢點出軌呢d無謂野,呢d野對你一個仙都唔值呀。

複式洋房

alicewong18 發表於 21-10-7 10:52
講返之前同你死佬一樣,佢同小三冇左時又係成日唱鄭伊健首甘心替代你!因為裏面有句「難道只可淌淚心痛告 ...

sorry 你老公都幾好笑,佢同個女仔一齊成6年咁耐,真係要d時間去淡忘。不過見你話個女仔都有男朋友應該都唔會再so你老公啦。

首頁

尾頁

跳至