婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 認識多一點[子宮頸癌,HPV及CIN]

我都check 到有cin1及2 都有, 所以book 咗要做 "電環"但我都好驚, 因醫生話係局部麻醉, 所以都會痛, 唔知會點??
又會幾時好返呢?? 我都好擔心
我之前連續二年check 都冇問題, 但過咗一年半到去check 就話有啦... :-(

別墅

cin 1, cin 2, hpv
都有.......

過幾天就book 咗私家醫生去做, 我依家好驚, 不過醫生話好快做好喎.........不過都會有少少痛囉.....

係咪生完 bb 的女士都會有呢???

別墅

goodhealth,

Please check your PM. thanks.........

別墅

哦, 你都做完好耐喎, 咁你幾耐先好返
我只做完二星期到咋, 唔知幾時會好返呢??
醫生話要成個月先得喎...
之後仲話要三個月後再check 喎.......

[quote]
jlmaz 寫道:
咪咪123,

我06年7月22日做左電環切除,我係有hpv同cin1的~放心啦~手術完全唔痛!!無咩感覺ga~~頂多好似你平時做子宮頸細胞檢查咁~~~所以你唔好擔心~

唉...雖然做完手術...但成日提心吊膽...好驚又覆發...咁咪又要切?....仲未結婚生bb ga我...點切得咁多次....[quote]

別墅

家計會就有啦..
1400元.....
仲好快 book 到的.........

別墅

俾埋個web site, 可以入去睇睇啦

http://www.famplan.org.hk/fpahk/zh/template1.asp?style=template1.asp&content=services/clinic/cervical.asp

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊