跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 15)

Hinma,

lailai無嚇親呀~ 佢今朝alarm一響立即起床啦, 唔敢依賴我...ha ha. :mrgreen:

大宅

好媽媽勳章

Teresa,

我咪又係放工就勊到cc下... 返到屋企重要做家務 發夢又係關於lailai返學架事(我一有d緊張就會發夢!), 琴日太勊lunch係office sleep左一個鐘都要夢見lailai寫手冊

大宅

好媽媽勳章

恩祺媽,

me 2

我小學/中學時無呢家野o家.....學校無呢d training,所以細個我性格好似隻yum "春" 咁!

大宅

好媽媽勳章

Teresa,

你架努力有回報啦 祝 Gavin 比賽淡淡定, 有獎拎 :mrgreen:

祝你早日康復.

大宅

好媽媽勳章

Teresa,

希望你的愛心能溶化到Gavin... 努力呀!

我都好忙... 返到屋企要跟手冊真的很辛苦, 英文堂全英上課... 我估lailai聽到一半半... 手冊有時寫簡寫... lailai唔知做乜時我又要估!

大宅

好媽媽勳章

Micky,

係呀! 小學係返咁早架除非下午班啦

大宅

好媽媽勳章

gloria,

miss u, too.

多謝你. 我地齊齊加油... 努力...

Next week Eng. Dictation己經要默5-6句句子! 由3頁story book + 1 page english book抽來默! 希望lailai唔好覺得太大壓力!

大宅

好媽媽勳章

Micky,

我冇同佢

大宅

好媽媽勳章

Tszhinma,

唔好咁勞氣啦! 咁多科目點咁快記得咁多~ lailai都會唔知幾時交, 手冊有時冇咁長細! 試過手冊冇話要帶書(因開課有話要帶乜野書), 第2日就比老師寫手冊, 自始之後我就叫lailai唔知幾時交都帶返去, 有多冇少

大宅

好媽媽勳章

Teresa,

有冇同Gavin坐低傾下... 了解下佢架想法. 會唔會佢怕你話或你對佢架期望使佢有壓力! 我相信要多溝通先可解決問題, 加油呀

大宅

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

Teresa,

我都感覺到地震呀! 個2秒鐘真係由心震出黎!!

都係個句.. 俾心機... 加油呀!

大宅

好媽媽勳章

恩祺媽,

其實可以試下夠鐘就停食早餐去返學, 唔好比祺祺養成遲架習慣. 祺祺會唔會好夜'訓'? 睡眠不足係冇胃口食早餐架! lailai食早餐都要慢慢食唔係會反胃, 所以e家6:15pm就起身等佢慢慢嘆早餐

大宅

好媽媽勳章

恩祺媽,

不用急, 無先到先得的

大宅

好媽媽勳章

Teresa,

想問下你99炳你 Gavin係唔係度架? 如果佢係Gavin面前炳你而佢又'種'Gavin, 咁Gavin好難會聽你話架Bo

大宅

好媽媽勳章

Tszhinma,

Wa... 有玩具車咁正~

我阿媽剛剛打比我話同lailai溫默書唔比佢睇TV 我阿媽越來越緊張個孫, 佢舊時都唔理我唔會同我溫習 :mrgreen:

大宅

好媽媽勳章

Tszhinma, Teresa & Rita,
話就話有婆婆幫下手, 但佢'蝦'婆婆又懶~ 唉! 試默好多字錯又寫得慢! 佢鐘意Maths, 叫佢溫中, 英總係溫溫下去左睇Math! 佢話今日有Test (我都知Maths有Test 但dMaths咁簡單洗乜溫而且唔計分的!)

Rita,
祝你同老公係選校方面有共同的想法啦~ 主佑.

大宅

好媽媽勳章

ppl,
你家小姐真係不甘示弱喎! 我地要齊齊努力啦!!

大宅

好媽媽勳章

kitty,

lailai幼兒學校同學仔媽咪係St. Peter舊生 (唔知上午定下午)但round1都入唔倒St. Peter!

大宅

好媽媽勳章

Rita,

LS冬季都係短褲長襪, (好似冇長褲!). check check reply tomorrow

全校都穿短褲就唔礙眼架啦

首頁
12345...10

尾頁

跳至