自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

namnamnamlolo 發表於 21-5-10 08:39
自己身體好一般
真係怕打完死咗小朋友無人照顧呀
如果打咗唔洗死
岩,如果有埋保險專保打完疫苗己死左,有大大的保額可以照住我全家就無問題,仲有死左,無人可憐我啲屋企人又無人照顧佢地了...所以考慮自己的身體先好決定,係無錯的..

打針唔驚,我幫人打又唔驚,最怕死鬼左,啲屋企人就慘了...

珍珠宮

Babetoto 發表於 21-5-10 13:41
我本身都有d擔心,但為左四大同兩小都豁出去!
已完成兩針科興,感覺同日常冇分別
...
我同事打完第一針,隻手唔覺係自己的,要請假同埋不適..而家己過了一星期,同事話都係隻手唔妥...佢係後生仔.

珍珠宮

洋蔥頭媽咪 發表於 21-5-10 13:55
就算有保險又點,一句唔係由疫苗直接引起已經可以乜都唔驶賠比你

死都可能未算最惨,如果爆 ...
甘就問政府了...所以要決定自己的身體可唔可行才去打...打了衰左無人會理你的...最多同你打包..

洋蔥頭媽咪    發表於 21-5-10 14:03

珍珠宮

Babetoto 發表於 21-5-10 13:58
打第一針,可能姑娘按針藥太快,真係酸軟左兩,三日(好似短時間做百下掌上壓咁),但個情況一日比一日好d ...
同事話好鬼勁,佢平時有健身,又CHECK了BODY CHECK先打的...都係一星期,隻手唔屬於自己

珍珠宮

洋蔥頭媽咪 發表於 21-5-10 14:00
上次新聞問過一個做飲食業厨房,個男人話年纪有番咁上下身體狀況又唔係好,如果要迫佢打針揾條命去搏否則 ...
飲食業厨房=佢講得岩...如果佢屋企人要佢照顧,而佢又出事,甘全家取老綜...

珍珠宮

yeunghung 發表於 21-5-10 14:05
其他人係因疫情有事,起因不在我,自問做好防護,佢有病要怪他人,咁我都可以怪你迫我打針,有事要你負責 ...

講得岩,有事,政府都唔會對死者的家屬賠償同一世照顧到佢地啦...

仲可況樓主講的,唔打針就係阻住地球轉,甘可能樓主好鬼有錢,就算死左,都唔怕屋企人的生活...
樓主---你打係你的事,唔代表我地自私,仲要考慮如打了出事,邊個養全家????

珍珠宮

仲有樓主,地球仲係度轉喎...好多人而家都出去HAPPY啦...唔覺有咩野...

珍珠宮

小華子 發表於 21-5-10 15:53
邊個敢保證自己100%健康㗎?
我覺得我自己有病唔適合打都唔得㗎咩?
而家唔打針係咪要拉去批鬥打靶先?
講得好...比個LIKE你...
如果身體可行咪打,唔得的,點解迫人去打呢?打左包無事?打左可以唔洗再帶口罩咩?唔打就係樓主所講的阻住地球轉,

OH,好多人阻住你了,甘樓主,你最好唔好出街,唔好開窗,空氣都傳播架...

珍珠宮

Michellebaby123 發表於 21-5-10 16:33
始終疫苗太新了,好驚有咩大家都唔知的副作用
我覺得唔好逼人打,真係自己OK先好打 ...
可能副作用唔係即時現形,可能幾年後開始殘病...到時一樣半死...

珍珠宮

tikman321 發表於 21-5-11 10:06
好多人冇打,地球轉慢左?
樓主想地球唔轉...哈哈
打唔打係人生自由,唔洗樓主去批鬥我地...

珍珠宮

不要開關住...直至明年年中才再決定啦...

珍珠宮

wan_sosin 發表於 21-5-18 07:36

你有嚴重長期病,唔需要為打唔打針咁大壓力,根本你就係 ...
岩,最緊要顧好自己身體合唔合打,才再考慮..真係有些人士唔合打,唔係唔打...樓主講到唔打就唔合理甘...

傻傻地...可能佢打左,想快啲升空去月球..

珍珠宮

selinako^^ 發表於 21-5-18 09:13
使乜理果班人啫
唔打有自己既理由, 唔需要同佢地解釋咁多..有乜事果班厚多士賠叔條命比你? 幫你養全家?
幾 ...
樓主可能打左,快啲移去英國...

珍珠宮

selinako^^ 發表於 21-5-18 10:23
佢想移民外星多,堅離地
佢想快人下步升上火星,月球,快啲離開香港..
啲人諗野咪自私囉...打唔打針,關佢咩事?仲有每個人身體唔一樣的...所以唔洗理,最緊要自己認為就岩...

珍珠宮

wan_sosin 發表於 21-5-18 10:35
都好明白大家都想盡快過返正常生活,但無需過份激進,鼓勵健康嘅人去打針,分享自己打咗針情況良好,咁樣 ...
啲人諗到無野好諗,咪搞下分化囉...
我唔理你咩色,政治,唔關我事,我要過好自己開心的時間就夠了...好多野自己決定自己的人生...樓主EQ SHORT姐...可能佢更本有情緒病,應該去青山住一掛先好出黎...

珍珠宮

crt1234 發表於 21-5-18 13:15
我唔明點解唔打針=罪大惡極,要攞來批鬥?
我都想打針,但詢問過兩位醫生都話身體問題而不宜打針
難道我阻 ...
唔洗理樓主,佢有好大的偏極同情緒病,佢可能啲藥力無咩效了..
最緊要係自己身體合唔合打,唔合打,只要做好自己同屋企衛生就算了...邊理得甘多呀...如果個天係要你死,你都唔可以留到二更啦...

SO唔洗理呢啲人...佢傻架...

首頁

尾頁

跳至