夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 alittlebird 的帖子

男人有小三就梗係因為自私,單一個小三或正印滿足唔到佢。
你老公挽留小三都係想繼續一拖二,佢如果真係咁愛小三就同你離婚,唔使委屈人地做小三啦。賤男最鍾意話因為財產丶因為仔女丶因為正印要生要死唔能夠離婚,根本通通都係假話,佢為自己爭取最大利益才是真。佢會唔會哭求你原諒丶挽留你,係視乎你對佢有冇價值。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Angelice-BeBe 發表於 21-4-21 18:33
好多女人覺得男人出去玩,可能just for sex and fun...但我身邊眼見,好多男人真係投入左感情落去...有時候 ...

男人出去玩有好多種。

我聽過男人講,叫雞純粹為性,覺得叫雞只要「乾淨」,只要瞞得到「老虎」,就冇問題。

對男人來說,小三比雞乾淨和有挑戰性,分SP和SL。SP唔需要投入感情,SL要投入感情。話有感情先好玩。玩到頭家散,抽離唔到就係呢一種。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

evafung 發表於 21-4-21 19:24
SL是什麼?

Secret Lover / Sex Lover

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

盡左力就算啦,放過自己。事已至此,鋪排好才攤牌,唔為自己都要為仔女取保障。加油。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

如果間屋係自置物業,你和小朋友千祈唔好搬,要搬就C6搬,就算離婚,釘契唔能夠賣,可以住到仔女出身,之後賣亦可以分錢。解決左居住問題,其他支出有限。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

心滿意足 發表於 21-4-25 04:01
對你不好的人,不要花時間理佢,離婚佢地兩個賤人急你唔急,比我就拖到個小三發癲先,浪費下佢時間,遲D離 ...

同意。
你又唔係急於再嫁,你老公又唔係大把身家分,根本唔需要急於辦手續離婚。暫時你老公只有你呢頭家,大條道理要佢養家。如果離左婚,你老公又和小三結婚的話,分分鐘再生BB,到時就冇資源給你的小朋友。做人要現實D,唔為自己都為小朋友爭取最大利益。

cathngai    發表於 21-4-25 23:05

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

alicewong18 發表於 21-4-26 10:35

咁如果買3皮嘢鑽石戒指呢?算唔算係求婚戒指或承諾結婚 ...

係水魚

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

alittlebird 發表於 21-4-28 07:24
越唔想知越要知,嗰啲甜蜜我真係比唔到佢

現在佢地偷情,時間有限,只見到對方好的一面,梗係甜蜜,遲D佢地一齊生活才見真章。

首頁

尾頁

跳至