少年成長

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

妹妹17個月...
媽媽:"妹妹, 你叫咩名?"(佢本身係識o既)
妹妹:"爸爸"
媽媽:"o下? 咁我叫你做爸爸好唔好呀?"
妹妹:"好"

琴晚瞓到半夜, 妹妹突然間大喊, 半夢半醒周圍搵o野...
媽媽:"做乜呀... 你搵乜o野呀? 跌o左o野咩?"
妹妹:"係呀"
媽媽:"跌o左咩呀?"
妹妹:"錢呀"
................

我想要9999呀...

子爵府

好媽媽勳章

copy cat...
電視播緊"名人飯堂"...
婆婆:"唏... 樣樣都秘製o架啦"
妹妹:"唏... 樣樣... 都... 鼻c... 啦"
....

晏晝媽媽食烏冬...
妹妹:"菜菜... 菜菜..."
媽媽:"唔係菜菜黎o架... 係海帶..."
妹妹:"海... 獅..."
媽媽:"唔係海獅, 係海帶..."
妹妹:"媽媽... 食... 海獅..."
.....

我想要9999呀...

子爵府

好媽媽勳章

有時同大女玩時講o野會冇黎正經...

靖嵐:"媽媽, 你張新八達通買o架?"
媽媽:"唔係... 偷o架..."(靖嵐當然知係講笑)
路人小朋友:"爸爸... 八達通o係邊度偷o架?"

.... 小朋友, 真係唔好意思...
我想要9999呀...

子爵府

好媽媽勳章

搭lift時...

媽媽:"妹妹, 你住幾多樓呀?"
妹妹:"六十樓..."
媽媽:"唔係呀... 係十六樓..."
妹妹:"六十六樓... 唔該... 媽媽... "kam"六十六樓"
... 爸爸, 辛苦你喇, 要買多幾層樓...
(妹妹已經18個月)

我想要9999呀...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 tungsfamily 於 09-3-23 01:49 發表
Mama teach baby : change nappy...
baby smile and say : change daddy..
我想要9999呀...

子爵府

好媽媽勳章

今日搭車時, 妹妹指住外面一架車...
妹妹:"媽媽, 白車呀..."(o下?! 冇救護車喎...)
媽媽:"哦... 係白色o既車... 係小巴黎o架..."
妹妹:"白色... 小巴"
... 即刻令我想起家姐細個時講:"爸爸, 你乞兒呀..."(爸爸著黑色衫)
我想要9999呀...

首頁

尾頁

跳至