自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

按某d同呢件事有關人事要求,刪post,不過del唔到,得返呢句野,事件完畢,放左上網,爽晒!

洋房

咁我諗你地諗錯,我個仔只係平時手多多同d同學玩下,講完!
至於小朋友互相玩下就話要教仔,不如教下個仔死狗咁返學,坐響度乜都唔做仲好
而且,唔只針對一個

洋房

回覆 艾莉小姐 的帖子

完全無錯最大關鍵係:
乜都未發生,就乜都假設,仲要係好離譜地假設,例如: 如果整親人會點,整親其他學校學生又會點.......
全部只係: 假設!!!!!
去個畢業營,好小事,前後打三次電話黎,仲要咁卑鄙,私下取消已同意既電子通告!
我手上有錄音,有同學whatsapp對話,有同副校長對話證據

洋房

我答你地,我個仔最大問題係頂咀!
個老師平時已經小小事就全班罰抄(佢+同事講)
有個同事去畢業營,唔小心整濕個老師(水)
就俾人罰抄.........

洋房

唔緊要啦,反正一個人好難應幾百把口,信就信,唔信算,唔好講咩相唔相向
當個細路壞到爆,好未?
身為老師,要做埋呢d野咩?
老師要搞到對住一個細路有報仇心態?無野下話?
真係是非黑白都唔明,回應睇黎都係多餘.....
自己諗下啦!

洋房

仲有,我唔係上黎圍爐,亦唔洗某d人認同
1.身為老師,咁做,無問題?
2.教得書,預左會有壞小朋友,咁如果個細路係壞(當然準則唔同啦)就去搞佢,正確嘛?全部都係乖,100分好學生,就唔洗老師啦!個個都係天才啦!
3.我就好少見到有一個老師全班廿幾人都憎(WHATSAPP GROUP經常有同學鬧,當然啦,當面鬧就肯定唔敢既!不過有個別幾個男同學都比較勇猛,敢對抗一d佢地認為老師唔岩既行為(都係無準則既)
4.我個小朋友肯定唔係乖唔係天才唔係粒聲唔出天才好學生,但個老師都未見得係人見人愛果種,最起碼佢地學校個訓導主任,就算有d威嚴,個個學生都愛護擁戴,咁呢個已經係好強烈對比,小學生都有思想的!
唔回應了,你地睇完就算,打咁多字都係浪費時間

varievarie    發表於 23-6-6 23:54

洋房

回覆 FFchan 的帖子

我先生有同佢講左三次,有解釋三次,重點:1.學生保證守規唔搞事(結果無事啦!)(個老師就假設之前已經所謂應承左幾次都做唔到)
2.一世人得一次小學畢業營,我地做家長一定唔會呃殺
3.我先生發晒火講,如果發生事,我地即時揸車入去西頁即時車走返屋企
4.唔好假設d未發生既事,更加唔好將未發生既事恐怖化!
完,唔覆了!

洋房

我又解答下:
1.除左3定4年級有1次玩果陣唔小心整到同學,就講六年級,一次都未投訴過,更無家長投訴過!
2.佢地果班有6個同學係比較曳既,簡稱六人幫,放左學校由於其中2個住既方向唔同就會變4人幫 佢地玩黎玩去都係呢6個人唔會搞其他人,最多有時有同學無聊想埋堆一齊玩,都係玩埋d手多多,掟粉筆,掟擦膠我諗好多人兒時都會玩過既野
3.如果佢係咁危險,咁就唔該唔好打黎勸我地,應該直頭禁止佢去啦,即係,佢地係無足夠理由可以完全禁止個小朋友去,唯有打幾次電話黎勸(當然釆佢有味)
4.最終都無任何事發生,證明我地估算無錯
5.重點: 用未派成績表黎要脅+不斷作無謂假設+玩集體欺凌(好在小兒響同學圈中都算受歡迎,無人濕個老師)+標籤
6.我有同老師對話+同班同學對佢老師既指摘(基本上每2.3日班同學實會圍爐一齊插個班主任,就會明白呢個班主任有幾權威啦!)(我諗小學生都會愛一D真係佢地尊敬既老師而唔會背後插個老師囉!)
7.有另一同學都俾呢個老師搞,只係人地家長無我地咁強硬,屈服,個小朋友無得去
完了......你地慢慢研究

洋房

回覆 FFchan 的帖子

佢唔係簽完無得去,而係.....1.簽完電子通告後響無通知既情況下,由同意改為未簽!!賤爆
2.見到簽同意,就打黎浪費口水===勸===

洋房

回覆 大力大力 的帖子

無問題既,我做野呢,對得人拜得神既,咁當然係我一片之詞啦唔係俾面學校,開左名啦!

洋房

回覆 鴨鴨比 的帖子

你錯了!我唔簽調查信,係因為副校長打電話黎講到喊!(呃你我全家死又點話)
校長話,我如果搞到去教育局,會傷害到學校,呢件事都唔關學校事!
話晒都教左你小朋友六年!
咁我地都覺得,係既,無謂令學校受名譽上傷害!
唔係我地理虧呀,天才!

洋房

回覆 野原美冴 的帖子

都唔係既,呢間學校,由社工,到校長,到校工,到1.2.4年級老師,訓導主任,都真係好好好好好!

洋房

回覆 licpd 的帖子

其實個老師而家都仲係搞事,不過都係D細雞野,我地大人大姐唔計較例如:個個同事叫名,唯獨叫我個仔就叫學號(似周星馳俾人叫9527)

洋房

回覆 yauchuchu 的帖子

唔係我唔敢去,我地係俾面學校,報答學校一直對小朋友既教育無謂一粒屎害死一獲粥,學校其他人/事/聲譽,都係無辜!
投訴檔案編號:EDB(ADMS)ADM/70/B/9/535664/2223/1
致: 教育局觀塘區學校發展組
地址: 九龍九龍塘沙福道 19 號教育局九龍塘教育服務中心東座 1 樓傳真: 2783 7521
如果學校相關人士見到呢個編號,一定知我係邊個,至於最後我有無去教育局,學校都清楚我無去
我地無某老師咁心胸挾窄....(當然,再搞,必定奉陪,已經同校長講明再有依郁,即時簽名)
其餘內容,牽涉到學校名,唔講了
學校都應該有同個老師照肺

洋房

回覆 hand_hand 的帖子

咁我地呢D講道理既,出口成文都鬥唔贏道理的

洋房

回覆 鴨鴨比 的帖子

校長喊(男校長)唔係為左我地放過學校
佢係覺得
1.只係一個老師問題
2.早上同個老師講完,即日又搞野!(X老師,你玩完未,煩夠我未呀你.....)
3.副校長係愛學校,愛自己職業,唔想學校做得咁好做咁多野但受傷害啫,值得尊重的!

洋房

回覆 Baby豬1209 的帖子

6個響4年級開始玩開既同學,日日互相玩下,請問有乜問題?

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

洋房

回覆 polliebb 的帖子

一個熱愛自己事業熱愛自己學校既校長,擔心自己學校聲譽受損,喊,有乜出奇?你媽就死,但未死,你擔心,一樣會喊啦,下話?
(比喻唔係咁好,但少讀書,勿見怪!)

洋房

我都好少響網上發文因為真係唔係咁得閒,總括:
1.犬兒係點,我估我心中有數,但咁多人可以識都唔識見都未見過,就推論到似層層,真係厲害夾好野!
2.犬兒玩黎玩去都係六個同學,感情都算唔錯,上堂係互相玩,我都承認呢幾條友加埋我個仔係有時會影響課堂秩序,但你地細個讀書,個個乖到一舊飯坐響班房?尤其男仔
3.如果一個老師係好,就唔會一大班同學響全班whatsapp group三日唔埋兩日圍爐插個班主任啦,六年級好多都知是非黑白,又唔見其他老師PORT我個仔?又唔見其他老師俾班同學圍插?
4.我先生暫時係唔會簽名,為保學校聲譽,我已經將教育局俾我既回覆,印出黎入信封俾左校長睇+講明只要再有行動我先生就會做野,而且會做到好盡,但咁樣做會傷害學校聲譽+無辜既教職員,反正一來係個老師問題,二來都就畢業,三來呢六年問心講學校上到校長中到大部份老師(尤其訓導主任,我真係好感激佢,呢間學校有個咁用心教學既訓導主任真係班學生福氣)下到所有校工(呢間學校校工全部都有禮貌,個個做好長時間,同埋好照顧小朋友)
咁,我地點捨得落手???冤有頭債有主........
5.我想糾正一件事:麻煩大家諗下
當我個仔曳到爆,老師報復講到好正常好合理咁........
如果,你個仔係智障,入左智障學校,又係唔受控,咁.......個老師係咪又可以合理地用不良手法去報復/對待你個仔??
用腦諗下啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊