婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 luckypigpigg 的帖子

簡單一句. 你買左樓之後, 如果和99 相處有不妥的地方, 你有無能力自己和C6 搬走???
你看看婆媳版. 當有左BB 之後, 你99湊BB , 8成以上, 相處有問題 !!!

向壞一點地方看?你有無能力自己帶埋BB 搬出去?!
如果你有齊BACKUP , 便可以一齊住.

我就係結婚前, C6和99 一起買樓. 99 話幫手湊BB , (62走左十幾年). 99表面上好NICE.
但婚後2年, 我仲未有BB. 99 便單單打打. 出言侮辱. 找風水師回家擺陣, 在我床頭放'剪刀'
迫我飲'補湯', 仲直接問我[禽晚你地搞成怎樣?] .
我簡直被迫瘋了.

幸好, 我有自己事宜, 有能力,一邊供樓一邊租樓.

所以, 我唔會叫人'不要和99住', 但一定要有BACKUP (外家又好, 搬走又好). 為自己為小朋友想多步.

ivory0915  你99好變態   發表於 14-10-14 23:34
Mrscatcatfung  恐怖過見鬼!  發表於 14-10-14 17:05
方方媽媽    發表於 14-10-13 15:56

男爵府

未生,已經知99 煩, 如果你99重男輕女, 而你生左兩個囡?
或者生左個'唔痴麻麻' 的BB, 而令老人家唔LIKE . 你可以怎樣做?!

就算同C6講, 男人係唔會理.亦永遠唔明.
我99 恨男孫恨到上腦,恨到想換新抱. 但C6 覺得係99 個人問題, 唔理佢咪得LAW

8年前,我99已經非常守舊. 到今年, 我細囡三個月大, 99 來我家食飯.
99 係C6面前話[如果大伯娶過第二個女人,咪有小朋友LAW]
PS- 大伯大嫂結婚15年, 無小朋友.

C6聽完,鬧左99 幾句. 叫佢唔好亂來.

食完飯,送走左99. 我同C6講[99 恨孫心態從無變過. 佢仍然想換新抱, 換完大嫂咪換我. 我生左99 眼中的'外嫁女, 蝕本貨', 我個人無乜所謂, 兩個囡係無辜. ]

自此, C6唔會主動返99 屋企食飯, 亦唔會叫99 來我家吃飯. 99一個人繼續獨居.
我在別人眼中是'衰新抱', 99 周圍唱我'教壞佢個仔, 教佢搬走, 由得佢一個人孤獨終老'.

conniemar  你99呢d叫報應!   發表於 14-10-13 21:34

首頁

尾頁

跳至