親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

vv518vv 發表於 16-3-24 06:31
請問佢哋有無入場卷買埋架?
Alvin, Louis 都無架, Jason 就有
[img=500,400][/img]

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

smileyb 發表於 16-3-30 13:10
可否 PM Louis and Alvin contact. thanks!!

唔好意思, 我以為我已經 pm 左比你 超低能, 已經 pm 了

珍珠宮

yuyu.c 發表於 16-3-31 19:38
我淨係食過天來,好食
既然你咁講, 咁我都揀天來啦, 有無D 咩推介?另外想問下, 睇螢火蟲, 出面有JM 話條路好黑, 好似好危險, 想請問下係咪真係咁危險?

珍珠宮

yuyu.c 發表於 16-4-8 11:39
尼兩樣我都覺得好多,麥皮蝦甜甜地啱小朋友食,黑胡椒蟹好野味。

螢火蟲行落船有d黑,但佢有燈,小心d就冇 ...
Thanks~~ 麥皮蝦好特別咁喎, 記低叫比小朋友食先
黑胡椒蟹辣唔辣?

珍珠宮

yuyu.c 發表於 16-4-8 12:23
辣架,所以小朋友未必食到
咁就啱啦, 小朋友食蝦, 我地食蟹

珍珠宮

wheelbread 發表於 16-4-8 22:18
之前有人話 Alvin 平 Louis SGD 10, 但佢地兩個quote 俾我都係一樣價 SGD160? 其他人係咪都係一樣呢 ...
你係問新加坡到新山嗎? 我都分別有問過 Alvin 同 Louis, 不過我係10 人車, 但都係Alvin 平D 喎

珍珠宮

kiukiuma~ 發表於 16-4-18 21:40
仲有睇螢火蟲要係邊到BOOK 架?
要入場費嗎?
睇螢火蟲係 legoland 那邊睇, 我都係book 包車咋, 要比入場費架

珍珠宮

bunbun0462 發表於 16-4-27 17:55
我新年從星加坡機場去LEGOLAND, 包LOUIS GOH 既車, 遲到!!

諗住回程佢會醒D, 但一樣遲, 心淡!! ...
遲好多嗎?

珍珠宮

griffinma 發表於 16-5-15 11:47
樓主最終用了哪位?去完新加坡了嗎?能否分享一下?
我揀左 Alvin, 我未去架, 暑假先過去

珍珠宮

griffinma 發表於 16-5-18 23:13
我都係諗緊揀Louis定Alvin好,苦惱中
喱個就係我開 post 架原因

珍珠宮

Smileso10 發表於 16-6-14 22:45
請問有冇人知邊道有機場酒店接送來回(8大人連行李)?
我問過 Alvin, Louis, Jason , 都有機埸接送喎, 不過我係4 大3小,共7 人, 十人車

珍珠宮

Smileso10 發表於 16-6-15 18:37
我都問過 Alvin, Louis, Jason,佢哋十人車收起最尾個行3個位放行李,得返7個位坐人,所以唔得 ...
咁可能要兩架7人車喎

珍珠宮

唔好意思, 這幾天不在香港, 無上 bk, 都 pm 左比大家啦

珍珠宮

avi_lam 發表於 16-7-20 14:13
回覆 miu~miu 的帖子

Hi Miu Miu ,could u pm the contact to me ?many thanks!
sent la~~~~~

珍珠宮

popocat 發表於 16-7-23 11:38
我book左Alvin, 準時冇遲到。我估d司機係freelance接 job, 我地來回legoland 分兩日,兩日唔同司機,佢地自 ...
我估好多都係咁, 舊年我去泰國包車, 都係咁收費同形式, 最緊要準時司機係咪講廣東語?

珍珠宮

最終揀左 Alvin, 回覆快, 司機都好友善, 車輛新淨舒適, book 了四程車, 四個不同司機, 其中一程, 塞車遲左15 分鐘, 但 Alvin 係預定時間前20分鐘已通知我塞車會遲大約15分鐘, 亦係車子將近到前5分鐘通知我, 5分鐘後到, 好交戴, 值得一讚
我地一行7人, 我同C6 亞仔(11歲), 奶奶, 姑仔同佢一對仔女,(7, 5歲) ,有老有嫩, 所以唔揀D 凌晨或太夜的航班
day 1: 2:35pm 機, 攞埋行李都6點幾7點, 因為人多, 有老有嫩, 所以 book 左車接機到酒店, check in 完去 maxwell food centre 食野
day 2: 亞坤食早餐, 林志源買肉干, 中午去 uss, 玩到關門, 出面馬來西亞街食晚餐
day 3, 早上斜坡滑車, 下午消防博物館,原本晚上去 garden by the bay, 唔知係咪早上太曬, 大家都覺得累, 所以就唔去, 回酒店休息一會到牛車水美食街晚餐
day 4, 包車到 legoland , book 左住兩晚, 放低行李到 theme park玩, 晚上 legoland 食自助餐
day 5, 去 legoland water park, 因為 water park 個大水桶維修, 好快玩完, 又入去 theme park 玩一陣, 晚上包車去食海鮮睇螢火蟲
day 6, 4:00pm 機, 約了車11:30 接我地, 點知班機 delete 左到 5:55 , 唯有係機場行下, 好彩新加坡機場有D 小朋友的玩樂設施, 又幾多野行, 買埋班蘭蛋糕都差不多時間了
大致上係咁啦

珍珠宮

Gong 發表於 16-8-16 13:53
Miu-Miu
最後去了邊間食海鮮,介紹吓?
我去左個間係睇螢火蟲個度, 叫萬家, 係 Alvin 介紹架,不過唔知點解, 佢話比我聽叫億家 本來諗緊天來定新蔡記, 但見有D post 有JM 話兩間都好食但都幾多烏蠅, 咁咪問 Alvin 有無邊間乾淨企理, 咁就去左喱間, 野食都唔錯, 有分大, 中, 細, 我地全部叫細, 因為唔知有幾大碟, 同埋寧願叫多D 不同款式, 不過我地翻叫左兩碟, 一碟鐡板黑椒蠔仔同西檸雞, 鐡板黑椒蠔仔唔似香港咁整, 得D黑椒汁同蠔仔,蠔仔下面係有蛋, 配起上黎好好味, 西檸雞D 雞好新鮮, 好脆口, 奇怪架地方, 係我C6 一向唔食喱D 甜酸野, 佢係食左舊無西檸汁架雞, 話好正而再叫的不過無食蟹, 因為得兩個人食, 所以無叫, 埋單好平, 三百幾四百馬幣 only

珍珠宮

kenzo 發表於 16-8-17 18:43
2個人300-400馬幣,即7xx 港幣,好貴wor.

你無溫書我地四大三小,一共7個人呀

珍珠宮

kenzo 發表於 16-8-18 01:34
因為你寫'得兩個人食野',所以以為你兩人囉
啊~~~ 可能我寫得唔好,. 因為一開始個post 已提過有7個人, 所以個post 接住答就寫得簡短左無再講, 我意思係當中得兩個人食蟹, 所以就無叫蟹食

珍珠宮

回覆樓主:

新加坡 ez link card, 等同我們的八達通,巧靚

首頁

尾頁

跳至