興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

Dear teresa,

我上年都有同小朋友一齊去(當時升小一),本想買書(我想會平一點,而且可以早一些看看內容,如果託學校買要開學係學校派,我覺得早些好點)最後去到,人又多,道道都話有折,同埋d贈品好吸引,已打亂了我的計劃,只係一見平便買,其實都唔知係比平時書局平幾多!
今年小朋友升2年級,中英數都同你同一出版社,我都係想買補充,有無好提意呢!
謝謝!
quote]原帖由 Teresa 於 09-7-7 11:37 發表

Martin mami,

如果我冇記錯, 你都係我街坊, 同埋你仔仔讀山道o個間男女小學? (我個仔都係讀山道o個間男校, 以我記得, 大家程度都差唔多.)

中文:
我個仔學校用"快樂學語文", 學校出卷鐘意出中文語法, 所以學校比 ... [/quote]

大宅

Dear teresa,

thanks!

原帖由 Teresa 於 09-7-9 11:53 發表

Abby媽:

唔洗諗喇, 書展冇教科書賣架!

我搵補充練習搵得好刁鑽, 因為個仔學校考試同平日既程度係2回事, 而且又要睇番仔既弱項係咩至搵岩既練習, 所以我唔會買同佢同一年級/同一出版社系列既補充架 仲 ...

大宅

no, i had asked the sunya, the staff said, same discount, but order in school is more convenient for kids.

原帖由 yu-ma 於 09-7-25 09:48 發表
請問在書展訂閱小跳豆有冇折? 及有什麼GIFT ?

大宅

hall 3, sunya have. i forget 15% or10% off
原帖由 hkhk 於 09-7-22 20:15 發表
any counter sell Oxford story tree?
any discount?

首頁

尾頁

跳至