自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

一開始有咗, 99仲好開心, 又煲湯又剩, 之後知道係女就講明唔會幫手湊, 因為佢日日都要去拜佛

而家生完幾個月, 佢真係完全無幫手都算, 唔緊要…我咪搬咗去近d外家, 自己啊媽8x歲都幫手睇, 同埋6月放完產假都要返工, 開始慢慢幫啊女轉奶粉…結果今日俾99知咗我唔再埋身就俾說話我聽, 我同佢講轉奶粉其實好常見, 好多BB都係奶粉B, 同埋我已經揀有機奶粉, 都係想啊女好d, 但99又話貴, 佢個仔返工搵錢辛苦, 無啦啦又要洗多d錢, 無啦啦由人奶轉奶粉已經多筆錢, 仲要揀有機又貴多幾舊水

其實我嫁過黎已經好委屈, 就算出咗消費券想買個銀包仔俾自己都要諗前諗後, 因為我都想留返d錢俾個女食好d用好d, 估唔到俾人咁對我

複式洋房

回覆 miriam 的帖子

我係 我啊媽都成3x 先生我 我排最尾

複式洋房

peaceaa1122 發表於 23-5-14 10:24
一路睇一路覺得奇怪,咁計落去99都成8十幾,個個都老人家成咁,幫手湊都有心冇力
...

99 未80
其實如果大家覺得年記唔正常系故仔我都冇辦法
家家都有唔同情況 點解要質疑我屋企人年紀

複式洋房

yan_yan_mummy 發表於 23-5-13 11:06
晴報、HK01定U Magazine?
下次請人寫稿搵啲有少少common sense啦唔該!

唔好覺得自己冇遇過就唔會發生系依個世界上先得架。。。

複式洋房

本身都係諗住上黎發洩下, 本身已經心情唔好, 點知都要俾人話

首頁

尾頁

跳至