跳至

首頁

尾頁

大宅

你們好!我是住係metro harbour不知不覺已經一年了,我是由搬出來九龍區開始做全職媽媽,我曾經都請過工人,但是我和老公都不放心亞女交由他人照顧,到最後我決定放棄工作,全職照顧他們,亞女現在兩歲半了,現在屋企入面,感覺好似多咗一份子,她不再是bb了

大宅

原文章由 SUKI622 於 07-7-27 18:06 發表

你係咪即係住係港灣呀?我都係wo,我住8座,你呢?

我住2座呀!我哋有沒有見過呀!!

大宅

泳池去了幾次,我每次都是游6點個場,人流不是太多,兒童池那邊只是三至四個家庭,亞女好開心,次次唔願走,近來去多咗會所,因為嘆冷氣呀,大的男仔我見好多,不過好有暴力傾向,
你的bb幾大呀,有沒有返playgroup,會所好似有d playgroup,有d幼兒體操,唔知好唔好?

大宅

原文章由 SUKI622 於 07-7-28 16:32 發表
我個仔6個月大咋,所以先唔敢帶佢四圍去,我都好想帶佢返
playgroup架,但係d地方好唔就腳,搞到唔願去!

慢慢呢,唔經唔覺很快大,我亞女搬來這裡是19個月,由唔識行樓梯開始,現在自己上自己行,不知幾快

大宅

原文章由 SUKI622 於 07-7-28 16:54 發表
你個女讀幼稚園未呀?會讀邊間呀?

亞女08才會讀K1,今年9月-10月才會有報名表派,心目中有兩三間,不過唔知得唔得,好似熱門(德貞,祟真,等......)太陽島,深培我就NO WAY!!!

大宅

原文章由 SUKI622 於 07-7-31 11:19 發表

其實太陽島出名,但係就唔係個個都話好,點解呢?我有諗過迦南,好唔好架?d人叫我睇九龍塘個d,但係我又唔識,你覺得呢?
我尋日帶左晞晞去樓下泳池游水喇,不過佢都唔係咁識玩,佢表哥就玩得好開心!

亞女第一二次游水都好緊張,無嘜笑容,玩多一兩次之後,有咗安全感,現在時常話要去了,我唸開始時唔好比水嚇親佢,慢慢玩多一兩次,會好d
上星期亞女腸胃炎,落去樓下女醫生(蔡xx)睇,食了藥三天,亞女仍然吐all,(醫生話照食番奶都可以,只要不吃菜and水果,)後來我覺得唔對路,尋日去番兒科專科睇,專科醫生話要停奶粉,如果要食的話只可以飲豆奶配方,另外在比d強化腸的藥水,今天亞女沒有再all了,如來真是一分錢一分貨,

大宅

原文章由 SUKI622 於 07-7-31 17:19 發表

我覺得大角咀好似冇邊個兒科醫生,上次個仔病都唔知帶佢去邊度睇好,我都想搵定一個近d既,有咩事都唔駛咁驚青,你結果睇邊個專科呀?

我看的專科醫生是BK媽媽網上介紹的,佐敦嘉賓大廈(趙長成)都幾出名,開始是為亞女打水豆針,肺炎球針,手勢很好,今次是第一次睇病,價錢要$3xx,有問必答

大宅

原文章由 Daibobo 於 07-8-9 15:03 發表
Hello, Suki622 & Helloapril,我住港灣8座,我亞B今個月1歲啦。我奶奶隔日都帶他落平台玩(8座對開嘅兒童遊戲場),可能見過你哋:-P

Hello Daibobo:

我好似見過你個BB呀!

[ 本文章最後由 helloapril 於 07-8-23 15:04 編輯 ]

大宅

原文章由 tpmak 於 07-9-12 23:57 發表
hello, 我住奧海二期, 可以加入同大家傾下嗎?

hello tpmak:

你bb有幾大呀!

大宅

原文章由 tpmak 於 07-9-13 23:42 發表
我個女剩係夾到趙長成! 等到c!

亞女兩歲8個月了,近日開始替她搵幼稚園了,奧海城一期有d
playgroud和芭蕾舞學校,有沒有報讀過呢?

大宅

原文章由 Daibobo 於 07-10-6 19:05 發表
Helloapril,
我哋喺唔喺中秋夜在平台兒童遊樂場見過/傾過兩句?

哈哈!我老人失憶好似有d印象,中秋節晚我同亞女,老公在平台玩了一陣,見落雨走咗入會所!

首頁

尾頁

跳至