自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

我覺得個小朋友點曳都好,做老師都唔應該帶頭霸凌佢,一係用行政手段(校規)唔俾佢去(例如操行某個grade以下,或有幾多個缺點),有啲老師真係好無品

侯爵府

2024年龍年勳章

好慘的媽媽 發表於 23-6-6 20:09
回覆 FFchan 的帖子

我先生有同佢講左三次,有解釋三次,重點:1.學生保證守規唔搞事(結果無事啦!)(個老師就 ...

樓主你有道理,撐你!
做咩要假設個學生會搞事,無證無據
支持你向校長同EDB投訴

侯爵府

2024年龍年勳章

j2j2 發表於 23-6-6 21:56
同意啊!老師的行爲完全是霸凌行為,點可以容忍?某學生曳你一係教、一係罰,而唔係侮辱。而且老師可以set ...

老師行為上霸凌、口頭上霸凌,仲要慫恿全班同學isolate個學生,真係好卑鄙
一係校規白紙黑字寫明唔合符咩條件就無得參加學校活動,唔係主觀判斷個學生會搞事而用衰格手段唔俾佢去

侯爵府

2024年龍年勳章

licpd 發表於 23-6-6 22:21
可以做出尼的霸凌行爲證明個老師平時惡慣, 完全唔擺校規在眼裏. 我覺得家長去教局投訴都好正常, 距仔無做錯 ...

係,反正都最後一年
支持向教育局投訴
有啲老師係無職業操守可言

侯爵府

2024年龍年勳章

好慘的媽媽 發表於 23-6-6 22:28
回覆 yauchuchu 的帖子

唔係我唔敢去,我地係俾面學校,報答學校一直對小朋友既教育無謂一粒屎害死一獲粥,學 ...

咁你上網呻都幫唔到個仔架
真正想幫學校就係要挑走粒老鼠屎
雖然唔會整走到個老師
但要俾個老師知佢咁樣霸凌學生係唔啱
校長照佢肺?
呢啲人鬧返校長就有份

侯爵府

2024年龍年勳章

講講下記唔記得之前bk有單都係阿媽投訴老師,仲post埋教育局封信上黎既post?

侯爵府

2024年龍年勳章

yuyueng 發表於 23-6-7 08:31
岩,先唔講樓主仔仔起學校系咪好百厭,老師做埋D欺淩學生行為真系好賤格,有D學生自殺咪就系比人欺淩。
...

樓主個仔唔乖佢自己都知,父母一定有責任去教去糾正,但唔代表小朋友曳老師可以帶頭欺凌,有啲jm話唔信老師要特登恰一個細路,事實上有啲老師心胸狹窄又記仇,真係會用盡一切手段去除眼中釘。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊