親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 peckykoo 於 12-06-29 發表12

原帖由 butterMM 於 12-06-29 發表
你問下可晤可以自己過左関先上車,咁樣你可能近左
我是在自己過羅湖後,再包車去三正半山。返黎就坐酒店車去樟木頭午餐,搭火車到羅湖。(順手去埋書城買棋書, 和晚餐先返黎香港)

珊瑚宮

請問如果全部人由露台去晒游水,鎖到門窗嗎?

原帖由 wingyee_ma 於 12-07-06 發表
請問如果全部人由露台去晒游水,鎖到門窗嗎?
有鎖匙的。可以先鎖房的大門,再鎖露台既玻璃門,再鎖露台鐵圍欄。

珊瑚宮

Quote:12312+發表於+12-7-6+23:27+有鎖匙的

原帖由 wingyee_ma 於 12-07-06 發表
thanks! 咁鎖匙係要袋住定放係LOCKER ?
掛在自己手上

珊瑚宮

引用:請問如果直接係酒店訂家庭套票是否抵d?+係

原帖由 heiheigirl 於 12-07-19 發表
請問如果直接係酒店訂家庭套票是否抵d?
係上網book定打電話?
如果我們2大2細 (2&5) 及帶埋工人去可否book ...
池畔親水房(舊)只得一張床,你兩大兩小(2&5)應該夠。但工人睡邊到?(地下水氣重,或者加床$300,貴妃椅十椅都吾夠長5尺)

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+12312+於+12-07-19+發表池畔

原帖由 heiheigirl 於 12-07-19 發表
咁即是加$300就可以帶埋工人去,咁就好啦
因為怕多一個大人要book多一間房,會支出大左,可能會選 ...
半山(新)吾清楚。但舊池畔加床會好細,吾計廁所,露台得百零尺。一張六尺床,床兩邊有床頭櫃,床對面有電視,雪櫃,水杯等,貴妃椅在床和露台之間。另外有兩張椅。

珊瑚宮

引用:半山親水、親水?有什麼分別?有無相看呢?

原帖由 boaangel 於 12-07-23 發表
半山親水、親水?有什麼分別?有無相看呢?thanks!
半山親水(新),親水房(舊),親水房==二樓,三樓(有指定地方落水),池畔親水==露台跳落水

珊瑚宮

引用:有冇人知搭白牌車(黑的)出塘廈市中心要幾錢

原帖由 kittyqiu 於 12-08-14 發表
有冇人知搭白牌車(黑的)出塘廈市中心要幾錢? 有冇人有經驗?
酒店叫車約四十或五十元(問過酒店)

珊瑚宮

引用:睇咗咁多,点解冇人會係皇崗再搭中旅巴士上

原帖由 potpot 於 12-08-15 發表
睇咗咁多,点解冇人會係皇崗再搭中旅巴士上? 我記得咁樣一小時不用就到, 係咪架車已經唔再經三正又或已取銷 ...
三正半山的指示只有永東車。

珊瑚宮

迷韓者 發表於 12-9-10 12:58
Terry,

咁你便d, 因為我無要埋車, 聽人講可以係深圳搭火車去樟木頭再轉shuttle bus, 我覺得d時間會好d(因 ...

或者轉白牌車

珊瑚宮

引用:Quote:迷韓者+發表於+12-9-10+12:58+Terry,

原帖由 Terry280905 於 12-09-18 發表
搭火車去樟木頭要幾耐呀 ? (20 mins ? how much ?)
Hotel shuttle bus 又要幾耐呀 ?
我怕個日好多人呀 !: ...
深圳30分鐘到樟木頭站,接駁車要成2小時一班車,最好去酒店網看清楚時間,其實出火車站都好多白牌車到酒店

首頁

尾頁

跳至