夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

其實2年幾前..我已經察覺老公有異樣。但由於較早前我有懷疑過佢問佢,但當時佢係無出軌。係我誤會左佢。所以之後都唔敢再亂懷疑佢...自此事情發展到今時今日。我小朋友4歲,早幾日同佢坦承傾計,問佢我地既婚姻係唔係出現問題,仲想唔想經營呢段婚姻。。。佢好坦白同我講,佢有第3者仲要維持左2年,但佢堅稱係我地出左問題先同個女人一齊。佢話呢2年,我比好大壓力佢,又唔信佢,加上小朋友出世,我都無理佢同關心佢...大家自此出了問題。
依2年佢都無掂過我,佢話佢都知我估到,加上覺得自己好污穢,但大家扮無野就算。早幾日攤牌後,佢自動無搵個女人,只同佢信息過1次交代下。。當然小三(同事)有叫佢去佢度住住先。好明顯佢地唔係SP關係咁簡單,老公話我知佢係離婚人士仲有1個1X歲的小朋友,小三仲要知佢有老婆,小朋友當時剛出世。。但可能佢地工作上日對夜對,變相話題都多d,岩傾d.....(老公已離職)

我其實明白發生咁既事,並不是1個人的錯...所以我都有同老公講,我係明白同會原諒佢..希望大家繼續經營呢段婚姻。。雖然老公無再搵小三,日日都返黎又明顯對我都放鬆左無之前咁緊張,仲主動搵話題,但佢仍然唔肯同返我一齊。。

佢話佢自己都好內疚,就算唔同個女人一齊,佢都唔能夠同我一齊。。佢覺得自己好對我唔住,好內疚....但我地仍然住埋一間屋,訓同一張床。。究竟佢諗緊咩呢?

可能大家覺得我好傻,但我暫時不會考慮離婚,只係想聽聽大家的分析佢心態想點?

洋房

心滿意足 發表於 21-12-8 02:48
比我的話,我唔會考慮佢諗咩,佢出左軌,仲要話唔會一齊返,咁仲諗咩繼續?最起碼佢都要有心修補關係先再講 ...

佢話大家都有條剌,起埋一齊係唔work...過唔到自己心理關口,但我小朋友仲細,仲要係99湊緊..小朋友好痴我老公,我仍然愛佢,係佢深信有傷痕係不能彌補。。(emoji)

洋房

心滿意足 發表於 21-12-8 03:05
咁你地宜家都仲一齊住,就睇下佢之後點對你,如佢仲愛你,就會設法令你對佢有返信心,如佢咩都唔做,耐左 ...

知道,多謝你...只是時間難捱...想搵地方抒發一下。。因為一日未離婚,都唔想比身邊既人知道,但我仍然要扮好家嫂。依家我地都係當無野咁...大家一齊生活,一齊照顧小朋友...

洋房

mcs74 發表於 21-12-8 04:49
唔係好明,佢話唔能夠同你一齊姐係佢想離婚定只想同你維持表面關係?宜家佢出軌,點解佢有條刺?

我覺得內 ...

你講得岩,佢真係有同我講過對我既感覺似親人多於情人。佢話佢唔係唔錫我,只是感覺不同。

洋房

Belavizio 發表於 21-12-8 06:55
回覆 Ginnia 的帖子

其實當佢發現你因為湊小朋友,忽略咗佢而婚姻出現問題時,點解唔主動跟你傾談,例如同 ...

佢基本上已經同小三斷左纜,但佢話我同佢既感情掉淡左幾年,唔係一時三刻可以好似以前咁,所以大家呢一刻唔會同返我一齊(連叫聲老婆都叫唔出,只係叫我媽咪),佢對離唔離婚唔執著,大家好似為小朋友繼續生活,但大家又唔會黑口黑面咁,食飯講下普通話題。。好似無果種戀人心跳咁。其實老夫老妻係咁定我地真正失去左愛呢…

洋房

Belavizio 發表於 21-12-8 10:07

你哋結咗婚幾多年?

拍拖4.5年,結婚已5年...

洋房

Surveyor 發表於 21-12-8 12:32
The first thing you have to do is to make love with your HB, the body will tell you the answer and m ...

我都知道,但佢唔想咁刻意...覺得唔係呢個時候做。但佢明顯訓覺無用背面背住我。起碼我覺得佢願意面對面。。。

洋房

Belavizio 發表於 21-12-8 11:56

未夠十年,無咁快有老夫老妻嘅感覺。

我唔肯定佢叫唔叫願意行前一步,佢係明顯唔同左,我感覺到,但我嫌佢行得太慢 唔夠主動。

洋房

kwhkwh 發表於 21-12-8 13:56
呢度幾多JM 講過,男人用邊度諗野。 唔掂你,戲都唔做,樓主你想圍爐定意見?
唔知道你經濟如何?生完小朋 ...

其實我有自己既事業,有物業。所以真係離婚,物質生活上絕對無問題。但我現在還卻步係我知道永遠我不能給父愛比小朋友,所以我都係盡力挽回,最後決定才離婚。

洋房

SUMSUM_88 發表於 21-12-8 18:57

佢話"係埋一齊係唔work,佢深信有傷痕係不能彌補"即刻 ...

資產全部在我手,我一d都無擔心,而且佢知道我有晒小三既資料,要玩到佢無面無工做係非常容易既事...

洋房

屯門羊俊 發表於 21-12-12 20:58
佢離職原因係?如果唔係因為你而離職咁好大機會只係想搵個第二個新女人。

我好奇佢公司同事自己都離婚都要 ...

其實我都同你有同一疑問..個女人都離過婚,自己都係單親。真心唔明點解搞人老公,我並唔係話自己老公無錯。但做女人唔明點解咁都做得出..
個女人同我老公d。common friend, 全部都有出席我地婚禮,人人都叫識我,係佢無出席因為佢較遲先入職。係我發現老公出軌,睇到好多野都係個女人做主動,主動報名去旅行仲要出埋錢,佢同個親生女一齊住,都叫我老公去佢度過夜,我地攤牌後,佢仲主動offer我老公去佢一齊屋企住。好嘔心囉。當然依家我老公無搬去佢度。但真係唔明點解做女人可以做到咁cheap, 貼錢搶人老公。但明明佢攪緊移民會走...唔係想同我老公一齊。

洋房

陳小b 發表於 22-1-2 17:00
因為好勝囉 佢擺明挑機啦 搶倒你老公咪有面囉

依d女人真係好唔要面...你話後生女好勝我就明。 佢個囡都2x歲,自己都唔後生架啦…比個囡知道自己同個有婦之夫一齊。 唔怕教壞個囡既咩…好彩我都唔弱,我起晒佢底,有齊佢公司,屋企地址,手提,身份證,護照...等,佢知我有晒呢d野,仲閙我老公唔小心。佢完全赤裸晒,如果佢要再挑機攞威,我會令佢變過街老鼠

siuKate    發表於 22-1-26 08:31

洋房

kwhkwh 發表於 22-1-2 18:38
我的解讀係,攪緊移民, 未必冇你老公份。你老公冇搬入去, 緊係冇你老公移民份。
...

唔係,佢係同佢個囡入左紙移民。佢仲有2個囡係外國,應該家庭團聚。佢唔會攪我老公移民,而我老公亦唔會去移民。因為我好清楚佢唔會適應到...

洋房

kwhkwh 發表於 22-1-2 18:48
即3子之母?!都吸引到你老公
sorry, 果個女人, 很有辦法。

我聽係咁講...佢20歲就生左第1個. 個女人唔算好索,普通一個女人,企企理理,唔肥唔瘦,年紀大我幾年,但年齡同我老公相若,又同一間公司做野,有共同話題及朋友。加上條女又成日開放佢屋企,房錢都慳返。咁你話係唔係有食唔食,罪大惡極。。

洋房

kwhkwh 發表於 22-1-2 19:06
咁其實條女似在找sp 喎,你老公似沉船。

我都覺得條女搵SP (因為以同年講,老公外貌算不錯), 我老公仲話條女呢2年都不斷講話想同佢分開,係老公唔想。我話如果佢想分開就唔會開門比你同比你上佢床啦…仲要Offer去佢度住, 多餘...條女好識手段

咩叫沉船?

洋房

Cherry2012 發表於 22-1-20 09:33
同我老公小三一樣,有老公有仔,還可以無避忌同我老公一齊,而家佢老公比層新樓佢,佢夠膽同我老公講一齊 ...

依家d女人咁恐怖ge。。。。

洋房

Cherry2012 發表於 22-1-20 16:29
賤三話佢老公唔介意佢層樓用嚟做乜,我同佢講我好有興趣識你老公,一個男人真心唔介意戴「綠帽」…… :hap ...

依家d賤女人喜歡貼錢搶人老公...所以唔好話老公無錢自然就無小三呢個定律已過時。

首頁

尾頁

跳至