跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 第二胎既媽咪, 請進 !

湊佢一定好開心

JuliaCheng 寫道:
好好笑既一個 bb

Click here

別墅

Morning , 今日有無人要返工?

別墅

Hi All,

我尋日都去左c+檢查, 7.5 week, BB 1.36cm, 預產期 Sep 26, 有心跳啦, 下次檢查Mar 5

尋日book 埋醫院, 原本我揀浸會, 但醫生話法國好D, 因為香港人o既話法國平過浸會, 但大陸人o既收費就法國貴好多, 仲有就係法國會分開香港同大陸人唔同房, 所以我最後都係 book 法國

我一知有左就通知大佬同老細, 無辦法因為安排o左3月頭&4月尾出trip, 所以要早D話佢地知再安排人手

別墅

bbclub2004, 我反而覺得無上胎去睇佢時咁full wor, 我係1月20左右打去約時間, 約左尋日, 都係等大半個月, 我上一胎第一次檢查要等兩個月呀 (不過我上胎初期俾另一個庸醫話懷疑我宮外孕, 所以有得打尖等1 week 就有得睇), 無理由你要等咁耐wor ?-(

尋日我原本約左6:30, 但可以早小小收工, 咁打去同姑娘講啦, 佢叫我4:30到, 但我5:15先去到都唔係好多人, 我睇完都係6點幾; 上一胎如果5點幾去到, 起碼等到7點先有得睇

rebeccachor, 我上胎o向QE檢查佢地都係咁架, 可能太多人啦

別墅

Good Morning,

我尋晚同老公去 City Super 買左兩隻春雞同一袋新薯返屋企焗, 同阿仔一齊食情人節餐....City Super 7點幾多人到買牛扒條隊排到出門口 (about 50人), cashier 條隊排到凍櫃 (more than 100 人) - 好在到我地俾錢時D人散得7788

別墅

Meisuen, 唯有遲一排又試o下啦 你飲唔飲到鮮奶呀?

別墅

我好遺憾上胎QE唔俾老公陪產, 所以今胎寧願痛多次, 一定要順產俾c6知生得幾辛苦 (我知好傻 )

別墅

我o岩o岩先返工 上次有得揀無痛但係我好驚o向背脊拮針所以無做到.....開到一度醫生就幫我打止痛針訓左, 訓醒已開到8度痛到嗌救命

你地今日有無放早?

別墅

唉, 無得收早 :cry: 但係初四初五放多兩日 - 公司送o既

初六開年, 公司話好時辰係9點前, 所以全世界就算唔拜神o既同事都要返8點放4:30...我諗梗點死

首頁

尾頁

跳至