自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章

BBJOJO 發表於 24-4-25 21:50
本身大便唔係好暢通
想試下買益生菌
但係唔想飲粉

我睇呢度JM分享, 我而家食緊 california gold nutrition 品牌 LactoBif 30 , 由去年7月開始食. 對我, 呢個份量work , 我自小好難去大大, 食呢個益生菌之前真係咩方法都試過, 呢個係膠囊裝, 每日一粒, 去年我開始食咗10日左右, 就覺得有效, 而家可以隔日有得去. (未食之前7-8日先去一次)
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

水晶宮

2024年龍年勳章

BBJOJO 發表於 24-4-27 15:36
請問知唔知lactobif 5, 30, 100 有乜嘢分別? 係咪數字number越大, 功效越強?

數字係益生菌數量,我睇過呢度JM講,唔係數字越大越有效咁我就揀個中位數,所以買30。

水晶宮

2024年龍年勳章

BBJOJO 發表於 24-4-27 15:36
請問知唔知lactobif 5, 30, 100 有乜嘢分別? 係咪數字number越大, 功效越強?

要配合飲多D水㗎

水晶宮

2024年龍年勳章

BBJOJO 發表於 24-4-30 22:26
嗰日同你傾完,即刻上網買咗
今日第一日食,夜晚返屋企就有廁所去,正常今日係唔應該有廁所去㗎,希望我每 ...

你就好啦 我記得食咗10日左右先見效,其實益生菌要時間「儲」,而且去腸道期間,點都會有D菌會「戰死」,我打算長期食㗎,而家縮短咗便便日數,就算隔兩三日先去一次,我都好開心了,去到廁所對我來講真係一件小確幸

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊