親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 北海道有乜野係必買?bb用品又可以係邊度買呢?

Fireman

複式洋房

聖誕節時, 我在狸小路2段的Sun Drugs買了DHA 70魚油丸, YEN3,980 一盒 (120粒), 當日行完6段狸小路, 都只是在這間藥房有得賣.

如果會到白之戀人Chocolate Factory, 可考慮買"美冬", 因為除了那裡和大丸外, 我在其他賣手信的地方都見唔到有得賣, 大丸重賣得好快, 我記那天吃完lunch之後再返去買, 已所剩無幾.

Fireman
Fireman

複式洋房

hi muimuichu

"美冬"是石屋製菓(即白之戀人的生產商)的冬季限定新產品, 外面是朱古力, 入面類似威化, 一盒有三種味(blueberry, caramel, 另一種味唔記得), 可以一試, 白之戀人就周圍都有得賣, 可謂standard手信.

在小樽有一間"北菓楼", 一定要試試它們的雪條, YEN 120 一條, 有兩種味, 分別是蜜瓜和"山之梨", 一定要試吓"山之梨"呀, yum yum.

Fireman
Fireman

複式洋房

Hi muimuichu

除了去小樽, 重會去邊度玩?

Fireman

Fireman

複式洋房

是否去登別熊牧場? 還是昭和新山熊牧場?

Fireman
Fireman

複式洋房

bbqueen 寫道:
[quote]
MD 寫道:

我個時去左一間coffee shop飲coffee,飲完個套hello kitty杯碟可以攞走的,好靚ka,唔知而家仲有冇~

而家仲有ga! D cheese cake 都ok ga! [/quote]

是否講緊"銀之鐘1號館"?

Fireman
Fireman

複式洋房

銅鑼灣SOGO超市現有白之戀人賣, 最細size是12 pcs HK$98, 北海道是YEN630(連稅). 香港賣的包裝外沒有花. 我在札幌大丸買的就有花和俾足白之戀人紙手抽.

Fireman
Fireman

複式洋房

[quote]
muimuichu 寫道:
fireman,

應該係昭和新山熊牧場
[quote]

相信餵熊人時, 一樣咁有趣!

Fireman

複式洋房

肥仔媽咪 寫道:
[quote]
fireman 寫道:
銅鑼灣SOGO超市現有白之戀人賣, 最細size是12 pcs HK$98, 北海道是YEN630(連稅). 香港賣的包裝外沒有花. 我在札幌大丸買的就有花和俾足白之戀人紙手抽.

Fireman
我在札幌都有買, 乜香港賣咁貴! [/quote]

收到SOGO的promotion material, 白之戀人系列, 價錢如下:

12 pcs $98 (YEN 630)
18 pcs $128 (YEN 945)
24 pcs $178 (YEN 1260)
36 pcs $328 (YEN 2100)
54 pcs $480 (YEN 3150)

真係貴好多, 有興趣買來拜年的媽咪, 在北海道要入多的啦!

Fireman

Fireman

複式洋房

講咗咁耐, 都未知妳幾時出發? 執好行理未?

Fireman
Fireman

複式洋房

妳回來了, 收穫都幾豐富噃!

Fireman
Fireman

首頁

尾頁

跳至