興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 ChingHinW 於 08-7-25 00:58 發表
Where can I buy ORT Read at Home series (the whole series with paperback) in the Book Fair?

去oxford counter有.

珍珠宮

畀面勳章

菲比媽媽:

2-3歲教材唔係冇, 書就有好多(Story book / Picture book), 仲有d平既連線練習, 要慢慢行你就會見喇.

MIU529,

係呀... 我禽日去多次個counter, 佢地都話冇喇. (係我好彩誤打誤撞第一日行左入去 )

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 mcdullyiu 於 08-7-25 09:54 發表

teresa,
step into reading thomas 幾錢?

$100/4, 景行counter.

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 stephenietam 於 08-7-25 11:12 發表

我囡囡見到你本wall-e眼發光呀, 係咪都係景行呀??

Wall-e o係小樹苗counter買. wall-e 有幾個versions, 有深有淺. 我買o個本係岩小學生睇, 紙質係白色 (唔係報紙紙質).

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 monica_kam 於 08-7-25 15:19 發表
Teresa~

我有一個問題,我在新雅睇過,ost- green那套新雅價錢係27x,再85折!我在Hall 1 oxford買都係27x,85折,若你買兩套以上,平那套就再九折!

但我回家上"三聯"個網睇,佢價錢係23x,若三聯做減價再買是否更平?

我在Hall 1 oxfo ...

我就冇比較過邊度平d, 因為我只係行左Hall 5, 而且我平時買OST 係o係教協買, 佢地每個顏色又唔同價錢, 所以我淨係報料話比大家知個discount.

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 monica_kam 於 08-7-25 15:53 發表

明白,我想問問禁教協是不是平d?

以我記得, 係, 不過要會員至買得野. 我上次買左套pink pack比個仔, 好似唔洗$170. (我要check返先. 但肯定唔過$200)

[ 本文章最後由 Teresa 於 08-7-25 16:33 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章

Xenc,
我放工返屋企check下pink pack我買左幾多錢先.

trintrin,
我講既係呢套:

<<== 呢本係6本既其中之一

[ 本文章最後由 Teresa 於 08-7-25 18:26 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 Teresa 於 08-7-25 17:03 發表
Xenc,
我放工返屋企check下pink pack我買左幾多錢先.

trintrin,
我講既係呢套:

Xenc,

我check左, 我O係教協買, 以PINK PACK黎講, 教協賣$181.7

至於你POST 既2條LINKS既書, 我唔覺有, 未見過.

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 trintrin 於 08-7-25 17:20 發表

Thanks Teresa,

我答錯線添 . 但我講個套係中文, 你地知唔知. 我BB仲係得1.5歲, 但你們的好像都3-4歲.. 有無好書介紹我買呀?? 唔該.!

我個仔9歲喇.... 細仔就連牙都未出, 淨係識流口水

你比picture book 你BB睇, 你要講故事, 語氣要誇張. 日日講, 成為習慣, 咁佢就會鐘意"書"架喇. 鐘意"書", 自然會"睇", 會"睇"就會學"讀".

珍珠宮

畀面勳章

有冇人買左GC Phonics Kingdom??? 有D心思思想買。。。

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 杰杰媽媽 於 08-7-25 22:49 發表
我個日都幫個fd睇左,佢話會買.

你有冇格過價,邊檔最平?

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 monica_kam 於 08-7-25 23:09 發表

禁真係平d喎,我在書展買232!

但係個個COLOUR SERIES都唔同$, 你要用PINK PACK比較至得! 我買PINK PACK, O係教協, $181.X

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 杰杰媽媽 於 08-7-26 01:10 發表
乜套GC PHONICS唔係得GC先有得賣GA咩?

折左$895.X

唔係, 有檔"小天使互動天地" 5D 30 都有呀. 不過佢地冇一個PACKAGE(GC Phonics + 其他) 咁買, 都有DICOUNT, 佢地賣$895. 而GC Counter 最平而又 包埋GC Phonics 個PACKAGE 係$1,119 (GC Phonics + 漢語拼音小王國).

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 yu-ma 於 08-7-26 02:32 發表
Hi Teresa,

我想請教 ost & ort 有咩分別呀, OST 啱唔啱 3 YRS 小朋友睇架? 我今日去左青田買左 GREEN PACK ORT.$252.9 (買貴左 ), 我唸住再去一次書展.請問去边個COUNTER 會買到平書?
...

ORT 既英文係外國地道英文, 可能有D vocab O係HK既環境好少用, 而且佢地冇CD跟既. 而OST呢就係for HK小朋友多D, 有CD+書+WORKBOOK, 有得聽埋, 讀得清楚又唔快.

你試下買套OST 既RED PACK (Stage 1)比佢先啦, 佢咁細個, 試一套, 佢有興趣下次至買多一套啦.

我唔知邊個counter買會O係抵 (因為我冇買O係書展買, 我通常O係教協買). 但我知道新雅COUNTER有85折.

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 chingchingb.ma 於 08-7-26 16:38 發表
OST(Oxford Story Tree)係有7個levels:

Red -- Level 1
Blue -- Level 2
Green -- Level 3
Orange -- Level 4
Pink -- Level 5
Purple -- Level 6
Brown -- Level 7

每個level有6-8本書不等,如果買pack就有一隻CD ...

今晚順便去埋教協, CHECK左OST既$...

Blue pack $187
Red pack $130
Green pack $232
Pink pack $195
Purple pack $195

珍珠宮

畀面勳章

今日只係去左Grand Hall, 都有筍野....

SHARP 太陽能會考用Calculator: $100
LONGMAN 小學生迷你書6本+手錶: $50
叮噹書: $40
360度轉既地球儀: $70
3本補充 (Hall 5): $83
拉鍊袋 $10/2個 (大小同價)

TOMBO 鐵盒24色顏色筆: $20

[ 本文章最後由 Teresa 於 08-7-26 22:34 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 mcdullyiu 於 08-7-26 22:22 發表
全部都係$10本的!
第一套係十萬個為什麼類型的百科:
http://f20.yahoofs.com/hkblog/bpwQnhCfExO4jbym6HBijyE-_2/blog/ap_20080726101743748.jpg.jpg?ib_____D5U9u0jUP
第二頁全部硬皮書http://f20.yahoofs.com/hkblog ...

好正WO! 邊個COUNTER?

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 yu-ma 於 08-7-26 23:19 發表
Teresa,

Thanks.
教協哩個價錢係咪包括 cd+書+workbook 架?

Yes.

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 stephenietam 於 08-7-29 22:39 發表
前日的埋個女, 一齊由澳門坐船即日來回黎左香港書展買書書... 行左6個鐘, 只係行左hall5, 仲要係未行晒... 有d野唔記得左買 =_="

但係我一個人, 拖住個女, 買左約60本書... 我覺得自己都算叻啦.. 香港書展真係好正, ...

嘩! 你好勁呀!!! 甘拜下風, 佩服佩服!!!!!

首頁

尾頁

跳至