親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

岩岩買左機票, CNY 前飛一轉台北, 4日3夜, 但搭黃昏機去. 主力想去10份, 9份, 睇下瀑布, 放天燈, 住邊到會方便D?
德立莊好似幾HIT, 呢間方便嗎??

其實都想浸溫泉, 但唔知點安排先唔會浪費時間. 求意見. 暫時只訂了機票, 未BOOK 酒店.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Charlotte_mom 發表於 17-11-2 13:32
九份十份離台北市一小時,你有無睇地圖了解過?點都要搭長途車(除非你破釜沉舟咁住山區)
溫泉過夜又得, ...
而家爬緊文了~ 其實睇左d youtuber 介紹, 住西門町, 一早起床, 搭火車都可以玩到我想玩果d.
岩岩先睇到原來北投有唔過夜的溫泉, 所以我會做多點功課. 謝謝

珍珠宮

Sukebe 發表於 17-11-2 13:47
幾多號呀 ? 連住星期六日 ?
9-12/2 (五,六,日,一)
但係我搭6點半機. (c6 唔想請假)

珍珠宮

12312 發表於 17-11-2 13:39
如果中午機:
1)北投溫泉酒店。
2)10時包車-十分、九份、基隆、台北酒店。
tks for reply
搭6點30機呀~ 去到夜了.

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 17-11-2 17:14
北投麗禧同少帥禪苑都唔過夜,都可考慮。早d book可安排捷運接送

九份十分盡量唔好星期六日去,迫到嘔飯 ...
OH NO, 2個FULL DAY 係星期六,日呀~~~~~
包車會唔會好D??

珍珠宮

EWSL 發表於 17-11-3 10:03
我都係新年去四日,會包車。但因為怕大塞車,所以我決定取消九份、十份的行程。大部分時間會留在北投,有半 ...
因為淡水已去了好多次. 只係9,10份未去過, 可能都會駁一駁.

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 17-11-3 09:40
我第一次包車九份十分,閒日
第二次因為同62去,阿仔話要放天燈,再去,星期日
TKS, 咁我要再爬多D文, 睇下近排D 旅遊VLOG先得.
既然未去過, 可能都駁一駁.

珍珠宮

Sukebe 發表於 17-11-2 23:55
如果價錢不是大問題, 包車的話, 全日行程時間會省回 / 多出 90分鐘以上
TKS, 錢不是問題, 租車都係有限錢. 會再度清楚~

珍珠宮

edithyy 發表於 17-11-4 18:20
徳立莊 捷運站一出就係!
同西門町隔條大馬路,旺中帶靜!
暫時都打算訂呢間. 睇片覺得都似返間酒店.

珍珠宮

Joikoon 發表於 17-11-7 11:11
的確係似返間酒店, 不過係除左地點之外, 冇任何誘因去住的三星級酒店.
點解呀? 可否講多D? 作個參考.
咁有冇其他提意??

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 17-11-8 07:24
德立莊未住過。要平霸,我通常住謙商旅東門店。唔特別貴嘅日子5百幾(有窗房)有交易,抵住
東門站上蓋,乾 ...
看了相, d 房都唔錯喎~ 價錢的確吸引.
想問埋, 如果揀呢間, 去台北車站搭火車方便嗎?? 因為未決定包車定自己搭車去10份

唔該晒.

首頁

尾頁

跳至