自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

pickballboy88 發表於 22-9-17 21:14
其實….最多唔打針嘅係班老人家

係多得方向報近二年恐嚇港人打針危險
到今時今日仲有大把人宣傳打針弊多於利
下圖的舖是3日前的,heat到今日,幾乎網羅所有反對打針的BK會員出來抱團唱衰打針

佢地既理由形形式式,例如是藥3分毒、隻藥未註冊,打完針令癌症復發

同方向報一樣嚇到人唔敢打
attach0/tmp/phpS7VdIm
attach1/tmp/phpbPtSLr

大宅

fanmiulan 發表於 22-9-28 08:20
用顏色去分打唔打針真係秀智力下限,我覺得伏必中同four兄都係毒針,咁我係黃定藍?

講左好多次班針lun咁 ...

你又出來show智商下限.
市民排隊/排期接受政府醫療服務,例如白內障手術,產前檢查,等等.
疫情來襲,如果人人配合打針可能死100人,另外500人要入 ICU
但係有好多人唔肯打針甚至違法買免針纸,
死亡人數及入ICU人數都上升(上升多少倍不作討論,因為不是本文重點),政府統計過冇打針死亡率高過有打針的
這批唔打針人士擠兌醫療資源(原本可以避免,假如他們肯去打針),例如政府醫院要暫停部分非緊急服務
今年初最嚴重時伊利沙伯醫院暫停所有正常服務改為專治新冠病人
正常市民被買免針紙/唔肯打針的人連累了,並非你話打針為了堂食睇戲

我作為正常市民希望多d人打針,唔好再出現上面的情況
attach0/tmp/phpQLZ7Ye

大宅

rich8 發表於 22-9-29 08:48
可以咁講部份打針嘅人呢,唔抵得唔打針嘅人,所以佢哋都有一種攬炒嘅心態!其實佢哋冇諗過由Day 1開始呢個 ...

請問部分已打針嘅人唔抵得冇打針嘅人乜野?

我發現唔打針生活冇咁便利,例如冇得入街市丶冇得睇戲丶冇得堂食丶等等

首頁

尾頁

跳至