自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

吓?你幫佢還?希望你收得返。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Kellytai 發表於 23-10-30 11:20
工人借錢係預左炒,宜而好多工人根本唔志在每個月嘅$4730
你講得啱,無野可以杜絕佢地唔借㗎,收證件係犯法,有合約就得,合約唔洗正本都借得,佢地影張相,再叫財仔寄野黎verify 地址就得..

我好懷疑財仔有冇做哩樣,我屋企信箱工人冇鎖匙攞唔到信,一樣有幾個工人可以借到錢

象牙宮

AJW2010 發表於 23-10-30 23:23
財仔會寄掛號信,工人收咗有receipt

我試過有幾個走咗嘅姐姐借(只係得一個仲在職時收到財仔信),我係Stay in,真係冇收過財仔掛號信,冇理由佢哋知我幾時出街郵差叔叔先上門?

不過以前有個菲姐話我聽,佢喺菲見過隔離屋個外傭俾人追數追上門(香港條數),佢話啲人搬晒鄰居屋企啲家電,真係有財仔喺當地追數,我哩個菲姐就冇同財仔借錢,可能知道走唔甩。

象牙宮

AJW2010 發表於 23-10-31 20:24
Trust me, 尋日我工人先收完

可能唔同財仔有唔同做法

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊