自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

邊個係緑領?佢憑乜代表香港人?我幾時話過俾緑領聽我已Ready????

緑領,請不要代表我,我對垃圾徵費仲未Ready

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kl1 發表於 24-4-9 17:41
有機但唔夠人手清理一樣出問題,到時層層樓都有老鼠曱甴四圍走。

老老實實,而家啲屋苑都老鼠為患,食環署都未搞掂,到時情況分分鈡嚴重過而家

象牙宮

kl1 發表於 24-4-9 19:04
無錯,的確會衍生好多周邊問題,老鼠曱甴、低層住戶渠口回吐、高空掉垃圾等等問題都會出現。制定政策時要 ...

老鼠先恐怖,我聽人講,公屋嗰啲連門都唔敢開,全部窗都要關,就係防老鼠入屋,好心政府擺啲心機去搞好鼠患啦。要做嘅唔做,擾民嘅就猛做,一蹋糊塗。

象牙宮

kl1 發表於 24-4-9 19:15
我細個(三十幾年前)住公屋,可能住低層,啲老鼠由廚房坑渠爬上嚟,一晚瞓覺,有隻老鼠喺蓆底行過,恐怖 ...

高官根本不知民間疾苦,睇佢哋叫人鋸短啲棍先好丟,就知平時佢冇丟過垃圾

象牙宮

noodle_noodle 發表於 24-4-10 01:12
係咪好似隔離post咁,喺英國有種職業叫捉老鼠,香港遲d都要,家家戶戶因為做垃圾分類,所以家家戶戶都儲起 ...

直情要,高官仲叫人將廚餘儲喺雪櫃度。

象牙宮

kl1 發表於 24-4-10 15:16
枝棍一啲都唔易鋸,又要買鋸即係製造更多垃圾,都無腦

諗起高官叫人將廚餘擺喺雪櫃,食同丟嘅擺埋一齊,真的OK?唔係個個屋企嘅雪櫃都好似高官屋企嗰啲咁高咁大咁多格喎。。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊